Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wasze niunie i mrozy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany u mnie padł auk i nie mogłem się dostać do swojej niuni, dodam jeszcze że zamek zamarzł i za huka nie mogłem przekręcić kluczyka w zamku... :confused4: na szczęście dziś puściło :dance2:

Opublikowano

wkur*** jakość polskiego paliwa na niektórych stacjach :wallbash: no ale co poradzimy :thumbdown:

Opublikowano

Ja jak na razie leje na orlenie zwykłe ON i jak na razie największy mróz to -15, świeczki grzały oczywiście trochę dłużej, 2-3s dłużej kręcił ale poradziła sobie bestia... :) to moja pierwsza zima z moją niunią..

a jakie dodatki lejecie do zbiorniczka? polecacie coś specjalnego aby kisiel nie zrobił się jak u kolegi wyżej :tongue4: ?

ps. teraz przy temperaturach poniżej 0 podczas odpalania autka słysze taki 'fuk' 'puk' 'pierdnięcie' - nie wiem jak to nazwać..czy to normalne..chyba nie.. co to może być?dodam że gdy silnik rozgrzany bądź przy temp dodatnich tego odgłosu nie ma :mysli:

Opublikowano

Olej Motul 8100 5W40, Borygo -35C, Diesel Gold z Statoil, nowy aku, świeczki od Beru ( kupione rok temu) i pali na dotyk nawet przy -20C, rok temu pali od strzała nawet przy -27,5C :)

Opublikowano

Olej Motul 8100 5W40, Borygo -35C, Diesel Gold z Statoil, nowy aku, świeczki od Beru ( kupione rok temu) i pali na dotyk nawet przy -20C, rok temu pali od strzała nawet przy -27,5C :)

borygo? :blink:

Opublikowano

Chyba koledze o GL12 chodziło :naughty:

Opublikowano

W tym roku na szczęście zero problemów (odpukać...) :>

W zeszlym jak jeszcze miałam b5 to padło mi ako, falowały mi obroty, jakaś ****** urwała mi lusterko, a przy zakładaniu nowego siadła mi elektryka... no i jeszcze stłuczke miałam. Jak pech to pech :decayed:

Opublikowano

Mnie mega wkurza ze wnioslem juz do auta na butach i ciuchach tony sniegu i auto paruje jak zaczarowane, a niestety non stop pada snieg i nie mam nawet ochoty wszystko jakos osuszac w srodku. Narazie scierka, woreczki na wilgoc i tyle heh.

Odsniezanie tez wkurza na maksa.

Poza tym auto odpala bez problemu tylko wkurza mnie haczący lekko bieg numer dwa jak jest zimne auto.

Poza tym daje rade z mrozem i sniegiem.

Opublikowano

U mnie auto pod chmurką stoi i powiem szczerze że pali lepiej niż latem ;), tzn i latem i zimą na dotyk, ale zimą o ułamek sekundy szybciej. Przed mrozami zalałem zamek od kierowcy specjalnym smarem, niestety zrobiłem głupotę i jak był dzień odwilży to umyłem auto na bezdotykowej i zamek złapał trochę wody, teraz muszę się z nim każdego ranka siłować, ale nie ma tragedii.

Wczoraj podlałem wd40 i dzisiaj było ok, mimo mrozu -15, zobaczymy jak dalej.

Uszczelki przed mrozami wszystkie posmarowałem wazelinką i nic nie przymarza.

Największy problem to jednak to że nanoszę śnieg do auta, jak włączę ogrzewanie śnieg topnieje po czym para osadza się na szybach i mam pięknie zaszronione od wewnątrz :/. Dzisiaj się spieszyłem to udało mi się wydrapać tylko mały wizjer w przedniej szybie i pojechałem do pracy :decayed:

Opublikowano

Jak ci od środka marznie to możesz miec nieszczelna nagrzewnicę.

Opublikowano

Nagrzewnicę miałem sprawdzaną i płukaną przed zimą, jest szczelna na 100%, płynu nie ubywa. Wiem że to od śniegu na wycieraczkach, dzisiaj robię akcję pozbywania się wilgoci. A nagrzewnica to też nie jest bo jak jest bardzo duży mróz i w aucie mam wycieraczki skute lodem to nie paruje, ale jak wycieraczki zaczynają odmarzać to mam skrobanie na drugi dzień :).

Opublikowano

Mi ta pogoda zaszła już za skórę, najpierw zamek się nie otwierał, tzn klamką nie szło otworzyć drzwi ale na szczęście tak jest tylko z rana, a później wszystko ładnie puszcza

Dzisiaj tak samo miałem z wycieraczkami, że z rana nie chciały się ruszyć ale później wszystko tak samo puściło.

Czasami (dokładniej to na szczęście tylko 2 razy jak do tej pory) również mam szron na szybach od środka ale po chwili nawiewu wszystko znika.

Autko oczywiście odpala od strzała. Aku kupiony nowy rok temu. Świece bodajże 2-letnie. Paliwo Diesel Dynamic z LOTOSa

Opublikowano

Problem szronu od wewnatrz to nie nagrzewnica a wilgoć w dywanikach, Ci co mają welur to juz w ogóle, tylko wyciagać i suszyć, sposób na to taki, że trzeba pojezdzic autem na nawiewie ze 24-25st niech wszystko na szybie sie skropli, wetrzeć szyby suchą szmatą :naughty: zabrać na noc dywaniki z auta wysuszyć, a z rana na bank samocód będzie miał przejsrzyste szyby bez szronu, gorzej jeśłi ma sie welur i sie go tak przemoczy ze i podłoga bedzie zawilgocona :gwizdanie: a w ori nie trudno o to bo dywanik nie zakrywa całej powierzchni wnęki na nogi :gwizdanie: wtedy to tylko garaż

Opublikowano

mi od środka marznie jak włącze na obieg w aucie zaraz mi parują szyby

ale szybciej się nagrzewa autko

a przy jeździe jak pada snieg i jest mniej niż -5 to wycieraczki mi zamarzają i muszę się zatrzymywać i odkuwać lud

Opublikowano

mnie tylko wkurzają ciągle zalodzone reflektory :kwasny:

Opublikowano

Zdrowy silnik zawsze pali bezproblemowo, moj AFN zapala bez zajakniecia - jedynie szklanki dluzej stukaja :decayed: , paliwo tylko i wylacznie normalne ze stacji BLISKA :naughty:

Opublikowano

U mnie zamarzły spryskiwacze (Chyba powinny być podgrzewane) i wycieraczki z rana mają tempo żółwia.

Opublikowano

-16, swieczki grzaly sie ok 5s pierwszy obrot walu i gada ;) ON Verva, aku 10 letnie :gwizdanie:

Opublikowano

po 4 dniach stania dziś przy -8* zapalił od razu :D

Opublikowano

Oj to mój AQ troszkę zrzędzi i poniżej -10 nie chce się komunikować z silniczkiem. A przy mniejszych mrozach koło 3razu łapie ;/. Jak się dorobię i kupie w końcu ten akumulator to raczej od 1 strzała zapali ;p