bartek723 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jak sie sprawują wasze w te niezłe mrozki które naszły nas w te nocki u mnie po dwóch dniach parkowania dziś mam zamruczała i chodzi spoko Jak jest kicha co robicie wtedy??
Michas Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 ja już dwa razy musiałem wchodzić od strony pasażera bo mi zamek zamarzł, a zimno strasznie to mi się nie chce ściągać tapicerki drzwi... bo generalnie nie mam gdzie... nie mam garażu, ale dzisiaj troche popsikałem WóDe 40 więc moze się coś poprawi....jak troche morozy ustąpią to przesmaruje zameczek dokładnie...póki co modle sie przed otwarciem drzwi żebym znowu nie musiał jechać trzymając jedną ręką kierownice a drugą drzwi żeby się nie otworzyły :gwizdanie: ... na szczęście po nagrzaniu w środku zameczek działa jak powinien...
areckid Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 U mnie za oknem 0oC, narazie nie wiem co to mrozy, najchlodniej tej zimy bylo w nocy -3oC, a OOOO stoi w garazu Sniegu w Szczecinie wlasciwie nie ma, nielicznie zalega na trawnikach. Jakby nie patrzec auto nie powinno zawodzic, jedynie aku na mrozie moze byc slabsze.
grabson765 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 u mnie odpala jak nalezy najgorsze jest to ze bagaznika za chu... nie moge otworzyc bo tak zamarzl i z przodu pod tablica wisza niezle sople lodu
Tas2die4 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 U mnie, po sylwestrze,jak auto stalo prawie dobe na mrozie przy lesie, odpalila za drugim razem dopiero w nocy bylo okolo -15, w dzien jakies -5.
endriuu Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 U mnie za oknem 0oC, narazie nie wiem co to mrozy, najchlodniej tej zimy bylo w nocy -3oC, a OOOO stoi w garazu Sniegu w Szczecinie wlasciwie nie ma, nielicznie zalega na trawnikach. Jakby nie patrzec auto nie powinno zawodzic, jedynie aku na mrozie moze byc slabsze. oo dzis w nocy dowaliło w szczecinie jak nigdy - 5cm sniegu. wyobrazam ci musi sie dziac w innych rejonach. mroz ma w nocy byc do -15. jak na szczecin to kosmos. może przezyjemy
MRoger Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 ja już dwa razy musiałem wchodzić od strony pasażera bo mi zamek zamarzł, a zimno strasznie to mi się nie chce ściągać tapicerki drzwi... bo generalnie nie mam gdzie... nie mam garażu, ale dzisiaj troche popsikałem WóDe 40 więc moze się coś poprawi....jak troche morozy ustąpią to przesmaruje zameczek dokładnie...póki co modle sie przed otwarciem drzwi żebym znowu nie musiał jechać trzymając jedną ręką kierownice a drugą drzwi żeby się nie otworzyły :gwizdanie: ... na szczęście po nagrzaniu w środku zameczek działa jak powinien... eee kolego a nie masz odmrażania zamka wystarczy włożyć kluczyk przekręcić i potrzymać zdaje się Ja nie mam problemów z odpalaniem .... stoi w ciepłym garażu
areckid Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 oo dzis w nocy dowaliło w szczecinie jak nigdy - 5cm sniegu. wyobrazam ci musi sie dziac w innych rejonach. mroz ma w nocy byc do -15. jak na szczecin to kosmos. może przezyjemy No dowalilo te 5 cm sniegu juz padl rekord mrozu tej zimy -5oC
dsz33 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 eee kolego a nie masz odmrażania zamka wystarczy włożyć kluczyk przekręcić i potrzymać zdaje się Ja nie mam problemów z odpalaniem .... stoi w ciepłym garażu Zdaje się że nie przekręcić kluczyk i potrzymać tylko ochcylić klamkę i przytrzymać o ile ma sie podgrzewanie zamków U mnie stoi cały czas na dworze i nie ma problemów z zamkami ani odpalaniem. Tylko ciągle co odmiote to zasypie
MRoger Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 o, o właśnie tak jak piszesz ... ale jeszcze nigdy nie korzystałem
Marek_A4 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 a w jakich wersjach szukac takich gadget'ów jak podgrzewanie zamkow (rocznik?? rodzaj silnika?? od czego to jest zalezne??)?? poki co nie mialem z tym jeszcze problemow ale jestem ciekaw
cichy1989 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 U mnie dzisiejszy ranek wyglądał tak koło 7cm śniegu jak nie lepiej i temp ok -5
tomash77 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Moja niunia na szczęście stoi w garażu :)w sobotę rano jechałem do Lublina, temperatura -12oc a zimowy płyn do spryskiwaczy (kupiony w Tesco) zamarzł :kwasny:a miał być do -22oC.
swiezak84 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 moje ałdi garbu dostało [br]Dopisany: 05 Styczeń 2009, 17:01_________________________________________________zeby nie bylo, ja tego nie rzeźbiłem, samo sie zrobilo
Michuck Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 swiezak84: o, tak samo jak u mnie, ale moja Audi dostała jeszcze irokeza na głowie (czyt. dach) .
dsz33 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 a w jakich wersjach szukac takich gadget'ów jak podgrzewanie zamkow (rocznik?? rodzaj silnika?? od czego to jest zalezne??)?? poki co nie mialem z tym jeszcze problemow ale jestem ciekaw sprawdz czy masz bezpiecznik nr 17 jeśli tak to znaczy że jest a jeśli jest wolne miejsce to znaczy że niema podgrzewania zamków
moro99 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 u mnie niewazne czy autko stoi w garazu czy na dworzu caly dzien dziala jak szalona Aku troche slabiej kreci ale wejsc do srodka nie ma problemow
bartek723 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2009 Czyżby tylko u mnie tak mroziło dzisiejszej nocki temp spadła do -25 a przy gruncie to chyba z -30 było śniegu jest z 15cm. Autko postało sobie bo rozwaliła mnie grypa dopiero dziś z wyra zlazłem i dopierku za 3 razem odpalił i zakopcił aż ale chodzi ok tylko odpalałem inny samochód od swojego na przewody i poszły iskry z zacisków kabli w tym jeden sie przepalił mam nadzieje że aku sie nie sypnął lub komp błędów nie nałapał.
rafalekx Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Od Sylwestra nie było pilnej potrzeby/lub nie byłem w stanie :gwizdanie: żeby gdzieś jechać i autko stało na dworze przysypane śniegiem Dzisiaj trzeba było wystartować... a w nocy było ponad -20*C. Autko otworzyło się tak jak zawsze, bez jakichkolwiek problemów Zapaliło jak trzeba (za pierwszym :> ), świeczki żarowe wymienione w tamtym roku, aku daje radę, więc w czym problem śnieżek odgarnięty, szybki skrobnięte i w drogę :>[br]Dopisany: 06 Styczeń 2009, 15:15_________________________________________________bartek723 sprawdź sobie świece żarowe. Jak długo paliła Ci się kontrolka? U mnie trwało to dość długo... ale autko zapaliło za pierwszym, fakt że przytrzymałem troszkę dłużej niż zwykle ale zapalił bez problemu
GILI Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Jak było cieplej to rano rozrusznik trochę zakręcił,tak z dwa obroty,a teraz pali od strzału obojętnie czy stoi w garażu czy na mrozie.
Rekomendowane odpowiedzi