Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie odbłyśnika/soczewki w reflektorze BIXENON (xenon-plus)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super. Potrzebowałem właśnie kogoś kto się wypowie na ten temat,a tu proszę jeszcze filmik dostałem☺

Wszyscy teraz wymieniają soczewki na te z b8,chociaż ja jestem zdania ze lepiej oświetlają pobocze na org bixie. Mogę się mylić ale chce zostać przy orginalnych. Może kiedyś wpadną z b8 jednak narazie regeneracja. Dzięki Ci bardzo za znalezienie filmiku i życzę bezawaryjnej jazdy ☺

Opublikowano

Zastanów się czy nie zapakować BI-leda od razu.

Opublikowano

Narazie nie bo nie wiem jak długo jeszcze będę jeździł audiolą być może jakieś większe audi będzie potrzebne :-)

Opublikowano

Ja też tak mówiłem i jeżdżę 7 lat. Im więcej zrobiłem tym bardziej szkoda sprzedac?

Tylko ten Bi led kosztuje 999zl A mnie regeneracja z nowymi palnikami wyszła podobnie, z perspektywy czasu zrobiłbym BI led ale wtedy były trochę droższe.

Opublikowano

Może i bym się skusił na bi led ale mam rozrząd do roboty niedługo i jeszcze inne wydatki,tak że narazie chce sobie trochę poprawić światła ☺

Opublikowano

Przed 

I Po

Jak dla mnie bomba polecam ☺

20180215_050010.jpg

20180215_185138.jpg

Opublikowano

Jest roznica?

Opublikowano

No jest i to spora,chociaż muszę przyznać że i tak nie były takie tragiczne jak na 14 lat. No ale różnica kolosalna ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Czy ktoś ma sprawdzoną chemię oraz sposób jak wyczyścić lampę w środku bez rozklejania i bez zostawiania zacieków?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

chemia to: izopropanol po 10zł litr na allegro + woda destylowana/demineralizowana po 3zł w markecie za 5l bańke

wyciagasz wszystkie żarówki, silniczek jeśli posiadasz z lampy, żarniki. Następnie wydmuc**jesz kurz i pająki z wnętrza lampy przy uzyciu kompresora. Następnie wlewasz wode destylowaną (i tylko taką bo zwykła kranówa zostawi zacieki po odparowaniu i już tego nie doczyscisz) do tego wlewasz troche izopropanolu tak powiedzmy w proprocji 1:1. mieszasz w lampie i wylewasz. Następnie bierzesz 2 magnesy, jednego obszywasz materiałem w koło np. mikrofibre. wrzucasz do lampy a drugiego po zewnętrznej stronie klosza przesuwasz tak aby ten w środku czyścił lampe. jak wyczyścisz to wyciągasz magnesy, suszysz lampe, składasz i to wszystko. bez rozklejenia lepiej tego nie zrobisz

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć.

Czy w Bydgoszczy lub okolicach ktoś zajmuje sie regeneracją odbłyśników?

Pzdr

Opublikowano

Witam

Czy autor tematu bądź inna osoba jest w stanie zaktualizować obrazki?

Może powstał filmik?

Będę wdzięczny za jakieś info, muszę się zabrać za to.

Opublikowano
3 minuty temu, emils napisał:

Witam

Czy autor tematu bądź inna osoba jest w stanie zaktualizować obrazki?

Może powstał filmik?

Będę wdzięczny za jakieś info, muszę się zabrać za to.

Ogólnie to przy bixie nie potrzebne fotki. Odkręcasz 4 śrubki torx t20 które trzymają  projektor,po czym wyciagsz owy projektor. Ściągasz 4 blaszki które łączą stelaż soczewki z odbłyśnikem i tyle. Ale nie spodziewaj się żadnych efektów po czyszczeniu soczewek,bixy świecą jak świeczki-nawet nowe. Albo dasz odbłyśniki na regeneracje i będzie lepiej,albo przerobisz na projektory z b8 i będzie jeszcze lepiej,tak jak na filmie poniżej(przed przeróbką te lampy świeciły jak świeczki na torcie).  

Opublikowano

Rozebrałem, tylko jak zamocować tą pip blaszkę?! z godzine to mocuje i mam dośc już...

Edytowane przez emils

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź

Ogólnie poradziłem sobie z tematem, aczkolwiek mimo wszystko zamówiłem nowe z DEPO. Czemu?

Odbłyśnik był już tragiczny, popękany. Ktoś już tą lampę rozbierał i część przewodów jest na izolacji. Jedna śruba mocująca soczewkę wypadła i nie miałem jak jej włożyć.

Lampę zamontowałem, ale jest odłączona, bo przez przypadek zamontowałem odwrotnie tą metalową blaszkę między soczewką a odbłyśnikiem...

W poniedziałek będą nowe lampy, wymienię całośc, przełożę silniczek i mam nadzieje na poprawę widoczności.

Opublikowano
Godzinę temu, emils napisał:

W poniedziałek będą nowe lampy, wymienię całośc, przełożę silniczek i mam nadzieje na poprawę widoczności.

Silniczek może nie pasować do depo,lampy bix mają silniczek krokowy z dużą nakładką do regulacji,xenony mają silniczek krokowy bez nakładki,a halogenowe mają zwykły silniczek. Tylko jeden rodzaj przypasuje do depo,tylko który... musi pasować krokowy by działał z xenonem 

Opublikowano

Tak tak, sory za zamieszanie, nie zerknąłem że to temat bixów... jakby coś mogę skasowac posty