Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już zamówiłem sobie te pierwsze co pokazałem.Pozostało mi czekanie na paczkę i demontaż :).

Kowi87 jak podłączyłeś te moduły ?

ja nie miałem modułów :gwizdanie:

Moduły ma rezać moskal.

Opublikowano

Popie...ło mi się . Moskal wrzucaj fotki z modułami :tongue4:

Opublikowano

Popie...ło mi się . Moskal wrzucaj fotki z modułami :tongue4:

Bede rzeźbił w łikend , moduły przyszły , później wrzuce fotki

ale c**j..a , w podobnym temacie o podswietleniu nóg gość pisał zeby wpiąć sie w pewien kabelek , no i sie wpiąłem i nic , lipa.

Musiałem pociągnąć obydwa kable z podsufitki na sam dół :kox: :kox: :kox:

Ale ładnie swieci , jak sie ściemni to wrzuce foto , na tą chwile mi sie podoba ,

Acha , na razie zrobiłem sam przód :good:

Opublikowano

Mam pytanko które kable mam przemienić,żeby działały mi boczne żarówki w podświetleniu podsufitki?Tutaj foto 297a5ae74f054be3m.jpg

Opublikowano

też mam to wybebeszone ale bede rzeźbił dopiero koło poludnia , wtedy moge ci pomóc[br]Dopisany: 28 Luty 2009, 09:43_________________________________________________

Mam pytanko które kable mam przemienić,żeby działały mi boczne żarówki w podświetleniu podsufitki?Tutaj foto 297a5ae74f054be3m.jpg

jest taka czarna wtyczka która whodzi do tego elementu na zdjęciu , tam masz 3 kable

u mnie były to od lewej :

1. czarny z białym

2. czarny

3. zielony z białym

ja zamieniłem czarny z białym na czarny i jest git , tylko musisz pamietac ze jak masz tą rurkową żarówke w środku zmienioną na Led to musisz ja odwrócic biegunami bo nie bedzie swiecic.

Musi działać :good:

Opublikowano

Dobra spróbuje coś zdziałać a ta wtyczka to ta którą wpinasz do lampki?Wrzuć foto jak to u Ciebie w pełni wygląda :P

Opublikowano

Tak , ta czarna wtyczka z trzmea kabelkami , zamieniasz kable tak jak pisałem posta wcześniej

Tym sposobem zamieniasz "+" z "-" i boczne lampki beda świeciły , środkową zamieniasz biegunami i tez musi świecić :good:

Mam to opanowane w praktyce na 100% [br]Dopisany: 28 Luty 2009, 22:43_________________________________________________to wrzucam :

Załozyłem takie coś:

http://www.allegro.pl/item543309944_xenonowe_listwy_postojowe_komplet_2szt.html

te listwy nie wyglądaja tak jak na tej aukcji. Mają 30 cm długości , są bardzo elastyczne i jest na kazdej 15 diód rozmieszczonych co 2 centymetry. listwy mozna przecinać co 3 diody. ja na oświetlenie nóg z przodu dałem 9 diód z kazdej strony (kierowca/pasażer). dwie listwy po 6 diód zostawiłem sobie na oświetlenie nóg tylnej kanapy.

Z racji tego że mam popierdolo.ą instalacje i w moim przypadku podłączenie sie pod kable z tego wątku

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_montaz_podswietlenia_nog_po_otwarciu_drzwi-t64122.0.html

nie zdało egzaminu , byłem zmuszony wybebeszyć oświetlenie z podsufitki i pociągnąć kable w słupkach do samych nóg (masakra) , od razu zmieniłem "+" z "-" w podsufitce bo nie działały mi boczne lampki. normalne zarówki działały a ledy już nie :thumbdown:.

z cała odpowiedzialnościa moge stwierdzić że opłaca sie kupić te listwy , bardzo ładnie świecą , zdjecia tego nie oddają , naprawde. polecam. jak ktoś chce zobaczyć na żywca to zapraszam do Piaseczna/Grodziska :)

Zdjęcia z SE K800i wiec szału nima :thumbdown:

1. Tak wygląda samo oświetlenie nóg

dsc01109.jpg

2. Tak z zapalona deską

dsc01110u.jpg

3. A tak z zapalonymi światłami w podsufitce

dsc01112.jpg

dsc01113.jpg

Opublikowano

Ładnie Ci to wyszło :) Bede działał u siebie z tymi żarówkami po bokach jak coś to bede pytał Moskal :hi:

Opublikowano

spoko :good:

Opublikowano

No nieźle :good:

Powiedz mi jak możesz - bo na zdjęciach wygląda że jest wszystko oki...

Czy widać może żeby to było jakieś światło punktowe, że np daje z kilku diód, czy może dość ładnie swiatło się rozprasza i nie widać nic takiego :mysli:

Opublikowano

No nieźle :good:

Powiedz mi jak możesz - bo na zdjęciach wygląda że jest wszystko oki...

Czy widać może żeby to było jakieś światło punktowe, że np daje z kilku diód, czy może dość ładnie swiatło się rozprasza i nie widać nic takiego :mysli:

Dzieki :good:

Ładnie się rozprasza bo ta listwa ma 20cm wiec jest w miare długa jak na takie podświetlenie :good:

Opublikowano

Panowie ja też wymieniłem żarówkęw podsufitce na rurkowa led i wszystko było super do wczoraj tzn. jak wracam z trasy gasze silnik i wyciągam kluczyk ze stacyjki lub np kiedy otwieram drzwi to bardzo słabo mi świeci wręcz wogóle. Kiedy zaś przesune suwak w lewą strone to świeci bardzo mocno tak jak ma być. Czym może być to spowodowane? Zaznaczam że kiedy poraz pierwszy założyłem tą zarówkę to świeciła normalnie i nie było takich problemów. A i przy moż edwudziestym z rzędu wyjęciu kluczyka ze stacyjki zaświeciła tak jak sienależy.

Opublikowano

A ja mam prosbe, bo nie moge znalezc cos:

Ktos pisal chyba w tym watku,ze oferuje mozliwosc kupna bialych kloszy do lampek w drzwiach do B6 (i moze tez do innych modeli),ale teraz nie moge znalezc tego posta :wallbash:

Cena byla jakos 15 zl za sztuke, widzial ktos to?? Bo zgubilem :embarrassed:

Opublikowano

ja mam czerwone lampki w drzwi do b5 ;) do sprzedania

Opublikowano

Lampki mam- czerwone wlasnie, chce biale klosze, zeby wsadzic tam ledy białe.

Opublikowano
  • Autor

Ja bym tam czerwone zostawił a pod spód otwartych drzwi coś kombinował zeby po otwarciu drzwi oswietlały też ziemie było gdzieś nawet zdjęcie takiego rozwiazania) :good:

Moskal fajnie ci to wyszło :kox: bardziej rozświetla ta listwa niż u mnie na nogach zwykła żarówka kiedys bo teraz czerwone poświetlenie jest ale wiadomo czerwień na czarnym ginie :gwizdanie:

Opublikowano

Moskal fajnie ci to wyszło :kox: bardziej rozświetla ta listwa niż u mnie na nogach zwykła żarówka kiedys bo teraz czerwone poświetlenie jest ale wiadomo czerwień na czarnym ginie :gwizdanie:

dzieki , nolistwa napewno lepiej daje niż żarówka , i przede wszysstkim inna barwa światła , bardziej zimna

Opublikowano

no Moskalito muszę przyznać, że wygląda :kox:

Będziesz na spocie? Chciałbym to zobaczyć :decayed:

Opublikowano

dzieki , nolistwa napewno lepiej daje niż żarówka , i przede wszysstkim inna barwa światła , bardziej zimna

A bardzo widoczna jest różnica w barwie światła ?

Opublikowano

no Moskalito muszę przyznać, że wygląda :kox:

Będziesz na spocie? Chciałbym to zobaczyć :decayed:

dzieki , wyszło fajnie , nie bede bo nie mam auta :thumbdown:

A bardzo widoczna jest różnica w barwie światła ?

Światło z żarówki jest bardziej żółte a to jest białe , takie samo jak w oświetleniu reszty auta. jesli reszte oświetlenia masz w ledach to niema żadnej różnicy :good: