blazej25 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 witam, będę zmieniał olej co wlać? Specific 504 00 507 00 5W30 czy x-cess ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Co ile wymiana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej25 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 15tys. Wczesniej miałem motula specyfic 5W-30 z norma 507 ale drogi troche szukam dobrego zamiennika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Nie ma sensu lac 504.00 W zupelnosci wystarczy Xcess 5W-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilb5 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 I wymiana co 10tyś,jakoś nie trawie trybu LL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largovinch Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Czy płukanka Liqui Moly Engine Flush normalna nie z serii pro line może być? Jakie są miedzy nimi różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Moze byc. Wysłane z prodiża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Podłączam się do pytania o płukanki LM. Czym się różni pro line od standardowej ? Dodatkowo czy oleje Shell-a są dobrej jakości ? Chciałbym do kangóra zalać Shell Hellix Diesel Ultra 5W-40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largovinch Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Interesuje mnie jeszcze opinia odnośnie tej oliwy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Dobra oliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abc77 Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 ja we wtorek jade na wymiane oleju, itp. 189tkm, 1.8T. zalany byl w grudniu mobil1 5W-30. taki sam lac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 co ile chcesz go wymieniac ? jak co 10-15tkm to nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabanmat Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 ja we wtorek jade na wymiane oleju, itp. 189tkm, 1.8T. zalany byl w grudniu mobil1 5W-30. taki sam lac? Możesz zejść na 5W40. I chyba bardziej jest wskazane 5W40 niż 5W30, jak się mylę to popraw mnie dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgabor Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 ja we wtorek jade na wymiane oleju, itp. 189tkm, 1.8T. zalany byl w grudniu mobil1 5W-30. taki sam lac? Możesz zejść na 5W40. I chyba bardziej jest wskazane 5W40 niż 5W30, jak się mylę to popraw mnie dev Jesli jeżdzi krótkie odcinki to w30, a jak lata autostradami 150km/h po pare godzin to w40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaaaal Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Pacjent a4 b6 1.8T AVJ 2002r (190km) 160tyś przebiegu W momencie sprowadzenia zalany był, pewnie jak większość Castrol Edge Longlife 5w-30 W tym miesiącu zmiana, a z w tego co wyczytałem najlepszymi oliwami w relacji jakość/cena do tych motorków będą: Motul X-Cess 5w-40 Liqui Moly Synthoil High Tech 5W-40 Lepszymi oliwami natomiast: 0w40 Millersa XFS LM Synthoil Energy 0W-40 Motul 8100 X-lite Ester 0w30 Ogólnie zastanawiam się między tymi dwoma ostatnimi (ten ostatni chyba cenowo wychodzi najlepiej), pytanie czy jest między nimi jakaś znacząca różnica przemawiająca na korzyść któregoś, a może żadnego z nich nie powinienem brać pod uwagę Co do płukanki to różnica jakieś firmy będzie zastosowana? Czy jak będę lał motula to płukanke tej samej firmy? A może któraś z tych trzech firm poprostu jest najlepsza Waszym zdanie? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bediks Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 znawca nie jestem i pewnie nigdy nie bede, ale bedac kiedys u dzika i biorac x-cessa poprosilem o plukanke motula, na co dzik ze lepiej wziac i teraz nie pamietam co mi dali czy LM czy MO czy jeszcze cos inneg0, zapytalem czy lepsza, odpowiedz dostalem ze lepiej cenowo wychodzi wnioskuje po tym ze jesli chodzi o plukanke to firma nie ma wiekszego znaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilb5 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Ja mam pozytywne doświadczenia z LM synthoil high-tech 5w40 już 3zmiany miałem na tym oleju i prawdopodobnie będzie on juz cały czas stosowany. Jak dla mnie to super olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Tak czytam ten wątek i zastanawiam się czy ktokolwiek miał jakieś negatywne doświadczenia z olejami z górnej półki albo zauważył jakąś różnicę po zalaniu Motula po np. Millers-ie? Nie macie wrażenia, że tak naprawdę to wszystko jedno czy LM, Motul, Valvoline, Millers ... ? Ja lałem do swojego auta wszystkie te oprócz Millersa i nie zauważyłem absolutnie żadnej różnicy w pracy silnika, wpływu oleju na ilość spalanego paliwa itd. itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabanmat Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Ja mogę powiedzieć tylko tyle że jak przesiadłem się z Castrola PL na Motula to czuję i widzę (znikome znikanie oleju) różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bediks Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Jw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi