Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B9 Fellows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, skotmen napisał(a):

a bezpośredni do filmiku ???

Nie mam. 

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 310,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Teraz, Muskel1 napisał(a):

Nie mam. 

oki

Opublikowano

Też bym chętnie zrobił ale chyba cały czas zablokowana 

Opublikowano

Witam  serdecznie , przesyłam link do Google drive bezpośrednio.

DRIVE.GOOGLE.COM

Edytowanie tekstu, arkuszy kalkulacyjnych i prezentacji w Internecie

Ostatnio pojawiła się możliwość programowania sterowników silnika MG1CS031 w modelach 2020+ o oznaczeniach 35 TFSI oraz 40TFSI moce 150km raz 204KM. Jak wiemy silnik i skrzynia są ze sobą fatalnie ze strjone i znane bolączki to

- Lag przy ruszaniu starcie czyli ruszamy z pod świateł / ronda , dołączamy się do ruchu , obroty wzrastają a auto jeszcze nie jedzie , taki muł poprostu zanim zaskoczy.

-Bardzo szarpie i przeciąga w trybie S , nieda sie jeździć na S ponieważ utrzymuje on za wysokie obroty blisko 3tyś. i same przełożenia oraz komfort jest bardzo chaotyczny

-Na Drive obroty schodzą do 1000-1100 i zmiany w góre są bardzo szybko jeździmy na 6 biegu w mieście przy 50km/h

-Trzeba naciśkać dużo gazu aby zredukowała bieg  i szoruje często w mieście czy pod górke na 5 biegu.

Te wszystkie bolączki są niewelowane poprzeż 

A. Zmiane oprogramowania silnika 

B.Zmiane Adaptacji skrzyni biegów - tutaj ludzie róźnie opisują tą czynność jedni piszą soft , drudzy program , inni adaptacje zwał jak zwał .

Efekt po wykonanych modyfikacjach jest genialny i klienci sobie chwalą.

-Ruszanie z miejsca jest płynne i nastepuje odrazu bez tej sekundowej zwłoki

-Tryb S jest uporządkowany i nie zmienia biegów już chaotycznie i szarpiąco i nie trzyma obrotów w okolicach 2,5-3tyś co jest uciązliwe 

-Jazda w mieście jest do 5 biegu , zapominamy o 6 czy 7

-Każde "muśnięcie" gazu jest natychmiastowa redukcja biegu np przy wzniesieniach nie szoruje już na niskim biegu.

-Punkty Zmiany biegów są wyższe niż fabrycznie co widać na filmie

Cała dynamika i charakterystka pojazdu jest kompletnie zmieniona

Oczywiście nie dałoby się tego wszystkiego osiągnąc gdyby nie zmiana i przebudowa całego oprogramowania silnika który narzuca prace skrzyni co dużo osób myli z "softem skrzyni"

Reasumując efekt jest naprawde fenomelnalny.

image.png

WhatsApp Image 2026-02-07 at 08.37.41.jpeg

Edytowane przez Deniro

Opublikowano

Dobrze widzę 430Nm? 🙊 Jaka moc? 

Opublikowano
1 godzinę temu, sosim napisał(a):

Dobrze widzę 430Nm? 🙊 Jaka moc? 

Tak wyszła miazga te silniki to jest totalny sztos , 250-260KM natomiast to akurat była wersja USA bez GPF więc zakładam że w Europejskich będzie to nieco niżej w okolicach 400nm

Edytowane przez Deniro

Opublikowano
5 minut temu, Deniro napisał(a):

Tak wyszła miazga te silniki to jest totalny sztos , 250-260KM natomiast to akurat była wersja USA bez GPF więc zakładam że w Europejskich będzie to nieco niżej w okolicach 400nm

No właśnie widziałem na kilku forach i fb, że te nasze robią pod okolice 230KM 410Nm

Opublikowano
W dniu 7.02.2026 o 12:26, Deniro napisał(a):

Jestem po modyfikacji, stock 153KM 288Nm, po wgraniu 227KM 422Nm, różnica niesamowita.

Edytowane przez sosim

Opublikowano

Hej idzie przekodować otwieranie bagażnika bez włączania "P" parking 

Opublikowano

U mnie otwiera w każdym trybie. Nie muszę dawać na P.

Opublikowano
13 godzin temu, skotmen napisał(a):

Hej idzie przekodować otwieranie bagażnika bez włączania "P" parking 

W MMI jest ustawienie, akurat kilka dni temu je znalazłem, wcześniej mogłem otworzyć tylko przyciskiem w drzwiach kierowcy.

Opublikowano

2.0 TFSI po jakim przebiegu wymienialiście napinacz paska wielorowkowego ?  Normlane że on sobie tak chodzi lewo prawo ?

Opublikowano

normalne... w Twoim samochodzie jest tzw. alternator-rozrusznik... sam napinacz ma inną konstrukcję od tzw. standartowych...

pamiętaj, że ten napinacz ma interwał wymiany zależny od przebiegu... wymienia się go razem z paskiem osprzętu...

koszt zestawu w ASO to około: 1700pln... interwał wymiany co 90tyś/km... ale najlepiej sprawdzić w ASO po nr. VIN...

Opublikowano
5 minut temu, janusz75 napisał(a):

normalne... w Twoim samochodzie jest tzw. alternator-rozrusznik... sam napinacz ma inną konstrukcję od tzw. standartowych...

pamiętaj, że ten napinacz ma interwał wymiany zależny od przebiegu... wymienia się go razem z paskiem osprzętu...

koszt zestawu w ASO to około: 1700pln... interwał wymiany co 90tyś/km... ale najlepiej sprawdzić w ASO po nr. VIN...

Właśnie mam 86k przebiegu i chyba jego czas nadchodzi.

Opublikowano
Teraz, kaktusr napisał(a):

Właśnie mam 86k przebiegu i chyba jego czas nadchodzi.

na to wychodzi...😁

Opublikowano
9 godzin temu, sosim napisał(a):

W MMI jest ustawienie, akurat kilka dni temu je znalazłem, wcześniej mogłem otworzyć tylko przyciskiem w drzwiach kierowcy.

W MMI nie mam takiej opcji Jest blokowanie żeby podczas postoju ktoś nie otworzył klapy 

IMG_20260211_223654.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, skotmen napisał(a):

W MMI nie mam takiej opcji Jest blokowanie żeby podczas postoju ktoś nie otworzył klapy 

IMG_20260211_223654.jpg

Ah myślałem, że mówimy o tym samym. To bardzo ciekawe, u mnie nie ma takiej blokady z tego co zauważyłem, wielokrotnie otwierałem pasażerowi bagażnik będąc w D/S.

Opublikowano

Btw ktoś z Was wie czy w ASO coś robią z trzeszczącą półką z tyłu, okolice subwoofera, podczas słuchania muzyki? Nie wiem czy warto im to w ogóle zgłosić...

Opublikowano
4 godziny temu, sosim napisał(a):

Ah myślałem, że mówimy o tym samym. To bardzo ciekawe, u mnie nie ma takiej blokady z tego co zauważyłem, wielokrotnie otwierałem pasażerowi bagażnik będąc w D/S.

Ja tylko mogę otworzyć jak dam na P na D/S nie ma możliwości 

Opublikowano
2 godziny temu, skotmen napisał(a):

Ja tylko mogę otworzyć jak dam na P na D/S nie ma możliwości 

Dasz radę połączyć się tym klonem ze sterownikiem 46? czy pokazuje, że jest nieosiągalny?