magdyj5 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Witam. Mam problem z tym, że czasami po zgaszeniu auta sam się włącza wentylator od chłodnicy. Po jakiejś minucie od zgaszenia auta. Na kompie nie pokazuje żadnych błędów. Wymieniłem dwa przekaźniki o numerze 370 znajdujące się pod kierownicą. Nic to nie dało. Dalej to samo. Muszę po zgaszeniu auta czekać i słuchać czy się włączy wentylator bo mi rozładuje akumulator. Wystarczy, że włączę i wyłączę zapłon i wiatrak ustaje. Proszę o pomoc w sprawie.
k232 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Gdzieś to już było na forum, to jest normalne zjawisko, nie każdy samochód tak ma ale są modele, które tak mają i tak ma być
lewiatan1989 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Sprawdź czy w podszybiu pod maską nie stoi woda.
magdyj5 Opublikowano 29 Września 2017 Autor Opublikowano 29 Września 2017 To nie jest normalne zjawisko, bo wcześniej tak nie było. A wentylator się nie wyłącza. A co do wody to jest woda na podszybiu. Ale czy ona coś zalewa to grom go wie.
jacek70 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) 11 minut temu, magdyj5 napisał: Ale czy ona coś zalewa to grom go wie. Na podszybiu masz kanały spustowe którymi spływa woda. U Ciebie są te odpływy zatkane i woda stoi. Jeden odpływ jest pod aku a drugi obok obudowy kompa. Zobacz czy nie zalało kompa. Edytowane 29 Września 2017 przez jacek70
magdyj5 Opublikowano 29 Września 2017 Autor Opublikowano 29 Września 2017 Sprawdzę jutro i dam znać co i jak.
lewiatan1989 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Najprawdopodobniej przekaźnik od wentylatora jest zamoczony. Przepchaj kanały spłtwowe i zobacz czy się poprawi. Jak nie może być konieczność wymiany przekaźnika
kamil-vag Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Temat niedawno poruszany i wyjaśniony: https://a4-klub.pl/topic/405414-b6-avf-check-engine-nie-odpala-silnik-kręci-się-wentylator-chłodnicy/
ecobuda Opublikowano 1 Października 2017 Opublikowano 1 Października 2017 Wywal gumki od odpływów wody pod aku i wysuszyć kompaWysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
magdyj5 Opublikowano 1 Października 2017 Autor Opublikowano 1 Października 2017 Wyjąłem dziś akumulator. Pod akumulatorem nie ma wody i żadnych liści. Przekaźniki pod komputerem były wymieniane bo ostatnio były zalane. Wymienione były na używki ale oryginalne. Dziś się wentylator nie włączał. Pojeżdżę jeszcze chwilę i zobaczymy. Będę informował co i jak.
peter251 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 I wiadomo co było przyczyną tego problemu?
Toskańczyk Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 U mnie również pojawił się problem, przyczyną była pęknięta obudowa ecu i zalane przekaźniki po wymianie na nowe wszystko jest ok. u mnie dodatkowo pompa przestawała podawać paliwo i wyświetlał się błąd check-engine
magdyj5 Opublikowano 28 Października 2017 Autor Opublikowano 28 Października 2017 Nic nie pisałem bo obserwowałem co się będzie działo dalej. Problem ustał sam. Jednak dziś powrócił. Zamówię ten przekaźnik 219 i zobaczę co się będzie działo i dam znać.
Toskańczyk Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Sprawdź czy nie masz gdzieś pękniętej obudowy kompa bo sama wymiana przekaźnika nie wystarczy a jeśli masz zapchane odpływy to i tak poczujesz wodę pod dywanikami na wykładzinie
Kefiro Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Błędy w climatronic jakieś może masz?
Rekomendowane odpowiedzi