marekmartysz Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam wszystkich....!!! Jestem od niedawna posiadaczem Audi A4. Teraz poszukuje informacji jaki olej pasowalo by wlac do mojego autka. Lepiej oplacalny jest z beczki taki na litry czy kupic taki w bankach.
tomcio1600 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 hmm przede wszystkim musisz określic jakie masz autko (w profilu diesel 1.9 a w temacie piszesz o benzynowym 2.8)
Suli Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Czyżby kolega zmienił furę i nie zaktualizował :gwizdanie: Ja do swojego zalałem syntetyk castrola 5w40. Tylko bierz w bańkach a nie z beczki, bo nie wiadomo jaki syf może Ci się trafić
marekmartysz Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Juz poprawilem pomylke.
Sqarek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam, a sprawdzałeś jakim olejem był wcześniej zalany?? powinna gdzieś być karteczka z ostatniej wymiany. Ja mam wlany Mobil 1 ESP Formula 5W-30. Pozdrawiam.
marekmartysz Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Ciezko sprawdzic. Niestety.... Jest tylko info kiedy byl wymieniony...
mroova81 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Mobil super S 10W40. Jest to semi, jak na wiekowe auto nie ma potrzeby przepłacać za full. Niestety mobil jest często podrabiany, tak więc z pewnego źródła, najlepiej samemu kupić np w DE.
Suli Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Wiekowy :?: Dwa lata starszy od mojego :!: A ja do swojego lałem syntetyk
tomek a4 2.8 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 U mnie jest mobil super s 10W40. Ciekawe czy nie bierze Ci dużo oleju, bo różnie podobno z tym bywa. Ja lałbym semi
mroova81 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Wiekowy :?: Dwa lata starszy od mojego :!: A ja do swojego lałem syntetyk No nie zaszkodzi! Poza tym ty masz topowy motor, to tam może być inaczej, ale takie zwykłe V6ki z lat 90tych we fabryce były zalewane semi. 80tki np były orginalnie zalewane minerałem, a sam jeździłem na półsyntetyku, a wielu znajomych na full. Poza tym autor nie wie, co jest w tej chwili oraz podejżewam, że nie zna prawdziwego przebiegu. Semi jest bezpieczniejszy, full może (ale nie musi) wypłukać nagar, rozszczelnić co szczelne, a kanaliki na górze pozatykać...
marekmartysz Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ksazka serwisowa jest ok... Nawet warsztat znalazlem gdzie byla serwisowana. I to nie jest byle jaki ale utoryzowany VW AUDI. Wiec jak na moj gust jest ok... Tylko szkoda ze nie ma kartki z jakim olejem mam do czynienia... Ech .... Pewnie zaryzykuje i zaleje 5W/40 co do producenta to jeszce nie wiem . Narazie szklanek przy zimnym silniku nie slychac wiec przypuszczam ze byl zalany zadkim...
eMeM Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 motul, liqui moly, valvoline - to sa bardzo dobre oleje a rzadko podrabiane w pl ewentualnie mobil 1 jesli masz pewne zrodlo jak koniecznie upierasz sie na fullsyntetyk to go zalej i sprawdz ile go pali na 1000km
przemo86 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 ja olej kupiłem w aso castrol 5w-30 slx professional o specifikacji VW 502 00/ 505 00; MB 229.3 i jestem zadowolony silnik pracuje bardzo cicho jedyne co mnie denerwuje to hałas dochodzący z rozrządu prawdopodobnie pompa wody, poprzedni właściciel kupił pewnie jakiś tani zamiennik a jak chodzą wasze motorki V6??? bo z reguły głośno pracują popychacze
Suli Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Mnie w tej chwili czeka wymiana rolki od napinacza systemu klimy. Ale dopóki płyn chłodniczy się nie nagrzeje i klimatronik się nie uruchomi i nie zacznie puszczać ciepłego powietrza - to powiem, bardzo gładko V6 to jednak V6. Nie ważne czy w turbo czy wolnossaku :gwizdanie:
marekmartysz Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Nie wiem czy moge sie wypowiadac w kwestji jak pracuje V6 ale z tego co zuwarzylem to moj chodzi naprawde cichutko i rowno... bo V6 to V6 .... nie tylko piekne wyglada pod maska ale i pieknie brzmi wiec ....
Sqarek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dokładnie V6 to V6 na niskich obrotach cichutko, a jak się naciśnie gaz to słychać że to nie byle co moja też cichutko chodzi, nie słychać rozrządu.
Gość Czarek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Siemka :> Ja mam taką ciszę jak stoję na światłach to czasem wyłączam nawiew żeby słyszeć pracujący silnik. Oczywiście po dodaniu gazu jest piękny dzwięk v6-tki
michuNS Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 z tym dzwiekiem to u mnie nie do końca, duzo o tym było ale jakos wolnossące v6 w audi ( w serii) nie potrafi wywołać ciar na plecach co? ;( Nie jest tragicznie ale jest jakis taki grzeczny na maxa
tomek a4 2.8 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgadzam się z michuNS. Dźwięk seryjnego v6 nie jest zły, ale wole brzmienie mojego ulubionego pięciocylindrowca 2.3 w audi - nowsze silniki nie mają już tego czegoś
michuNS Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 ooo tak a 2.2 - 5 cylindrów i turbinka...
Rekomendowane odpowiedzi