DaveLove Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Wrzuciłem drugi komplet kół zimowych (inne felgi i opony) i problem nie zniknął. Próbowałem również zamieniać koła stronami i nic. Chyba rzeczywiście zostaje problem z przekładnią kierowniczą.
Arek8888 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 W moim przypadku to piasta miała trochę mniejszą średnicę niż felgi. Przekładałem koła i nic to nie dawało, więc ku spokojności lepiej pomierzyć średnice piast :-) 1
DaveLove Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Rozmawiałem z warsztatem specjalizującym się w regeneracji magli i dostałem info, że to raczej nie jest wina przekładni kierowniczej. Dzisiaj o 14 mam wizytę i Panowie będą szukać.
Wandej Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Wahacze wszystkie Ok? Banan nie ma czasem tulei wypracowanej?
DaveLove Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Problem rozwiązany. Okazało się, że jednak koła źle wyważone Problem był zarówno na zimowych felgach jak i na letnich ale oba komplety wyważane były w tym samym zakładzie.. Pierwszy raz audi zamiast pociągnąć więcej z portfela pozwoliła nieco zaoszczędzić. 1 1
DaveLove Opublikowano 8 Października 2022 Autor Opublikowano 8 Października 2022 Mała modyfikacja na tylnej kanapie. Środkowy pas leżał luźno, więc nastąpiła podmiana na automatyczne zwijanie. 1 1
przemciotorun Opublikowano 22 Października 2022 Opublikowano 22 Października 2022 ten automatyczny pas to z a4?
DaveLove Opublikowano 22 Października 2022 Autor Opublikowano 22 Października 2022 7 godzin temu, przemciotorun napisał: ten automatyczny pas to z a4? Tak i to również z B5. Może niektóre wersje miały to montowane. Dawca był z rynku skandynawskiego.
Kowi87 Opublikowano 24 Października 2022 Opublikowano 24 Października 2022 W dniu 22.10.2022 o 18:17, Rumaq napisał: Tak i to również z B5. Może niektóre wersje miały to montowane. Dawca był z rynku skandynawskiego. A jak usunąłeś pas srodkowy standardowy co wychodzi z oparcia na górze?
przemciotorun Opublikowano 24 Października 2022 Opublikowano 24 Października 2022 7 minut temu, Kowi87 napisał: A jak usunąłeś pas srodkowy standardowy co wychodzi z oparcia na górze? pewnie była tylko biodrówka tak jak jest u mnie
Kowi87 Opublikowano 24 Października 2022 Opublikowano 24 Października 2022 21 minut temu, przemciotorun napisał: pewnie była tylko biodrówka tak jak jest u mnie No własnie przygladam sie u siebie i mam pas wbudowany w oparcie i z tego co pamietam jest z czujnikiem. Ten pas autozwijalny widze wystepuje w sedanach A4/6/8 z tym samym numerem.
DaveLove Opublikowano 24 Października 2022 Autor Opublikowano 24 Października 2022 Tak jak @przemciotorun napisał, u mnie była tylko biodrówka.
DaveLove Opublikowano 30 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2023 Auto zapadło w lekkim sen zimowy i odpoczywa w garażu. W oczekiwaniu na wyjazd do Bukowiny, wpadnie nowe łożysko z piastą na tył. 1
DaveLove Opublikowano 21 Lutego 2023 Autor Opublikowano 21 Lutego 2023 Zbliża się większy serwis, więc przy okazji wymiany łożyska z piastą, wpadnie nowy olej do silnika, skrzyni oraz mechanizmu różnicowego. Do tego komplet filtrów oraz wymiana uszczelek pokrywy zaworów. Również licznik poszedł na przekładkę wskazówek (wpadną grube z c5 allroad), zmianę podświetlenia oraz wymianę FIS. 1
DaveLove Opublikowano 27 Lutego 2023 Autor Opublikowano 27 Lutego 2023 Łatwo nie było ale się udało. Po ponownym podłączeniu licznika wyrzucało immo i auto nie odpalało. Za setnym razem po odpięciu i podpięciu kostki w końcu załapał.. Z efektu końcowego jestem zadowolony. - wskazówki z C5 allroad - licznik na biało (zegarek na czerwono) - wymiana FIS 1 1 2
DaveLove Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Opublikowano 23 Marca 2023 Udało się wymienić wszystkie oleje, filtry oraz łożysko z piastą. Okazało się, że jedna uszczelka pokrywy zaworów była podwinięta i dlatego popuszczała. Zdecydowałem się również zdemontować obudowę filtra i porządnie ją wyczyścić. Auto gotowe na zlot ? 1
longer_xd Opublikowano 23 Marca 2023 Opublikowano 23 Marca 2023 Elegancko. To teraz niech dojedzie całe i zdrowe do Bukowiny, nie targając ze sobą mandatów Kawał trasy przed Tobą - do zobaczenia na miejscu! 1
tasior87 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 W dniu 21.02.2023 o 21:30, Rumaq napisał(a): Zbliża się większy serwis, więc przy okazji wymiany łożyska z piastą, wpadnie nowy olej do silnika, skrzyni oraz mechanizmu różnicowego. Do tego komplet filtrów oraz wymiana uszczelek pokrywy zaworów. Również licznik poszedł na przekładkę wskazówek (wpadną grube z c5 allroad), zmianę podświetlenia oraz wymianę FIS. VSG lałeś do skrzyni, a EPX do dyfra??
DaveLove Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @tasior87 dokładnie tak jak piszesz.
tasior87 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Rumaq napisał(a): @tasior87 dokładnie tak jak piszesz. Ten EPX to jakiś lepszy? Bo widzę, że na stronie jest polecany do skrzyni i dyfra VSG.
Rekomendowane odpowiedzi