jacek70 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Przyglądając się na nie to zastanawiam czy je wymieniać ??? A może dać mocniejsze żarniki ??Jak mocniejsze?? Może lepiej nowe bo palniki też się zużywają.
Kogut-WP Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Standard do chyba 4300k a na alle.. znalazłem osram 5500k A jak oceniasz moje odbłyski??
jacek70 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Odbłyśniki wyglądają ok. Jednostki mocy to Watt (W) a moc palników to 35W i mocniejszych niema. Co innego barwa światła 4300 to standard im więcej tym barwa staje się niebieska.
pionti2 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pomóżcie Które ustawienie przysłony dla lewej lampy jest poprawne A http://postimg.org/image/orjw3s2mj/ B http://postimg.org/image/y74coml4n/
bombel8407 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 dla lewej i dla prawej jest takie same B
kuba.goller Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, postawiłem pochwalić się efektem regeneracji z A4 B7 BiXenon. Wymiana odbłyśnika, czyszczenie wnętrza reflektora i soczewki. Film: https://youtu.be/GRdh7xaw-vM Edytowane 7 Grudnia 2015 przez kuba.goller
strazak990 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam, postawiłem pochwalić się efektem regeneracji z A4 B7 BiXenon. Wymiana odbłyśnika, czyszczenie wnętrza reflektora i soczewki. Film: https://youtu.be/GRdh7xaw-vM Jak to zrobiłeś?
kuba.goller Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Sam tego nie robiłem, byłem po Warszawą w polecanym warsztacie. Ale przyznam, że jest to dość prosta czynność, teraz to bym kupił zregenerowane odbłyśniki i sam to zmienił.
strazak990 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Sam tego nie robiłem, byłem po Warszawą w polecanym warsztacie. Ale przyznam, że jest to dość prosta czynność, teraz to bym kupił zregenerowane odbłyśniki i sam to zmienił. Możesz coś jaśniej napisac o tym za bardzo nie znam się na tym wystarczy kupić odbłyśniki i rozkleić lampy i wymienić/??
kuba.goller Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 W skrócie to tak. Jest sporo napisane w tym temacie jak to zrobić. Do tego trzeba wyczyścić czymś miękkim soczewkę.
Jay_83 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wczoraj zabrałem się za czyszczenie swoich soczewek, jeżeli jest jeszcze ktoś,kto wątpi w sens tej czynności, to polecam. Też nie wierzyłem, aż do dziś, teraz mam wyraźną granicę światło-cień ale...no właśnie,zawsze jest jakieś ale. Po zmontowaniu lamp światła mijania świecą mi wyżej niż drogowe. No i z pomocą przyszedł ten temat. Jeżeli ktoś będzie się za to brał, radzę uważać na siłę dokręcania dwóch dolnych śrubek kluczem 5,5. te śrubki oraz "gumowe" tulejki pod nimi to regulacja świateł mijania względem świateł drogowych Kolego napisz czy ciężko zakłada się z powrotem ten cholerny drucik do lampy , miałem juz raz lampy w ręce i chciałem rozebrac ale drucik wygrał , nie wyjąłem go i dalej jezdżż ale przeczytałem cały temat i chce się podjąc tego jeszcze raz. w lampach bixenonowych "z zamkniętymi oczami siię to wyjmuje i wkłada "
#Przemo# Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 witam wszystkich jako iż moje lampy jakoś słabo świeciły po przeczytaniu tego wątku i przy okazji wolnego postanowiłem wyczyścić swoje lampy odbłyśniki i soczewki okazało się to zbawienne wydawały się czyste ale jak rozebrałem to masakra na szczęście odbłyśnik nie jest w najgorszym stanie chociaż regeneracja na pewno mu się przyda pozostało mi tylko zakupić nowe żarniki i tutaj mam pytanie standardowo żarnik ma 4300K czy są jakieś przeciw wskazania co to zmiany na 5500K dodam że przetwornice mam wymienione na nówki nie dalej niż 3 miesiące temu z tego co wyczytałem to jedynie barwa światła jest inna. Prosze o jakiekolwiek info na ten temat
kuba.goller Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Przeciwskazań żadnych nie ma, kwestia barwy światła przed samochodem. 5500 bedą bardziej niebieskie niż 4300.
radzio49aa Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Moze ktoś by wrzucił zdjęcie jak powinny świecić na ścianie długie wraz z mijania. Chodzi mi na jakiej wysokości powinny świecić długie. Mierzyłem gwinty na srubkach przed wyjęciem soczewki i skręciłem tak samo ale niestety długie świeca na nisko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#Przemo# Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Przeciwskazań żadnych nie ma, kwestia barwy światła przed samochodem. 5500 bedą bardziej niebieskie niż 4300. Dzięki własnie o ten bardziej niebieski odcień mi chodzi
przemek882 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Możecie mi powiedzieć czy ciężko jest wyciągnąć ten odbłyśnik z lampy w audi a4 b6 bez xenonu? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Amano Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 Witam Panowie jak wygląda sytuacja z wyciągnięciem odbłyśnika bixenon w audi b7 ? Czy trzeba koniecznie rozklejać lampę czy też wyjdzie odbłyśnik tylnym dekielkiem ? Mam jeszcze jeden problem. Połamała mi się ramka od poziomowania bixenonu. Czy ktoś próbował ją kleić ?
kuba.goller Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 Nie ma szans aby to wyjąc bez rozklejenia, byłem przy tym jak regenerowali moje. Po rozklejeniu trzeba jeszcze zdjąć osłonę i rozkręcić wszystko. Wyglądało to na dość proste...
Amano Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 A czy przy ponownym sklejaniu użyli dodatkowo jakiegoś kleju bądź sznura klejącego czy połączyli klosz na stary klej ? Nie parują Ci lampy ? Jak długo jeździsz ?
kuba.goller Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 A czy przy ponownym sklejaniu użyli dodatkowo jakiegoś kleju bądź sznura klejącego czy połączyli klosz na stary klej ? Nie parują Ci lampy ? Jak długo jeździsz ? Dołożyli w jednej lampie kawałek, ale generalnie na stary, lampy nie parują, jest dużo lepiej niż było wcześniej. Jak sie do tego zabierasz i robisz dla siebie to kup sobie klej w hidretrofit jak i same szkła soczewek (Gładkie szkło ZKW-R / Hella 3"), zrobisz porządnie bo rozkręcania jest trochę ( zdjęcie zderzaka itd.) Tu masz film przed i po regeneracji:
Rekomendowane odpowiedzi