Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 B9] - S4 Avant Black Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, lemoncjo napisał:

jeżeli nie jeździłeś autem z takim układem kierowniczym sugeruję się przejechać ;). jest to świetna opcja do jazdy na codzień- manewry na parkingach, ronda...  do jeżdżenia po torze to S4 się niezbyt nadaje i z tym układem :P 

To są Twoje subiektywne odczucia.. ja jeździłem dużo z takim układem i w kilku markach i nie przemawia to do mnie. Wspomaganie przy manewrach parkingowych w zupełności wystarcza. A to jest w standardzie.

Dynamiczny układ kierowniczy, i nie tylko w moim odczuciu, sprawia, że samochód się sztucznie prowadzi. Jak ktoś chce mieć precyzyjny układ kierowniczy zalecam jednak pozostanie przy standardzie. Fajny bajer ale ciut sztuczne zachowanie samochodu z nim.

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Kosmita napisał:

Ciekawe czy nie będziesz miał problemów z odbiorem.. Właśnie eSki zniknęły z konfiguratorów.. kolejna aferka. 

Cytat:

"zmieniła się metoda badania emisji spalin i okazało się, że S4 nie mieści się w homologowanych wcześniej wartościach. "Nowa" wersja ma mieć podobno nowe oprogramowanie, które powoduje bardziej rownomierne rozwijanie mocy ("smooths out power delivery") - czytaj: obniżymy troszkę moc, bo emitujemy za dużo CO2. Póki co, nie można zamówić S4/S5 w ogóle (jednego z silników 2.0 również). Jak tak dalej pójdzie, to okaże się, że S4 B9 stanie się wersją limitowaną :wink:

Źródła:

To dzisiaj pojawiło się na stronie Audi UK przy uruchamianiu konfiguratorów S4, S4 Avant i S5:

S4 Avant rehomologation.jpg

Może się okazać, że auto z mojego zamowienia nie dostanie update'u. Muszę zadzwonić jutro do dealera.

Edytowane przez zwierzakfm

Opublikowano
28 minut temu, zwierzakfm napisał:

To dzisiaj pojawiło się na stronie Audi UK przy uruchamianiu konfiguratorów S4, S4 Avant i S5:

S4 Avant rehomologation.jpg

Może się okazać, że auto z mojego zamowienia nie dostanie update'u. Muszę zadzwonić jutro do dealera.

No widzisz. Sorry, że postraszyłem mam jednak nadzieję, że się uda.

Opublikowano
16 godzin temu, Kosmita napisał:

To są Twoje subiektywne odczucia.. ja jeździłem dużo z takim układem i w kilku markach i nie przemawia to do mnie. Wspomaganie przy manewrach parkingowych w zupełności wystarcza. A to jest w standardzie.

Dynamiczny układ kierowniczy, i nie tylko w moim odczuciu, sprawia, że samochód się sztucznie prowadzi. Jak ktoś chce mieć precyzyjny układ kierowniczy zalecam jednak pozostanie przy standardzie. Fajny bajer ale ciut sztuczne zachowanie samochodu z nim.

zacznijmy od tego, że Audi generalnie się sztucznie prowadzi :grin: :wink:. wspomaganie przy manewrach to co innego. ja nie lubię wachlować bez sensu kierownicą, dlatego w dupowozie zawsze odznaczam progresywny układ / aktywny układ kierowniczy. miałem w zeszłym tygodniu RS7 przez dwa dni i działało to ok. nie zauważyłem, żeby układ wspomagania w normalnej A4 był bardziej precyzyjny niż dynamiczny... ale pewnie to moje subiektywne odczucie :)

p.s. sorry za off top, można wykasować ;)

Opublikowano

Po torze dynamiczny uklad kierowniczy jest masakrą i wszyscy kierowcy ktorzy maja jakiekolwiek pojecie, wylaczaja go.. 

Opublikowano
  • Autor

Dnia 23/08/2017 o 21:04, Kosmita napisał:

No widzisz. Sorry, że postraszyłem mam jednak nadzieję, że się uda.

Rozmawiałem z dealerem i rehomologacja nie będzie dotyczyła auta które zamówiłem. Tak więc moje auto powinno zostać dostarczone ze starymi parametrami, aczkolwiek z uwagi na wysoką specyfikacje raczej dostane je po nowym roku :(

Dnia 24/08/2017 o 11:53, lemoncjo napisał:

zacznijmy od tego, że Audi generalnie się sztucznie prowadzi :grin: :wink:. wspomaganie przy manewrach to co innego. ja nie lubię wachlować bez sensu kierownicą, dlatego w dupowozie zawsze odznaczam progresywny układ / aktywny układ kierowniczy.

Fakt, ostatnimi laty układy kierownicze w Audi nie sązbyt wychwalane.

