slo Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dzieki. Masz jakies sprawdzone źródło? Sie tyle naczytałem ze juz nie wiem gdzie kupować Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Dev Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Pro Choice - części samochodowe, VAG, Motul, Mann Kolega Dzik z forum
tomekhxc Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Pro Choice - części samochodowe, VAG, Motul, MannKolega Dzik z forum dokladnie bedziesz zadowolony,dzik sprawnie ogarnie temat
Sebastianb6 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Panowie a co z tą płukanką ? Lepiej ją zrobić czy nie ? Mam prawie 200 k nalatane i zbliża mi się wymiana,zastanawiam się czy to zrobić.
kiko79 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Panowie a co z tą płukanką ?Lepiej ją zrobić czy nie ? Mam prawie 200 k nalatane i zbliża mi się wymiana,zastanawiam się czy to zrobić. jak nie masz nigdzie wycieków to możesz zrobić.
ROBERT Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Pany szybkie pytanko Auto znajomego Silnik FSI jeżdżony w DE na LL , VW 504.00 ( oliwa 5W30 ) Norma VW dla FSI to 504.00 Mogę zalać paździerza oliwą z normą 502.00 ? Będzie to LIQUI MOLY SYNTHOIL HIGH TECH 5W40 albo MOTUL X-cess 5W-40 Wymiana będzie co ~ 10/12 kkm Aha i tak do wiedzy "na zaś" dla TFSI można taki sam "myk" zrobić ?
Grabek94 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Mam ADRa z przebiegiem 182tys. Oleju jakoś specjalnie nie ubywa. Mam zalanego Castrola 10W40. Chciałbym przejść na syntetyk. Co doradzicie i jak przeprowadzić całą operację żeby było dobrze?
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 wylewasz starocia i zalewasz Xcessa możesz wlac tez płukanke
jihaad Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Mam ADRa z przebiegiem 182tys. Oleju jakoś specjalnie nie ubywa. Mam zalanego Castrola 10W40. Chciałbym przejść na syntetyk. Co doradzicie i jak przeprowadzić całą operację żeby było dobrze? Daj nam troche czasu na naradę. Jesteś pierwszy, który chce wlać syntetyk do ADR, a uprzednio jeżdził 10w.
Grabek94 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 No to możesz mi opisać generalnie co i jak zrobić oraz po co dokładnie mam sie zgłosić do kolegi Dzika ?
endriuu Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Juz sie gremium naradzilo i daje Ci bana za nieczytanie watku. Lej x-cessa Wysłane z prodiża
Grabek94 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 A jeśli chodzi o płukane? Jaka zastosować i jak? Z góry przepraszam, to napewno jest na którejś ze 126 stron tego wątku. Liczę, że jakaś dobra dusza oszczędzi mi wertowania każdej z nich.
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/59/68/02/3859680241
kamil.wroc.pl Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 specjalistą nie!!! ale wgabor i Ty devastation też specjalistami nie jesteście. Omówiłem temat z kilkoma fachowcami w tej sprawie i wasz Liqui moly jest to taki sam olej jak i mobil czy opisany castrol, tyle że cena wyższa. A co jak co grupa vw zaleca castrola!!!
Dev Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 W d.... byłeś g ..... widziales. Jacy to specjaliści ? Podaj pare nazwisk. Castrolem nie nasmaruje nigdy zawiasow od drzwi chlewa. Widzialem za duzo silnikow po tym "rarytasie" Jak masz cos jeszcze madrego do powiedzenia to chetnie poczytam a jak nie to Wracaj do swoich "specjalistow" rodem z garażu pana Zdzicha
jihaad Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 specjalistą nie!!! ale wgabor i Ty devastation też specjalistami nie jesteście. Omówiłem temat z kilkoma fachowcami w tej sprawie i wasz Liqui moly jest to taki sam olej jak i mobil czy opisany castrol, tyle że cena wyższa. A co jak co grupa vw zaleca castrola!!! Nie ma co sie oburzać. Napisałes bzdurę, której nauczył cię słaby nauczyciel w słabej szkole i tyle. Było, mineło. Jeśli nie będziesz się specjalnie starał, żeby było inaczej, to za parę dni zostanie ci to zapomniane, a ty będziesz starszy i mądrzejszy.
kiko79 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 przepraszam, że przeszkodzę w tej pasjonującej dyskusji, ale mam może trochę głupie pytanie....Czy w czasie mrozów (podlasie, 3 dzień z rzędu -12C) poziom oleju może być na bagnecie trochę niższy niż np. przy +5C? Jeszcze niedawno podczas tegorocznej wiosennej zimy sprawdzałem poziom i było wszystko OK, ale przyszły mrozy, sprawdziłem poziom i zobaczyłem że trochę obniżył się. Silnik, mimo że ALT oleju nie brał do tej pory. Olej Motul x-cess 5w40.
Rekomendowane odpowiedzi