Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Relacja z reanimacji silnika - A4 B6 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Również posiadam w swojej Audi 2.0 ALT i otwarcie maski kasuje odczyt. Jeżeli chodzi o problem poboru oleju to nie mam co narzekać bo na ok 10000km dolałem ok 1l a jeżdżę na oleju Motul 5w/30.

Opublikowano

He,he możliwe że niemiec specjalnie zrobił tak aby ten silnik pobiierał około litra na 10 tys, bo po co bańki 5-cio litrowe z resztkami oleju mają się przewracać po piwnicy...taki żarcik :decayed:

Opublikowano

Pytanie do autora tematu. Jak tam z poborem oleju bo juz dawno nic sie w temacie nie odzywales. Przejechales juz pewnie kolejne kilometry a jestem ciekawy jak tam pobor po kolejnym dystansie bo robilem u siebie 1.6 remont nowe pierscienie itd i na poczatku ok a potem znow sie zaczynalo co mnie rozlozylo na lopatki a u ciebie jak tam?

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Autor wątku nieobecny, w drodze po olej [emoji23]

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zrobił remont i pogonił auto ;)

Opublikowano

U mnie też otwarcie maski kasowało komunikat. Swoją drogą u mnie po wymianie silnika (kupiłem silnik z anglika z niskim przebiegiem) jak narazie 2.5 tys km bez komunikatu i stan oleju na bagnecie max... ciekaw jestem czy to wynika z faktycznie niskiego przebiegu czy innego rocznika produkcji silnika. Poprzedni miałem wyprodukowany w 2001 a nowy z 2003.... w każdym razie operacja udana i w końcu bańka oleju stoi i się kurzy w garażu :)

Opublikowano
Dnia 28.06.2017 o 17:21, Kary napisał:

U mnie też otwarcie maski kasowało komunikat. Swoją drogą u mnie po wymianie silnika (kupiłem silnik z anglika z niskim przebiegiem) jak narazie 2.5 tys km bez komunikatu i stan oleju na bagnecie max... ciekaw jestem czy to wynika z faktycznie niskiego przebiegu czy innego rocznika produkcji silnika. Poprzedni miałem wyprodukowany w 2001 a nowy z 2003.... w każdym razie operacja udana i w końcu bańka oleju stoi i się kurzy w garażu :)

To nic tylko pogratulować, że póki co nie łepie do siebie oleju. :) 

Opublikowano

@A4b620 Dzięki - faktycznie znów jestem bardzo zadowolony z tego samochodu i z tego silnika :) 

Opublikowano

W końcu doczekałem się choć jeden zadowolony z altka..;)

Opublikowano
Dnia 6.07.2017 o 19:06, zaldar napisał:

Ogólnie ALTkiem zrobiłem jakieś 130 kk, zarówno po Polsce jaki i po Europie, w sumie nigdy w trasie nie zawiódł, a i komfort niezły jak na takiego starocia. 

Opublikowano
Dnia 6.07.2017 o 19:06, zaldar napisał:

Nie tylko Michał jest zadowolony ;) Zawsze pisałem, że silnik jest spoko. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A co tam słychać Pany w temacie swapu kolega uszol przestał nas odwiedzać i temat podupadł swap mu nie miły czy co?:grin:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, czy ktoś ma kontakt z Dajmonem ?

Ktoś może z nim rozmawia prywatnie i wie coś na temat jego silnika?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z chęcią też bym się dowiedział co i jak dalej...

Opublikowano

Dołączam się do zainteresowanych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Autor wątku jeździ , jest pochłonięty remontem domu . Przejechał  już 15tys bez problemów , silnik nie generuje żadnych błędów , korekty paliwowe w normie.

Zużycie oleju spadło z 1L /1000km do ok 0,3 l , choć ma uszkodzoną / pękniętą rurkę odmy co na pewno powoduje nie potrzebny pobór / wyciek oleju. Może niebawem jak będzie miał więcej czasu zajmiemy się tym tematem .

Pozdro.

Opublikowano

Dawajcie znać co jakiś czas ?

Opublikowano

czyli za 7 tysięcy ma 40% mniejszy pobór od mojego alt :D 

Edytowane przez tracer123

Opublikowano

Kolega Dajmon mniej zapłacił. 7 tyś to ja wpakowalem, [emoji111] remonty, poprawki, kolektor, odma, podcisnienia, rozrząd, wariator i nastawnik. Przejechane ok 50 tyś i bierze 0.5-1l na 1000km. Po trasie nie odpalił, pompa paliwa nowa i żona mówi że jest rakieta. Podczas drugiego remontu na 2 i 3 cylindrze były rysy na gladziach cylindrów, nagar po spalonym oleju i ogólnie lipa. Mimo wszystko poszły pierścienie od v6, żona jeździ i dolewa

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wybaczcie że odkopuje temat. Czy po remoncie silnika spalanie oleju spadło do jakiegoś rozsądnego poziomu?