Napisz dokładniej jak zachowuje się ten dynamiczny układ przy dużych i małych prędkościach. 

Opublikowano
4 godziny temu, zwierzakfm napisał:

z uwagi na wysoką specyfikacje raczej dostane je po nowym roku :(

:o

Opublikowano
Dnia 29.08.2017 o 12:21, zwierzakfm napisał:

Fakt, ostatnimi laty układy kierownicze w Audi nie sązbyt wychwalane.

Napisz dokładniej jak zachowuje się ten dynamiczny układ przy dużych i małych prędkościach. 

generalnie na małych prędkościach jest mniej machania kierownicą, np. przy wyjeździe z miejsca parkingowego, czy też przejeżdżanie ronda bez "przekładania" rąk. 

tutaj filmik na YT -> 

S4 chyba to był dobry wybór, tutaj test -> https://www.youtube.com/watch?v=pf2ybL3Mtr0

Opublikowano
  • Autor

Wygląda to ciekawie, ale musiałbym pojeździć trochę autem z takim układem zanim bym to zamówił. Byłoby kiepsko zamówić to na ślepo a potem jeździć z wyłączonym, bo nie pasuje sama koncepcja takiego układu.

Opublikowano

Mam u siebie dynami steering i potwierdzam, ale nie spodziewałem się że to jest aż taka różnica w przełożeniu. Poza tym jeszcze widać różnicę przy różnych prędkościach jak kierownica się usztywnia do całkowitego zbetonowania przy trybie dynamic.  I nie mówię tu o Servotronicu który tez koryguje opór ale nie w takim zakresie. 

Jako ciekawostkę dorzucę że przy modzeniu bardzo łatwo rozkalibrować ten układ co skutkuje samoczynnym obróceniem się kierownicy od pozycji zerowej i wykonaniem nastawów podstawowych które mało kto jest w stanie wykonać. Mi po długim drążeniu tematu udało się to zrobić ;) 

Tak czy siak Active Steering polecam!. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 30. august 2017 o 20:19, lemoncjo napisał:

generalnie na małych prędkościach jest mniej machania kierownicą, np. przy wyjeździe z miejsca parkingowego, czy też przejeżdżanie ronda bez "przekładania" rąk. 

tutaj filmik na YT -> 

S4 chyba to był dobry wybór, tutaj test -> https://www.youtube.com/watch?v=pf2ybL3Mtr0

Jezeli mam byc szczery to tez nie jestem fanem Dynamic Steering i jak będę zamawial swoje to raczej bez tej opcji.Zwykły układ kierowniczy daje duzo wiecej wyczucia.

Poza tym fajne auto duzo lepsze niz poprzednik.Sam miałem nawet zamówić ale plany sie zmieniły :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

W końcu odebrane w piątek:

89WbNk8ikWW7DbPZJKNCxGH_lWj6z5G6b4PwB_4n

-QFo-wTTgbxPIQ9wBzmgwBylDNbi17RtwFOxg7Ja

gkiSwh-Avnj_V6y5ZKYh-__tIjWqcC0sn5DGxXMt

JcIC2XDbBawYSw6YOgA-oofqXPxHHZOaWfeK_Q-l

o9O3X5-xoKdtgx3AvEYHc9Zy2RGZUGzevEP_9SFr

IKgaSj2jIKpnrlhl3QxLOwJD4rinUsf3gKyO_FZf

Opublikowano

No graty :) Bardzo ładna sztunia. Niech się sprawuje jak najlepiej :)

Opublikowano

Kierownicę Ci zamontowali po złej stronie! Mega dziwnie to wygląda :)

Auto piękne. Niech się dobrze sprawuje! :)

Opublikowano

Witaj, 

Fajnie w realu :D

Daj znać jak Twoje odczucia.

Pozdrawiam

Opublikowano

Fajna i fajny kolor.

Opublikowano

Graty fury i oby dawała jak najwięcej frajdy z jazdy :kox: 

Opublikowano

Piękna maszyna:kox: Oby dawała frajdę jak najdłużej:hi:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Panowie. Cieszę się jak dziecko :) Jeździ swietnie (może dlatego, że przesiadłem się z cieżkiego autobusu w dieslu). I ten zapach skóry w środku ;) Nie obczaiłem jeszcze wszystkiego, nawet nie zarejestowałem sie w Audi Connect :( Ale powoli do przodu :)

19 godzin temu, sowiq napisał:

Kierownicę Ci zamontowali po złej stronie! Mega dziwnie to wygląda :)

Auto piękne. Niech się dobrze sprawuje! :)

To wersja na kraje trzeciego świata, dlatego kierownica po drugiej stronie ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Auto mega! Gratulacje. Kolorek w połączeniu z pakietem "czerń" ?