Addadko Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam! Czy da się wymienic olej w moim Audi A4 2.5 TDI w domowych warunkach? I jak to zrobic??
boseron Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 najlepiej jakbys miał jakis kanał odkręcasz śrube z miski olejowej zlewasz stary olej, wykrecasz filtr oleju ale do tego najlepiej uzyć klucza z łancuszkiem wkręcasz nowy filtr zakrecasz śrube od miski olejowej jak wszystko wycieknie i zalewasz nowym olejem.
Orfeusz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wersja Hardcore. Zbuduj sobie najazd z desek i cegieł - ale UWAGA: zbuduj mądrze, żeby cie auto nie zabiło jak będziesz pod nie właził. Odkręć podłogę jeśli jest i masz korek miski olejowej dostępny. Kup sobie na wszelki wypadek podkładkę miedzianą śruby spustowej miski, aby później nic nie ciekło. Filtr możesz odkręcić gołymi rękoma, jeśli ten co go zakładał przed tobą był przytomny.
ALBINEK Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Do odkręcenia filtra oleju prawdopodobnie będziesz potrzebował klucza .Przed założeniem nowego filtra posmaruj gumke na górze filtra olejem i mocno dokręć go ręka.Cała reszta tak jak napisali koledzy wcześniej.
scuzz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Do odkręcenia filtra oleju nie będziesz potrzebował klucza a śrubokręta. Nabijasz filtr i wykręcasz trochę ciężko idzie ale poluzować dasz radę a potem to łapkami spokojni odkręcisz.
Addadko Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2009 A jaki olej proponujecie do Audi? Bo po otwarciu maski pisze VW 500 00 i 505 00 z tego co pamiętam co to oznacza?
iwadrian Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 A jaki olej proponujecie do Audi? Bo po otwarciu maski pisze VW 500 00 i 505 00 z tego co pamiętam co to oznacza? Są to normy volkswagena dotyczące parametrów oleju.Gdy będziesz kupował olej to koniecznie musi powyższe normy spełniać.
Addadko Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2009 Będę tych norm przestrzegał A jaki proponujecie dobry olej do mojej audiolki spełniający te normy??
iwadrian Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 poczytaj sobie tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/all_tdi_jaki_olej_do_tdi-t15435.0.html doskonała lektura
Pawlo 2004 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Do odkręcenia filtra oleju nie będziesz potrzebował klucza a śrubokręta. Nabijasz filtr i wykręcasz trochę ciężko idzie ale poluzować dasz radę a potem to łapkami spokojni odkręcisz. To w tych silnikach jest filtr czy wkład?? U mnie w A6 jest wkład więc co chcesz tam nabijać?? w A4 mam też wkład, ale moze się myle
Addadko Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2009 Mi się wydaje że u mnie jest filtr?? A to jest filtr czy wkład?? :confused4: :confused4: :confused4:
Daimos Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 I pamiętaj, że olej spuszcza się z gorącego silnika tak w łatwy sposób całkowicie spłynął
Addadko Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2009 A gdzie znajduje się ten wkład filtra olejowego ??
conrad81 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 A gdzie znajduje się ten wkład filtra olejowego ?? wiem, że najlepiej jak sie zrobi samemu, ale zlituj się proszę i daj 15-20zł komuś kto wie co to filtr i gdzie masz korek oleju. Ja już się boje, że zaraz na wiadrach postawisz fure wbijesz śrubokręt w miske olejową i zaczniesz zlewać wrzący olej w rękaw kopiąc odruchowo jedno z wiader i zakleszczając się pod swoim ukochanym A6 pamietaj. 15-20zl niech zgadne twoja 1h pracy? może 0,5h.
pre_pl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 A gdzie znajduje się ten wkład filtra olejowego ?? to zależy... dałeś 'all' w prefiksie, może chodzi tobie o benzyne kuzyna
luby1979 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Conrad81,za to: wiem, że najlepiej jak sie zrobi samemu, ale zlituj się proszę i daj 15-20zł komuś kto wie co to filtr i gdzie masz korek oleju. Ja już się boje, że zaraz na wiadrach postawisz fure wbijesz śrubokręt w miske olejową i zaczniesz zlewać wrzący olej w rękaw kopiąc odruchowo jedno z wiader i zakleszczając się pod swoim ukochanym A6 powinieneś dostać nagrodę Pulitzera,szacun ! doskonała wizja :> Pozdrawiam!!
Addadko Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Opublikowano 27 Lutego 2009 A jak skasowac po wymianie oleju co na prędkościomierzu świeci ten (nie pamiętam nazwy) tzn. jak to skasowac.
slaweq Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 A jak skasowac po wymianie oleju co na prędkościomierzu świeci ten (nie pamiętam nazwy) tzn. jak to skasowac. Pewnie masz na mysli inspekcję Vag'iem ją skasujesz [br]Dopisany: 27 Luty 2009, 20:34_________________________________________________ wykrecasz filtr oleju ale do tego najlepiej uzyć klucza z łancuszkiem wkręcasz nowy filtr Do odkręcenia filtra oleju prawdopodobnie będziesz potrzebował klucza .Przed założeniem nowego filtra posmaruj gumke na górze filtra olejem i mocno dokręć go ręka.Cała reszta tak jak napisali koledzy wcześniej. Do odkręcenia filtra oleju nie będziesz potrzebował klucza a śrubokręta. Nabijasz filtr i wykręcasz trochę ciężko idzie ale poluzować dasz radę a potem to łapkami spokojni odkręcisz. Czy wy zdajecie sobie sprawe jakie bzdury piszecie? W 2.5 TDI zdejmuje się górną osłone silnika i tam wyciąga się stary a wkłada nowy filtr oleju
Rekomendowane odpowiedzi