Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Chce Quattro do swojej A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie chce Quattro wiem ze najlepsze rozwiązanie to sprzedać i kupic auto z Q ale mam pytanie czy jest szansa i czy opłacalną żeby założyć do swojej niuni naped Quattro .pozdr

Opublikowano

Gdyby nie kilka szczegółów nierealnych w normalnym warsztacie, to dałoby się w rozsądnej cenie. Ale jednak :no:

Opublikowano

czemu z czym bedzie najwiekszy problem

Opublikowano

Wyważenie wału.

Opublikowano

Witam

Chyba tanij będzie sprzedać FWD i kupić QUATTRO, a tego napędu zalety są warte jego ceny. :>

a zwłaszcza jeśli posiada System ABS, elektr. blokada mech. różn. EDS, regul napędu ASR ukł. Stab. ESP.

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Nie ma nic lepszego niz Quattro, mam w A6 więc wiem :> Niestety w A4 mojej zonki nie ma :no:

Co do tematu to najlepiej sprzedaj ta A4 co masz i poszukaj z Q bo dokładanie napędu to gra nie warta zachodu i każdy ci to powie kolego.

pozdro

Opublikowano

uzyj opcji :szukaj: bylo opisane z tego co pamiętam co trzeba zakupić i orientacyjne koszty

Opublikowano

ja pozostawie te pomysły bez komentarza :P

Przypomnij sobie kto wcześniej miał takie pomysły. Najciekawsze jest to, że pomysł dorezania Q nie jest aż tak bezsensowny, jak się wydaje. Koszty jeżeli brać części od anglika mogą być w miarę rozsądne, koszty zmiany auta też nie są małe. Jednak w normalnym warsztacie nie sposób zrobić tego moda :rolleyes:
Opublikowano

zdecydowanie nie polecam i nie sądze co by się ktoś podjął w warsztacie tej operacji

nieopłacałne,nierealne,czasochłonne,

pozdro :hi:

Opublikowano

w aucie FWD brak jest gotowego miejsca na przykręcenie podpory wału - trza spawać budę i właśnie w tym momencie ja odpadłem :decayed:

Opublikowano

w b6 jest prawie P&P.. jak masz graty to pół dnia i wszystko działa..

Opublikowano

no jak jest p&p jak Elbroth czy tam Elberoth chciał rezać Q do swojej 1,8T i porównywali na 2 podnośnikach jeg :mysli:o i Poźka i się okazało że się nie da p&p podpory wału przykręcić bo nie ma gotowych śrub w budzie...

Opublikowano

Wyważenie wału.

To co, nie ma firm które się tym trudnią...?

Opublikowano

Jakie wyważenie wału ? Jeżeli wał nie jest rozczepiany to nie ma mowy o jakimkolwiek wyważaniu :tongue4:

Opublikowano

mocowania wału nie ma..są miejsca gdzie trzeba przyspawać..roboty na 2 min..

jesli ktoś ma tanie dojście do gratów to rezajcie..ja miałem kiedyś komplet ze zkrzynią za 4 tysie..montaż z 1000zł ewentualnie jak ktoś ma garaż z podnośnikiem to sam może zrobić..

w b7 już nie jest tak kolorowo..

Opublikowano

za dużo cudowania, fakt ze sprawa jest do zrobienia

kiedys przerabiałem forda sierre 2.8 V6 kombi, ale tam było dużo prościej bo sie dokładało przód

wymieniłem tylko skrzynię, przednie zwrotnice i dołozyłem półosie

ogólnie cała sobota od rana do wieczora

a w niedziele było juz oranie trawników na osiedlu :polew: :polew: :polew: :polew: