Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 by Damianq #1.8T #Quattro #Sedan #LY7H #Szyber #BiXenon #PDC #DRL LED #Pakiet światło #19"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 8.03.2020 o 12:25, Misieqq7 napisał:

Wszystko fajno wyszło ale ten czerwony fis psuje efekt końcowy.  . 

Pewnie też tak sądzisz:)

Kolor zawsze był  planach ale jak już trafie kolor to cena kosmos :( Jak by się trafił za 200-250 to bym kupił :)

Opublikowano

Trochę inwencji twórczej i znajdziesz Anglika kolor którego możesz przerobić na eu. Ja tak zrobiłem bo do b6 w benzynie to ciężko trafić.

Opublikowano
18 godzin temu, Damianq napisał:

Kolor zawsze był  planach ale jak już trafie kolor to cena kosmos :( Jak by się trafił za 200-250 to bym kupił :)

Sam chwilę czekałem Ale 500zl to takie minimum i tyle dałem:) ale mod na duży plus:) 

Opublikowano
  • Autor

Jak pisałem, na weekendzie miałem się zabrać za założenie wyłączania poduszki pasażera "Airbag On/Off". Niestety zabierając się do pracy olśniło mnie że nie zabrałem do mamy wyjmaków do radio no i już było po robocie.... ;/ Ale co się odwlecze to nie uciecze :) W zamian za to odkurzyłem fure po zimie i wypucowałem lakier. Powiem Wam, że żona z małym dali rade :D Musiałem trochę powalczyć z tyłem ;) Można by z tydzień przeżyć na resztkach "flipsów" i butelkach z wodą :D  Oboje dostali zakaz spożywania w samochodzie :P Żona się tak obraziła, że od mamy wracałem z małym z tyłu a żonka za kierowce.... :decayed: Dwie fotki na szybko:

IMG-3032.JPG

IMG-3028.JPG

Wiem, wiem :) Muszę coś zrobić z kablem z kamery. Za to też się już zabieram :)

Poza tym zbroje się na lato:

IMG-3024.JPG

W planach jest wymiana środka na czarny, ale póki nie ogarnę gratów to jak zrobi się ciepło to na pewno biorę się konkretnie za środek, lakier i komore. Będzie wyciąganie foteli, pranie, mycie detalingowe, glinkowanie, woskowanie itp . itd. Ogólnie chce auto wypucować tak jakby wujechało dopiero z fabryki. Pewnie zejdzie z tydzień, ale co tam - wezmę urlop :D Pewnie koło lipca się za o zabiorę jak skompletuje całą chemie :) Mam teraz kupe innych wydatków, a jeszcze muszę odłożyć na lakiernika bo pakiet S4 leży i się kurzy :( 

Opublikowano

No wypucowana :D 

Aj tam zganiasz na wyjmaki - ja jak potrzebował dociąłem z karty plastikowej :D i też dało radę wyjąć :)

Pakiet na sezon na duży plus :thumbup1:

Opublikowano

Widzę, że kosmetologia się szerzy :D

Ja u siebie ostatnio robiłem przegląd czego mi brak i domawiałem trochę chemii tyle że z Shiny Garage. 

Wpadły dwa wolne dni więc ogarnąłem woskowanko i smalcowanie wnętrza skórzanego. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z uwagi na obecną sytuacje nie bardzo mam jak coś podłubać. Do mamy nie jeździmy a w garażu podziemnym to nie bardzo mi się chce :) Generalnie większość czasu to teraz spędzam tak:

AEFD5C7B-826C-43B3-8AC1-F379A790F930.JPG

Jako, że w sobotę już mi się wybitnie nudziło i już coś chciałem pogrzebać więc zabrałem młodego do garażu i zrobiliśmy mała partyzantkę. Uczyliśmy się trzymać klucze :) Był bardzo zafascynowany :) Chciałem podciągnąć trochę zderzak do góry bo tak jeżdżę po wymianie rozrządu ze złym spasem i źle wsadzonymi kratkami. Mechanik się w ogóle nie spisał, a że nie miałem w tedy czasu bo auto było potrzebne to go nie pogoniłem i już tak zostało. Po godzinie walki i rozkminy się poddaliśmy. Wychodzi na to, że źle założył zderzak bo nie da się go wyregulować. Śruby do podciągania można kręcić a zderzak ani drgnie. Popuszczałem te 3 torxy od góry co są na zderzaku i grilu potem kręciłem śrubami od regulacji ale za żadne skarby nie chciał się ruszyć ani w górę ani w dół. Jak będę u mamy to zwale zderzak i zrobię to jak należy.

