Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Szary Avant / Prawie wszystko mający ALTek ? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mati jak zadowoli Cię bosma to oddam Ci d1s 6000k za frytki bo leżą używane może miesiąc. Ja mam d3s więc są mi zbędne. 

Opublikowano
  • Autor

Nie zadowoli niestety bo mam bi halo pod h7

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Siedzę teraz na wygnaniu w robocie więc w temacie zawieszenia nic nowego się nie dzieje, ale mam chwilę wrzucić kilka fotek z prac przy wahaczach.

Tuleje tylnych wahaczy da się wyciągnąć praktycznie w warunkach domowych bez imadła itp. jednak niezbędne jest mieć chociaż prosty zestaw do wyciągania tulei. Ja kupiłem jakiś chiński z alledrogo cena ok. 400zł i nie do końca jest tak jak by mogło być bo zestaw ma skok średnic co 2 mm i tak np. jest średnica 44 i 46mm a dla naszych wahaczy idealnie było by mieć 45mm. no ale to są szczegóły.

poniżej kilka zdjęć pokazujących jak wyciskałem tuleje. Część z nich się zerwała podczas wyciskania i trzeba było użyć brzeszczota do wycięcia resztek. Na szczęście to aluminum więc idzie łatwo tylko trzeba uważać żeby nie "dokopać" się do materiału wahacza bo to też aluminium.

20190319_175244.jpg

20190319_192638.jpg

20190319_201811.jpg

Po za tym mam wyciśnięte tuleje z belki/sanek. Sam nie miałem takiego dużego ściągacza (tuleja ma 80mm i do tego z jednej strony kołnierz który utrudnia wyciskanie. Oddałem to na warsztat i za 80zł mam spokój. 

Dodatkowo zamówiłem sprężynki helicoil oraz zestaw wiertło i gwintownik i naprawiłem zerwany gwint mocowania łącznika stabilizatora w jednym z wahaczy.

Jak wrócę z pracy to mam nadzieję że znajdzie się trochę czasu żeby zakończyć temat tej zawiechy.

20190321_192350.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wczoraj jeszcze przed małym spotem wziąłem się i wymieniłem lampy przednie na te przerobione przez @Gwerty... bi-halogen, pojechałem na SKP ustawić je żeby świeciły jak trzeba.

Wsadziłem żarówki H7 Tungsrama megalight ultra 120 zarówno w mijania jak i drogowe. Generalnie zasugerowałem się opinią @kamil-vag i jestem zadowolony z barwy i tego ile światła dają.

Lampy dają radę ale nie miałem zbytnio warunków do testu.

Ponizej foto ze spotu już z nowymi lampami.

20190418_211332.jpg

20190418_213113.jpg

Kolejna rzecz która udało się ogarnąć to malowanie belki, zwrotnic i wahaczy z tylnego zawieszenia. Odebrałem dzisiaj całość jeszcze ciepłą ?

20190419_192438.jpg

20190419_192639.jpg

20190419_192625.jpg

Niestety to na chwilę obecną koniec prac... bo po świętach ruszam znowu do pracy, tym razem na jakieś 6 tygodni.

Opublikowano

Zuch chłopak. Mnie to też czeka z tylnym zawiasem. ?

Opublikowano

Dobra robota,  teraz trochę posłużą ??

Opublikowano

Super, tył będzie jak nowy :) Zrobiłbyś jeszcze fotkę odcięcia świateł na ścianie :)

Co do żarówek, Tungsram to dobry kompromis pomiędzy jakością a ceną... 

Opublikowano

Potwierdzam, lampy na żywo prezentują się zaje...fajnie 

?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Z 6 tygodni w pracy zrobiły się bite dwa miesiące, ale wróciłem i mam nadzieję że trochę czasu spędzę w domu i zrobię trochę tematów.

Priorytet to zakończenie tematu zawieszenia i zrobienie klimatyzacji. Części do zawieszenia mam już wszystkie, czekam tylko na śruby mocowania sanek do budy (zamówione w ASO, mają być na jutro) i na dwie tuleje tylnego dużego wahacza bo przy wciskaniu lekko pękły (aluminium pękło bo źle podchodziłem do tematu).

Części do klimatyzacji zamówione u @dzik czekam na wysyłkę, będzie tym razem wszystko nowe, czyli kompresor, skraplacz, parownik, osuszacz i dysza... stare zostaną tylko rurki i czujnik ciśnienia. Panel klimatronika też wymienię na nowy ale to już przy kolejnej okazji.

Z kolejnych tematów to co chwile kurier puka do drzwi :)

Odebrałem już paczkę od @siemian z blendą i kamerką cofania, przesyłkę z Prolumo z LEDami do wnętrza, a w najbliższym czasie przyjdzie duża paczka od @biggman i kolejna od @pawelosinski83.(ps. dzięki panowie że cierpliwie czekaliście  z wysyłką aż wrócę do kraju)

Nie zdradzam na razie co tam zamówiłem ale trochę będzie się działo:dancing:

20190626_103530.jpg

20190626_115929.jpg

Opublikowano

A ja mimo iż, wiem co się będzie działo i tak czekam z niecierpliwością na nowe posty ;)

Zapału i dużo wolnego czasu dla auta życzę hehe !

Opublikowano

No dzieje się :)

To co to za tajemnicze paczki jeszcze mają dotrzeć? 

Trzeba by zorganizować jakiś spot :)

Opublikowano
  • Autor

jedna tajemnicza paczka jest już u mnie :)

20190628_094434[1].jpg

20190628_094702[1].jpg

Opublikowano

Konkretnie lecisz z modami.  ?

Masz może nr śrub mocujących sanki do nadwozia?

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, dekiel 13 napisał:

Konkretnie lecisz z modami.  ?

Masz może nr śrub mocujących sanki do nadwozia?

Ta lecę z modami, gratów nazbierane jak w hurtowni motoryzacyjnej tylko czasu nie ma ładować do auta :)

mam numer śrub, oczywiście mowa o tyle: N 909 813 02 - 19,99zł /szt.

Opublikowano

Ok dzięki bardzo. Niedługo rozkręcam i maluję graty od spodu tyłu  więc się przyda. ?

Opublikowano
W dniu 28.06.2019 o 10:23, MaTeo85 napisał:

jedna tajemnicza paczka jest już u mnie :)

20190628_094434[1].jpg

20190628_094702[1].jpg

Uuuuu no będzie miał kto wozić zimne piwo na spoty oczywiście bezalkoholowe ??

Opublikowano
  • Autor

Drobne postępy przy składaniu zawieszenia

20190701_115724.jpg

20190701_115708.jpg

Zostało jeszcze wcisnąć nowe gumy w ramę i będzie można ładować wszystko do auta

Opublikowano

A tego dużego elementu nośnego nie pomalowałeś dlaczego ? aluminium czy jak ? ? ? 

Pięknie Ci to wyszło, teraz tylko taki zakład, żeby naprawdę dobrze geometrię ustawili ;)

Jakbym mieszkał bliżej, to bym sobie do Ciebie po to Twoje całe tylne zawieszenie (które masz teraz na aucie) podjechał :P 

W takim stanie to aż miło będzie wrzucać to na auto :)

Opublikowano
  • Autor

duży trapezowy jest z amelinium... tego to nie pomalujesz :) a tak serio to nie ma potrzeby malować amelinium więc zostaje jak jest, za chwile i tak od wody itp. wyglądał by tak samo.

Chcesz to spakuje Ci wszystkie graty, z tyłu i z przodu i wyślę :)

Opublikowano

Nie ma farby ameliniowej ? 

Super robota Mati kiedy ja u siebie się wezmę wreszcie za tył.