Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[TDI PD] Świece żarowe - zasada działania, diagnoza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

swiece NGK, Denso, też mogą być.

natomiast cena z aucji podejrzanie niska. ponizej ceny hurtowej.

Opublikowano

Wlasnie ta cena mnie zaniepokoila, ale na zdjeciu pokazane ze produkcja niemiecka i ogolnie dobry sprzedawca. Rafal a swiece nowe, nie uzywane nigdy?

Opublikowano

Panowie jakie polecacie albo jake musze miec swiece i z jaka sila Nm musze je dokrecic.

Serdecznie Wam koledzy dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam

Edytowane przez mkris

Opublikowano

Od czego zależy długość świec? Nie pytam o numer vin. Bo głowice z tego co wiadomo niby są takie same dla wszystkich 1.9 PD ( 2.0 PD 8v również), więc skąd różnica w świecach?

Opublikowano
0478da3bc37b0f6a923eb55832c24616.jpg
Opublikowano

Witam. na dniach zmieniam swieczki zarowe zakupilem BERu. teraz pytanko na zimnym czy cieplym silniku lepiej wykrecac je? bo czytalem ze niby lubia pekac a wtedy jest duzy problem bo trzeba glowice sciagac ;/ jak polecacie zrobic zeby wszystko bylo ok?? pzodrawiam

mam te dluzsze swiece czyli jakim momentem najlepiej dokrecic je?

Witam jestem po zmianie swiec na BERu :) stare co siezialy tez byly BERu. na starych zrobilem ok 130tys a nie wiem czy predzej byly zmieniane juz. po wyjeciu 4 starych swiec kazda byla czarna okopocona czy tak mzoe byc czy cos nie tak jest jesli czarne byly cale?

Opublikowano

Sorry ale jakie miały być? ;-)

Opublikowano

Witam. na dniach zmieniam swieczki zarowe zakupilem BERu. teraz pytanko na zimnym czy cieplym silniku lepiej wykrecac je? bo czytalem ze niby lubia pekac a wtedy jest duzy problem bo trzeba glowice sciagac ;/ jak polecacie zrobic zeby wszystko bylo ok?? pzodrawiam

mam te dluzsze swiece czyli jakim momentem najlepiej dokrecic je?

Witam jestem po zmianie swiec na BERu :) stare co siezialy tez byly BERu. na starych zrobilem ok 130tys a nie wiem czy predzej byly zmieniane juz. po wyjeciu 4 starych swiec kazda byla czarna okopocona czy tak mzoe byc czy cos nie tak jest jesli czarne byly cale?

To wsadź nowe przejedź 2 km i wyjmij i też będą czarne :grin:

Opublikowano

Panowie lepiej dopłacić do oryginalnych świec N10140105 w cenie 77,43zł za sztukę ???

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

b

Edytowane przez JeJu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też chyba muszę wymienić świece i zastanawiam się nad tymi z allegro bosch/beru.

Na allegro jest pełno świec tej firmy w niskiej cenie ok 25-30zł/ szt.

O co chodzi czy świece staniały czy to może jakieś podróby czy coś?

Co myślicie o tych świecach z allegro? Kupował ktoś?

Opublikowano

Też chyba muszę wymienić świece i zastanawiam się nad tymi z allegro bosch/beru.

Na allegro jest pełno świec tej firmy w niskiej cenie ok 25-30zł/ szt.

O co chodzi czy świece staniały czy to może jakieś podróby czy coś?

Co myślicie o tych świecach z allegro? Kupował ktoś?

Podrobki najpewniej. Pokaz aukcję przykładowa to rozpoznam oryginał od fake

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Warto dołożyć do ori ?

W końcu świec nie wymienia się co roku..

Opublikowano

nie warto

Opublikowano

Np takie http://allegro.pl/swiece-zarowe-audi-vw-skoda-1-9-tdi-bosch-97mm-org-i4985941255.html

lub takie http://allegro.pl/swiece-zarowe-beru-1-9-tdi-audi-vw-seat-skoda-fv-i5726125684.html

Jest tego pełno na allegro w podobnych cenach....

Edytowane przez zaba84

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś było -14 C ( Kielce). Oczywiście moje A4 B6 1.9tdi AVF 2003.03 nie chciało odpalić ,ale po kilku próbach się udało. Już gdy temp. kreowała się około zera zauważyłem że gorzej odpala i zaczałem mysleć nad zmianą świec. Dzisiejszy dzień potwierdził teze o słabych świecach. Po odpaleniu telepało autem i falowały obroty. W Kielcach w IC kupiłem swiece BERU 0100 226 482 11V. Za 1 szt 63,59 zł x 4 = 254,36 zł. Po zmianie napisze czy sa efekty i jakie były stare świece.

Edytowane przez albert224

Opublikowano

Mój tak zapalił przy -10 przy rozruchu a w nocy było -15

Auto stało 3 dni nie ruszane. Wcześniej miałem krótsze świeczki bo złe kupiłem i miał problemy przy -10 rok temu musial pokrecic 5 sek az załapał tutaj praktycznie od strzała :)
Opublikowano

Zawsze na biegu jałowym masz obroty powyżej 1000? U mnie na jałowym wynoszą chyba około 900

Opublikowano

Zawsze na biegu jałowym masz obroty powyżej 1000? U mnie na jałowym wynoszą chyba około 900

Jeżeli silnik jest zimny to tak mam. Na rozgrzanym mam 902 a to dlatego że zmieniałem Vagiem z 862. Każdy zimny silnik ma podwyższoną dawkę na zimnym silniku.

Opublikowano

W zeszłym roku wymienialem świece bo telepalo mi autem przy odpalaniu i czuć było paliwo i biało kopcil. Dwie były włożone krótsze i myślałem że to jest problem Ale nic się nie zmieniło o nadal telepie. Wyczytałem na forum ze moze pomoc wymiana uszczelek pompowtryskiwaczy.ktoś miał z tym problem oprócz świec ?