kamil-vag Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 Lekka mgła, fajny klimat, super zdjęcia ?? 1
BartoszSoldier Opublikowano 17 Maja 2019 Opublikowano 17 Maja 2019 Dobre zdjęcie przy Stopie "Nic nie jedzie, szybkie zdjęcie i spadamy bo się korek robi" ? Sztos! Pogratulować autka ? 1
Frond Side Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Opublikowano 19 Maja 2019 27 minut temu, trepek napisał: Masz malowany przód? Tylko dokładka s line bo była czarna(zamiennik). A malowałem sam z puszki żeby była pod kolor, bo przód i tak kiedyś wskoczy od eski. Nawet prawie już był.
Adam87 Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 20 minut temu, Frond Side napisał: Nawet prawie już był. Jak to prawie
Frond Side Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Opublikowano 19 Maja 2019 16 minut temu, Adam87 napisał: Jak to prawie Był w granicach 600zl a gościu pisał ze mną i z kimś jeszcze i chyba tylko prędkość neta zaważyła na tym kto go ma 1
trepek Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 A przednie błotniki? Tak jakoś odcień inny albo to moje uprzedzenie
Adam87 Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 10 godzin temu, Frond Side napisał: Był w granicach 600zl a gościu pisał ze mną i z kimś jeszcze i chyba tylko prędkość neta zaważyła na tym kto go ma No to szkoda, że uciekła okazja Godzinę temu, trepek napisał: A przednie błotniki? Tak jakoś odcień inny albo to moje uprzedzenie Ciężko dobrać srebrny, a jeszcze ciężej pomalować żeby kolor pasował. U nas na firmie czasami pół auta się cieniuje, żeby kolor pasował idealnie.
trepek Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 26 minut temu, Adam87 napisał: Ciężko dobrać srebrny, a jeszcze ciężej pomalować żeby kolor pasował. U nas na firmie czasami pół auta się cieniuje, żeby kolor pasował idealnie. Z tymi srebrnymi to jest zabawa, to prawda. Oddawałem kiedyś A2 do poprawek lakierniczych (samochód po kobiecie, w wielu miejscach różne zarysowania). Myślałem, że będą placki w miejscu malowania ale nic nie widać. Gdyby nie zdjęcia to nie wiedziałbym, gdzie było malowane. Z ciekawości zapytałem się, jak to tak pomalował - odpowiedź była krótka: srebrne trzeba lubieć malować. 1
Adam87 Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Lubieć to jedno, ale pomalować bez nerwów i dobrze to drugie. Bo nawet jak ktoś lubi to i tak może malować 5-6 razy a i tak nie zawsze wyjdzie..
Frond Side Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Opublikowano 20 Maja 2019 Wszystko to prawda i faktycznie któryś przedni błotnik był malowany ale to u poprzednika już nawet o tym zapomniałem
Frond Side Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) IMGP0647.DNGIMGP0647.DNGSwap 320/288 Wycieczka do Krynicy morskiej zaowocowała piękną żółtą kontrolka na fisie od klocków hamulcowych, której tak naprawdę się w niedalekim czasie spodziewałem. Klocki strasznie pyliły( nie chciało się patrzeć na felgi) a tarcze po 1km były gorące. Po rozebraniu, oczyszczeniu i ogólnej kontroli wpadła myśl o wrzuceniu czegoś konkretniejszego. Tu podziękowania dla @rs dziadek za zaciski, @Adam-Lewian za części i grupie za wszystkie info których szukałem. Jeszcze raz wielkie dzięki. Standardowo żeby nie było lekko tylne jarzma musiałem ciąć ale prawdę mówiąc chyba tak jest nawet szybciej i wygodniej. Prawy przewód i jego łaczenie (od strony baku) był zardzewiały ale metoda na mors’a podziałała, dzięki @Dev, na szczęście po oczyszczeniu klucz do przewodów ładnie się zazębił i można było dokręcić bez sztukowania przewodu sztywnego. Teraz konkrety, przód: - Zaciski 320/288 - Niebieskie z palety rala - Tarcze przod Zimmermann Coat Z 100.1249.20 - Klocki przód FERODO FDB1629 - Tarcze tył Zimmermann Coat Z 100.3310.20 - Klocki tył FERODO FDB1636 - Osłony tarcz tył - stalowy oplot HEL’a - płyn hamulcowy ATE SL6 1L Teraz docieranie i zobaczymy jak duża to różnica bo wizualnie na duży +. Przy okazji minął rok od wymiany oleju także tego… Paczucha od @tomekhxc Przesiadka z Motula na : - Ravenol Turbo Vst 5W40 5L - Filtr oleju MANN-FILTER W940/66 ( miał być W950/4) -Płukanka Valvoline Engine Oil System Cleaner Na koniec parę strzałów Edytowane 15 Września 2019 przez Frond Side 2
kamil-vag Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 No to pięknie podzialales z hamulcami ?
Adam87 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Hebelki super U mnie też był podobny wybór gdy klocki i tarcze się kończyły
Frond Side Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Fajnie że nie tylko mi się podobatylko jeszcze gdzieś powietrze siedzi, odpowietrzylem na krzyż niby sam płyn już leciał i nie wiem czy do wysprzeglika nie zajrzeć bo pedał nie jest tak twardy jak powinien być i na odpalonym lekko wpada w podłogę
Misieqq7 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Frond Side napisał: Fajnie że nie tylko mi się podobatylko jeszcze gdzieś powietrze siedzi, odpowietrzylem na krzyż niby sam płyn już leciał i nie wiem czy do wysprzeglika nie zajrzeć bo pedał nie jest tak twardy jak powinien być i na odpalonym lekko wpada w podłogę Przepuść tył jeszcze raz albo dwa ja u sobie z 3 razy przepuszczalem bo cały czas pedal lekko wpadał. I za każdym razem poszło powietrze. Fajny kolor felg:)
Norbas Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 21 godzin temu, Frond Side napisał: Fajnie że nie tylko mi się podobatylko jeszcze gdzieś powietrze siedzi, odpowietrzylem na krzyż niby sam płyn już leciał i nie wiem czy do wysprzeglika nie zajrzeć bo pedał nie jest tak twardy jak powinien być i na odpalonym lekko wpada w podłogę Ja zagrzałem układ po swap’ie i odpowietrzyłem jeszcze raz. Zacznij od najdalszego koła. Jak płyn nie uciekł ci ze zbiorniczka to odpowietrzasz bez problemu.
K4rol81 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Fajny zestawik, tylny zacisk możesz odpowietrzać w ręce, zablokuj klockami tłoczek, zacisk w rękę i potrząsaj i odpowietrzaj, sprawdzona metoda. Całość jak się się dotrze to będzie ładnie zatrzymywać.
Rekomendowane odpowiedzi