IMG-3246.JPG

Przy okazji wymieniłem jeden dekielek od lampy bo w zimie przy okazji wymiany żarówki ułamał mi się zaczep a udało się dorwać tak sam za grosze.

IMG-3244.JPG

Przełożyłem też LEDy z DRL do świateł cofania, żeby sprawdzić czy nie będzie błędu i o ile w DRL wszystko śmiga bez rezystorów i bezbłędnie to w światłach cofania jak przekręcę zapłon to wali błędem, dopiero po wbiciu wstecznego jak się światła cofania zaświecą to błąd znika i już nie wraca. Morał z tego taki, że trzeba by za każdym razem "resetować" owy błąd biegiem ale nie tędy droga. Muszę poszukać jakiś innych żarówek żeby to śmigało bezbłędnie a świeciło bo te  nasz światła cofania na zwykłych P21W to tragedia.

Opublikowano

Co fakt to fakt światła cofania to totalna porażka 

Opublikowano

Jeszcze jak lampy przyciemnione to już wogule czarna d*pa:facepalm:

Opublikowano

Kolego jakie żarówki masz włożone w DRL że błędem nie sypie i nie trzeba rezystorow? ? 

Daj jakiś link czy coś ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 6.04.2020 o 09:36, WojtasB7 napisał:

Kolego jakie żarówki masz włożone w DRL że błędem nie sypie i nie trzeba rezystorow? ? 

Daj jakiś link czy coś ?

Poszło PW :)

Święta u mamy więc coś tam chciałem podziałać, ale zapomniałem walizki z kluczami i na tym się skończyło :( Nie ma tego złego co by... więc zabrałem się za felgi. Lecą podobno mandaty, ale przygotować można :) Więc odszczurzyłem moje 19" które jednak zostają na ten sezon z powodu innych wydatków. Wpadł Vampire i Tar & Glue. Teraz muszę wyważyć i potem ceramika. Zakupiłem na felgi K2 Gravon Lite, myślę, że na felgi wystarczy. Pewnie z uwagi na obecną sytuację mam trochę czasu zanim wrzucę fele na auto ale działać trzeba :)

IMG-3259.JPG

IMG-3263.JPG

IMG-3264.JPG

Opublikowano

Ciekawe ile jest ten gravon warty, u mnie zarówno na budzie jak i felach mr9fx siedział rok czasu  .. klasa cenowa ta sama :decayed:

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, wielik napisał:

Ciekawe ile jest ten gravon warty, u mnie zarówno na budzie jak i felach mr9fx siedział rok czasu  .. klasa cenowa ta sama :decayed:

Sie przekonamy ;) K2 jest droższy dwa razy :D 

Opublikowano
1 godzinę temu, Damianq napisał:

Sie przekonamy ;) K2 jest droższy dwa razy :D 

Klasa cenowa w sensie nie 300 czy 500 zł za buteleczkę a kilkadziesiąt :buahaha:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Przez weekend majowy miałem trochę czasu więc udało się nasmalcować felgi :) Oczywiście wcześniej vampire+tar&glue+glinka. Położyłem 3 warstwy K2 Gravon Lite. Zobaczymy co to warte :P

IMG_20200502_180317.jpg

Zbierania fantów ciąg dalszy :) Coraz bliżej do czarnego środka. Udało się wyrwać taki rarytasik, komplecik 2 din USA, z listewką chrom i ręcznym (jest inny niż w EU). Stan niemalże idealny za śmieszne pieniążki. Grzechem było nie brać :P. Żona już obiecała Navi na 30 urodziny :D Czekamy do września :banan: Muszę dokupić tylko PDC w chromie bo tutaj nie ma. Jakby ktoś miał w fajnym stanie w rozsądnej kasie to PW.

IMG_20200502_175835.jpg

Opublikowano

No Damian taki tunel, Piękna sprawa:oklasky: Gdzie taki wyczaiłeś???

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Adam87 napisał:

No Damian taki tunel, Piękna sprawa:oklasky: Gdzie taki wyczaiłeś???

Przeglądałem Marketplace na FB i gość miał rozbitą B7 z USA na części więc zagadałem :) Chciałem jeszcze klamkę pasażera z otwieraniem wszystkich drzwi jak ta u kierowcy ale już boczków nie miał :( Reszta w sumie już to samo co EU więc nie było co grzebać. Chyba, że ktoś chce zderzaki tył, przód i klapę sedan zwykłą to mogę dać namiary. Chyba nie uszkodzone były.

Opublikowano

Kurcze ludzie to mają farta. Sam szukam takiego tunelu. 

Opublikowano

Fajny ten tunel :naughty: 

ciekawe ile by w aso zaśpiewali za taki :eusathink: