jozek726 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 obydwie zarówki będą dawały dobre światło, ja mam takie tyle ze 5 ledowe świecace na czerwono i daja rade, wiec te tym bardziej dadzą oko bo kompletuje zestawik i bede miał pewnie pare pytań jeszcze [br]Dopisany: 24 Grudzień 2010, 14:15_________________________________________________mój zestaw: przód góra: 2x małe http://allegro.pl/ba9s-parking-lights-5-smdx3-chip-led-bialy-xenon-i1345332680.html 2x rurka http://allegro.pl/zarowka-led-rurkowa-31-36-42mm-6-smd-mocna-i1383085772.html lub http://allegro.pl/zarowki-rurkowe-led-az-9-led-golf-bmw-audi-i1358899474.html tego jeszcze nie wiem i czekam na rade nogi: http://allegro.pl/zarowka-led-w5w-ba9s-25-led-smd-ma-kopytko-i1383085315.html tył góra: http://allegro.pl/ba9s-parking-lights-5-smdx3-chip-led-bialy-xenon-i1345332680.html bagażnik to rurka ale trzeba zdecydować jaka. nie wiem jeszcze jakie przychodza w boczki ale mają byc czerwone
Kowi87 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2010 Co do rurkowej na przód to bierz ta z pierwszego linku a w bagażniku siedzi bodajze 36mm zobacz do pierwszego postu bo nie pamietam, reszta OK, a w boczkach to po co chcesz zmieniac, moim zdaniem nie potrzebny wydatek no chyba że chodzi Ci o wyrezanie passatowskich białych lampek :gwizdanie:
jozek726 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Co do rurkowej na przód to bierz ta z pierwszego linku a w bagażniku siedzi bodajze 36mm zobacz do pierwszego postu bo nie pamietam, reszta OK, a w boczkach to po co chcesz zmieniac, moim zdaniem nie potrzebny wydatek no chyba że chodzi Ci o wyrezanie passatowskich białych lampek :gwizdanie: tak bagażnik 36mm myslisz ze te rurki z 2 linka nie bedą lepiej swieciły ?
Kowi87 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2010 Co do rurkowej na przód to bierz ta z pierwszego linku a w bagażniku siedzi bodajze 36mm zobacz do pierwszego postu bo nie pamietam, reszta OK, a w boczkach to po co chcesz zmieniac, moim zdaniem nie potrzebny wydatek no chyba że chodzi Ci o wyrezanie passatowskich białych lampek :gwizdanie: tak bagażnik 36mm myslisz ze te rurki z 2 linka nie bedą lepiej swieciły ? nie wiem ale mam takie jak w pierwszym linku i świeca moim zdaniem za***iście
jozek726 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Co do rurkowej na przód to bierz ta z pierwszego linku a w bagażniku siedzi bodajze 36mm zobacz do pierwszego postu bo nie pamietam, reszta OK, a w boczkach to po co chcesz zmieniac, moim zdaniem nie potrzebny wydatek no chyba że chodzi Ci o wyrezanie passatowskich białych lampek :gwizdanie: tak bagażnik 36mm myslisz ze te rurki z 2 linka nie bedą lepiej swieciły ? nie wiem ale mam takie jak w pierwszym linku i świeca moim zdaniem za***iście bo te drugie też drozsze są ale jak mówisz ze dobrze świeca to biore te tańsze po co przepłacać. a boczki zostaną tak jak jest
marcin248 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Witam pany ma ktoś fotkę jak wygląda wyrezane podświetlenie pod drzwiami na taśmie led ? chodzi mi o fotkę z bliska od dołu żeby zobaczyć dokładnie w którym miejscu najlepiej przykleić taki 3diodowy pasek i gdzie otwór na przewód. Widziałem foty jak to świeci i efekt jest chcę podłączyć się pod czerwone lampki w drzwiach i wyprowadzę sobie przy okazji przewody pod fotele w celu oświetlenia miejsca na nogi z tyłu pomijając fakt że za mną jest go naprawdę mało pozdro
Jarol Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Może zrobimy jakieś zakupy grupowe żarówek led, wtedy będzie taniej. Ja moge załatwić różnego typu żarówki led w lepszych cenach niż na allegro np: żarówka o długości 39mm, 3 diod SMD 5050, zasilanie DC12V/0.9W, kolor 6500k Cena 9,50zł sztuka żarówka o długości 42mm lub 39mm, 9 diod SMD 5050, zasilanie DC12V/2W, kolor 6500k Cena 14zł sztuka żarówka BA9S, 5 diod SMD 5050, zasilanie DC12V/1,2W, kolor 6500k Cena 12,50zł sztuka żarówka W5W, 5 diod SMD 5050, zasilanie DC12V/1,2W, kolor 6500k Cena 12,00zł sztuka
Djevent Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Możemy zrobić grupowe. Ale jak to będzie miało wyglądać? Pieniądze wysyłamy Tobie a potem rozsyłasz LEDy do chętnych?
Jarol Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Możemy zrobić grupowe. Ale jak to będzie miało wyglądać? Pieniądze wysyłamy Tobie a potem rozsyłasz LEDy do chętnych? Najpierw musimy zrobić liste chętnych kto ile chce i jakie. Ja dzisiaj zamówiłem prawie 20sztuk różnych żarówek, jak przyjdą to je przetestuje i dam zanć jak się sprawują.
Góral.tz Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 a mój efekt ledowania wyszedł tak sie pochwalę w końcu :gwizdanie:
marcin248 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Witam ja u siebie zrobiłem też oświetlenie led jakiś czas temu, a wygląda to tak na kremowej skórce :gwizdanie: trochę ostrość nie bardzo ale coś niecoś widać a w planach mam jeszcze podświetlenie pod drzwiami i pod nogami z tyłu wtedy zrobię fotki już takie konkretniejsze tylko ciekawy jestem jak w którym miejscu dokładnie przykleić paski ledowe od spodu drzwi i ciekawi mnie wasza opinia jaki jest efekt bo dla mnie prawie
slepy Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 jest elegancko , poszkukaj w warsztacie był temat o montażu tych białych lampek w drzwi , najlepiej je podpiąć i przy otwartych drzwiach sprawdzać gdzie bedzie najlepiej a środeczek piękny, na skórce wygląda to miodzio
marcin248 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 chodzi mi w którym miejscu przykleić, za uszczelkę do tej plastikowej tapicerki pod spód czy całkiem przed nią podkleić do blachy a miejsce sobie dopasuję do gustu , myślałem o pasku 6 smd na drzwi zimnej mieli tak jak reszta oświetlenia
slepy Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 chodzi mi w którym miejscu przykleić, za uszczelkę do tej plastikowej tapicerki pod spód czy całkiem przed nią podkleić do blachy a miejsce sobie dopasuję do gustu , myślałem o pasku 6 smd na drzwi zimnej mieli tak jak reszta oświetlenia najlpiej chyba na tapicerce od spodu, powinno być dobrze, ja jak bede robił to bede wkladal ori te biale lampki i do tego diody
tgkone Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 no przy białej skórze robi wrażenie, pomysl jeszcze nad skalą licznika na biało tak jak w esie i juz bedzie niezły komplecik
marcin248 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 no przy białej skórze robi wrażenie, pomysl jeszcze nad skalą licznika na biało tak jak w esie i juz bedzie niezły komplecik białe podświetlenie zegarów wyglądało by fajne ale trzeba by chyba wymienić cały licznik bo podświetlenie jest wlutowane w płytkę o ile dobrze pamiętam bo kiedyś juz to rozbierałem i można w nim wymienić tylko chyba 3 żarówki pozdrawiam
tgkone Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 no przy białej skórze robi wrażenie, pomysl jeszcze nad skalą licznika na biało tak jak w esie i juz bedzie niezły komplecik białe podświetlenie zegarów wyglądało by fajne ale trzeba by chyba wymienić cały licznik bo podświetlenie jest wlutowane w płytkę o ile dobrze pamiętam bo kiedyś juz to rozbierałem i można w nim wymienić tylko chyba 3 żarówki pozdrawiam no niestety, ale widzialem ktoś bawił sie w przelutowywanie diód smd kwestia sprzetu i sprawnej reki
Kowi87 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2011 no przy białej skórze robi wrażenie, pomysl jeszcze nad skalą licznika na biało tak jak w esie i juz bedzie niezły komplecik białe podświetlenie zegarów wyglądało by fajne ale trzeba by chyba wymienić cały licznik bo podświetlenie jest wlutowane w płytkę o ile dobrze pamiętam bo kiedyś juz to rozbierałem i można w nim wymienić tylko chyba 3 żarówki pozdrawiam jest na forum opis zmiany całego podświetlenia konsoli na niebieskie są też przeróbki na białe rózne opcje
jozek726 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 ja wstawiłem sobie tylko 2 zaróweczki led i odrazu była różnica teraz czekam tylko na paczke
Rekomendowane odpowiedzi