Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaproponowany przez gazownika zestaw do 1.8T - wasze opinie i uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podepnę się pod temat. :)

Będę zakładał GAZ do mojej B7 1.8T Avant.

Czy możecie polecić jakiegoś zaufanego gazownika z Lublina lub okolic?

Opublikowano
6 minut temu, dacha22 napisał:

Podepnę się pod temat. :)

Będę zakładał GAZ do mojej B7 1.8T Avant.

Czy możecie polecić jakiegoś zaufanego gazownika z Lublina lub okolic?

@soul87

Opublikowano
Cytat

Koszt instalacji to 2700 zł system BRC Alba lub BRC
SQ32 3000 ZŁ
zbiornik 70-72 l w combi
w tej cenie zawór tankowania pod klapką wlewu paliwa i pokrowiec na koło
zapasowe

Taką wycenę otrzymałem z polecanej stacji w Lublinie.

Jak sądzicie, brać tą droższą instalację czy BRC wystarczy?

Opublikowano

Ja akurat BRC bym nie brał pod uwagę - myślę że polskie instalacje oferuja więcej 

Opublikowano

Nie brałbyś, z BRC jest coś nie tak?

Czy Polskie instalacje są lepsze? I co masz na myśli mówiąc, że ofrerują więcej? :)

Opublikowano

Polskie są tańsze, łatwe do strojenia i więcej osób ogarnia. Nie wiem skąd to ciągłe parcie na przereklamowane brc

Opublikowano

A jakie polskie instalacje w takim razie polecasz?

Opublikowano

Qbox,ac w03,ac r01 250.

Standardowy zestaw od AC, sprawdzony i w tej cenie ciężko o coś lepszego.

Opublikowano

AC to shit. BRC to całkiem herezja.

Sterowniki optima nano/ Kme nevo, wtryski baraki 130nl, magic 3 compact lub power zależy od modów. Najważniejszy to porządny monter i który potrafi wystroić jak należy zgodnie ze sztuką. A nie auto-kalibracje i jeździć obserwać panie. 

Edytowane przez ELLIOTT

Opublikowano

Właśnie mam takiego zaufanego gościa od gazu i on poleca BRC :p

Opublikowano

Poleca, bo to montuje na co dzień i z tego żyje. Każdy chwali swoje. Zakładaj u niego tylko jak będzie problem z mieszanką, palącym się checkiem itd. to nie zawracaj potem dupska :P Spytaj czy zdejmuje kolektor do wiercenia i stroi na korekty sondy, afr podczas jazdy przy różnych obciążeniach.

Opublikowano
29 minut temu, przem8 napisał:

Spytaj czy zdejmuje kolektor do wiercenia i stroi na korekty sondy, afr podczas jazdy przy różnych obciążeniach.

Niektórzy monterzy mają alergię na samo pytanie o ściąganie kolektora.

Opublikowano
4 godziny temu, ELLIOTT napisał:

AC to shit. BRC to całkiem herezja.

Sterowniki optima nano/ Kme nevo, wtryski baraki 130nl, magic 3 compact lub power zależy od modów. Najważniejszy to porządny monter i który potrafi wystroić jak należy zgodnie ze sztuką. A nie auto-kalibracje i jeździć obserwać panie. 

Uzasadnij dlaczego ac to shit,jakby nie patrzeć to inni z naszego rynku wzorowali się na ich sterownikach. 

Opublikowano
Godzinę temu, pila24 napisał:

Uzasadnij dlaczego ac to shit,jakby nie patrzeć to inni z naszego rynku wzorowali się na ich sterownikach. 

Padające jak muchy czujniki, zacinające się reduktory, to co było kiedyś a teraz to wiesz. Optima czy kme jest o krok do przodu w sterownikach.. W przypadku reduktorów magic 3 deklasuje konkurencje.

Edytowane przez ELLIOTT

Opublikowano
1 godzinę temu, ELLIOTT napisał:

Padające jak muchy czujniki

Co do czujników to owszem-mapsensory miały wadę i padały. Mam już 3ci ponoć poprawiony... co do reduktora to R01 250 i jak dla mnie bezproblemowy i stabilny. Sterowniki z serii Q są udane i często aktualizowane,nie wiem czy optima i kme tak samo poprawiają soft.

Opublikowano

KME też poprawiają na bieżąco ( miałem w 1.8t )  , co do BRC to wszystkie osoby co znałem i miały taką instalację to niestety były to wrzuty z pudełka pod maskę i jazda - zero strojenia , podpieranie się benzyna od 3 tyś obrotów i inne kwiatki...

Edytowane przez Banan

Opublikowano
18 godzin temu, pila24 napisał:

Co do czujników to owszem-mapsensory miały wadę i padały. Mam już 3ci ponoć poprawiony... co do reduktora to R01 250 i jak dla mnie bezproblemowy i stabilny. Sterowniki z serii Q są udane i często aktualizowane,nie wiem czy optima i kme tak samo poprawiają soft.

porównaj termikę magica i spadki do ac swojego szybko zmienisz zdanie.

Opublikowano
36 minut temu, ELLIOTT napisał:

porównaj termikę magica i spadki do ac swojego szybko zmienisz zdanie.

Do mojego silnika wystarcza r01 250,przez kilka kilometrów 200km/h utrzymał 22°C i mi to wystarczy,spadki pomijane (chyba że butla prawie pusta).

Opublikowano
19 godzin temu, Banan napisał:

KME też poprawiają na bieżąco ( miałem w 1.8t )  , co do BRC to wszystkie osoby co znałem i miały taką instalację to niestety były to wrzuty z pudełka pod maskę i jazda - zero strojenia , podpieranie się benzyna od 3 tyś obrotów i inne kwiatki...

W brc to tradycja wrzucić wszystko pod maskę z montażem jakby betoniarka to wymieszała i obowiązkowo do tego 10 metrów węży do gazu. Najgorsze jest to ze instalacja i tak jakoś działa na początku (i standardowo usuwa błędy z ecu by maskować swoje upośledzenia)a silniki dostają od niewłaściwej mieszanki. Przy takim montażu to polskie zestawy nie podjęły by współpracy,można wytykać mi że uogólniam i sypie stereotypami ale jeszcze nie spotkałem brc zamontowanej zgodnie ze sztuką.

Opublikowano
18 godzin temu, pila24 napisał:

Do mojego silnika wystarcza r01 250,przez kilka kilometrów 200km/h utrzymał 22°C i mi to wystarczy,spadki pomijane (chyba że butla prawie pusta).

Nie ma jak to porównywać 1.8t do wolnossaka, gdzie większość jeździ na dobrym koksie. Śmiech i dziękuję za uwagę.

Edytowane przez ELLIOTT