Muskel1 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Nie da się i nie trzeba, bo tam nie masz takiej pompy oleju jak 3.0 TDI.
duzy616 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Jak można awaryjnie zamknąć okno dachowe (szyberdach) ?
sosim Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Ja mam trochę pytanie z innej beczki, byłem z tym i w ASO i u innego mechanika - żadnej diagnozy. Może ktoś kojarzy problem? Postaram się opisać jak najlepiej się da. Po zatrzymaniu auta pojawiają się ciche, ale wyraźne metaliczne uderzenia — mniej więcej bang… bang… bang co 1–3 sekundy. Czuć je lekko na kierownicy i w drzwiach kierowcy. Dźwięki trwają około 10–15 sekund podczas postoju, po czym same ustają (lub od razu po zgaszeniu silnika - ale gdy wył. się automatycznie przy systemie start-stop wciąż te dźwięki występują). Jeśli przejadę nawet kawałek do przodu, stukanie znowu się zaczyna i znów ustaje po kilkunastu sekundach. Nie pojawia się w trakcie jazdy, samo dodanie gazu na postoju też nie powoduje powrotu dźwięku — tylko rzeczywisty ruch auta. Nie ma znaczenia rozgrzanie oleju, temp. na zewnątrz itp. Zaczęło się to po naprawie prawego przodu (dostałem na parkingu od cofającego auta), gdzie wymieniany był prawy błotnik, zderzak, prawy reflektor i plastikowa osłona półosi. Ja już wariuję.
Muskel1 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Wyciągnij bezpiecznik od wspomagania i sprawdź, czy nadal tak jest. Być może magiel dostał.
sosim Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Wyciągnij bezpiecznik od wspomagania i sprawdź, czy nadal tak jest. Być może magiel dostał. Który to dokładnie bezpiecznik?
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Musisz w instrukcji poszukać, są opisane.
sosim Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 23 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Musisz w instrukcji poszukać, są opisane. No właśnie jedyne, które mi pasują to: "Elektronika kolumny kierowniczej, ogrzewanie kierownicy" "Dynamiczny układ kierowania" Zakładam jak już, że ten pierwszy? Edit: no poszukałem i w instrukcji i online i nie potrafię jasno znaleźć, który odpowiada za wspomaganie kierownicy. Może źle szukam 🤷♂️ Edytowane 4 godziny temu przez sosim
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu S162 przy plusowej klemie akumulatora.
Rekomendowane odpowiedzi