Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli były prawidłowo składowane to możesz brać :wink:

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie chcę się jeszcze upewnić...

Moje Audi zjechało z fabryki na alufelgach takich jak na zdjęciu na opnach 205/60 R 15 V.

Tak wynika z informacji jaką dostałem w Audi.

Żeby sprawdzić indeks ciężkości musiałbym pójść do auta i zobaczyć w bagażniku, bo jest tam jak nowa opona Continental o takich rozmiarach na nówce alufeldze jeszcze z naklejkami z datą produkcji koniec 2000 roku.

Czy można do tych alufelg założyć opony 195/65/R15 ?

Czy może zostać przy rozmiarze 205/60/R15 ?

5224634900_1359891295_thumb.jpg

Opublikowano

To nie zauwazalna roznica prawie to samo

1 wezsze a wyzsze

2 szersze a nizsze a ile ? ? prawie tyle co nic

Opublikowano
chcę, ale mam je już je 2 lata...

technologia idzie naprzód więc może jest coś lepszego, dlatego pytam

jak na razie w nie widzę innych opon, które mają taki piękny wzór a do tego są praktyczne w 100%

A jak z trwaloscia? Dlugo Ci posluzyly? Wygladaja ladnie. Fakt. ;)

Opublikowano

The a4 podaj markę , rozmiar i cenę.

cabanmat jeżeli lubisz szybko jeździć to jednak 205.

Opublikowano

Hmm... tylko wie kolega... w rozmiarze 195 mógłbym pozwolić sobie w tej samej cenie na oponę o lepszych parametrach.

Moim zdaniem 185 są za wąskie a 205 za szerokie, 195 więc chyba będą idealne ;D

Jak na wiosnę zmieniłem zimowe 185 na letnie 205 to autem kierowało się jak czołgiem, później się przyzwyczaiłem...:)

Opublikowano
A jak z trwaloscia? Dlugo Ci posluzyly? Wygladaja ladnie. Fakt. ;)

zrobiłem na nich około 40kkm. z tym że... latem temperatury mam około 40 st a asfalt nawet 50-60 st

więc przypuszczam że latem ścierają się szybciej

Opublikowano

cabanmat przede wszystkim niema opon w szerokości 185 pasujących do a4. te które masz sa za niskie.

205 jest droga oponą i pewnie to Cie powstrzymuje przed jej zakupem , więc kup sobie 195 i to nwt z indeksem T , na pewno będziesz zadowolony . mieszanka w T i H jest raczej taka sama , różni się trochę konstrukcja opony , ale w normalnej jeździe nie zauważysz różnicy. jeżeli chcesz kupić dobra ekonomiczną oponę i jeździsz głównie po mieście to proponuje klebera , to w dalszym ciągu jest bardzo dobra "zwykła" opona , ma tez ta zaletę ze jest symetryczna co w starych autach czasami może być przydatne..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na 205 właśnie kieruje się najlepiej a szerokość 185 to do Golfa 3 się nadaje a nie do audi a4

Opublikowano
Hmm... tylko wie kolega... w rozmiarze 195 mógłbym pozwolić sobie w tej samej cenie na oponę o lepszych parametrach.

Moim zdaniem 185 są za wąskie a 205 za szerokie, 195 więc chyba będą idealne ;D

Jak na wiosnę zmieniłem zimowe 185 na letnie 205 to autem kierowało się jak czołgiem, później się przyzwyczaiłem...:)

205 za szerokie ?

Powiedz to tym osobą co jeżdzą na 225 lub 235.

Opublikowano
Witam. Rozmiar opon - 205/55 R16.

Ja ze swojej strony mogę polecić Bridgestone Turanza. Fajnie się oponki zachowują, są odpowiednio szytywne i nie ścierają się szybko. Mieszanka nie jest za twarda, więc nie chałasują. Nie polecam Fuldy CARAT PROGRESSO. Opona trwała, ale mieszanka bardzo twarda i przez to chałas jest nie do zniesienia. Chciałem w tym autku wymienić na Bridgestone Turanza, ale z powodów finansowych zakupiłem Pirelli Cinturato P7 i żałuję. Od początku szum opon jest nie do zniesienia. Chałas jak przy tanich gumach. Może i są trwałe, ale ich mieszanka się ślizga na mokrej nawierzchni. Wjazd w kałużę wymaga wzmożonej koncentacji, bo stabilność pojazdu jest zagrożona. Żałuję tego zakupu, ale mam nauczkę. Warto kupić dobre opony.

Ja mam P7 cinturato 225/40 R18 kupione na wiosne 2011 i są cichutkie.

Opublikowano

Witam!

Zaczynam poszukiwania opon letnich w wymiarze 205/55/ R16 ;) całe 2 sztuki i gdzieś tak w granicach 280-320 zl/szt.

Jeżeli chodzi np. o zimówki to kupiłam w zeszłym roku Nokian WR D3 i jestem bardzo zadowolona.

Zastanawiam się teraz nad np. Nokian H albo z trochę niższej póki Barum Bravuris 2...

Prosiłabym o poradę jakie opony wybrać, bo tego jest tyle, że ciężko jest zdecydować..

Dzięki!:)

Opublikowano

Posiadam 2 letnie opony vredestein ultrac cento. Po przebiegu 10 tys km. Po 100zł /szt oddam :whistling:

Opublikowano

Panowie co sądzicie o oponach ACHILLES ART SPORT hm? :whistling:

---------- Post dopisany at 13:28 ---------- Poprzedni post napisany at 13:27 ----------

Zapewne będą wyły jak wilki do księżyca, ale nie zależy my na prędkościach 240km/h :wink:

Opublikowano

panowie, które polecacie??

225/45R17 91Y GOODYEAR EXCELLENCE

225/45R17 91Y PIRELLI P6000

225/45R17 94Y HANKOOK V12 EVO K110

225/45R17 91Y YOKOHAMA AS01 S.DRIVE

chyba, że cos innego??

Opublikowano

Goodyear Excellence miałem w A3 i spisywały się bardzo dobrze. Popatrz na Goodyear Eagle F1 Assymetric 2 - takie właśnie zakupiłem teraz w rozmiarze 225/45/17

Opublikowano

co myślicie o Federalach SS 595 ?

Opublikowano

panowie jakie CICHE oponki polecacie 195/65/R15

teraz mam Goodyear EXCELLENCE i na suchym lekko chropowatym strasznie szumią

na zimówkach fajnie cichutko

Opublikowano

Na sezon letnie zamierzam kupić Nokian model H słyszałem o nich same dobre opinie

natomiast nie polecam opon Barum Brawius 2 bardzo szybko sie zużywają ma je dwa sezony a wyglądają jakbym palił gumę na każdym skrzyżowaniu

Opublikowano

goldik też nie oczekuj od nich jakiś zawrotnych przebiegów..

generalnie jak juz pisałem 45tyś normalnej jazdy , 55-60 tyś psj , tyle wytrzymują teraz opony .

jak zrobiłem program u siebie to pierwsze conti sc2 wytrzymały 16tyś i nie było co na następną wiosnę zakładać za bardzo..