Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 Facelift 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jeszcze pytanie czy te rozne sytuacje mialy miejsce na rynku PL (gdzie przeszlo lekkie tornado przez centralne serwisy i przez chwile nie mial kto zarzadzac wprowadzaniem modeli, cennikami itd) czy takze w DE?:)

Opublikowano

w DE też nie było 45TFSI w cennikach, S4 kojarzy mi się że niedawno jeszcze nie była w tamtejszych cennikach.

Opublikowano

Dzis na zakupach bylem w outlecie za miastem, obok zaraz salon jest, wszedlem rozmawiam, pytam. Pytam czy kierownica obsluzy MMI. Nie obsluzy ale ponoc glosowe sterowanie jest, chociaz zakres komend mniejszy niz w A6 (a jak dziala mozna na youtube znalezc w testach A6). I ze w czasie jazdy ponoc blokuje sie dostep do czesci funkcji, zeby nie kusilo w czasie stukanie w ekranik. No ciekawe mysle. Ale generalnie to odpowiedzi tak jakby na inne pytania niz zadane, za to jedna intrygujaca. Otoz doradca w owym salonie stwierdzil, ze do A4 B9 ladowano od czasu do czasu pelne quattro (nie ultra). I w obecnego lifta tez sie tak bedzie robic. I teraz nie wiem, smiac sie, plakac, potwierdzic? Szczegolnie ze chwile wczesniej o WLTP bylo i tym, ze nie moga zalozyc elektronicznej blokady na naped w ultra zeby sie dalo spiac naped na stale, bo spalanie wzrosnie i norm nie spelni.

???:)

Opublikowano

No i czesciowo prawde mowil. 

Ultra jest i bylo tylko w wersji TFSI:
GH4 quattro z technologią ultra

W TDI jest i bylo klasyczne quattro:
GH1 quattro z samoblokującym centralnym mechanizmem różnicowym
1X1 quattro

Opublikowano

Odwiedziłem 6 salonów (w całej Polsce), rozmawiałem z około 10 doradcami i słownie: żaden, nie potrafił powiedzieć precyzyjnie "co" sprzedaje jeżeli chodzi o napęd. Smutna refleksja jeżeli chodzi o wiedzę doradców

Opublikowano

Heh sprzedawca to tylko i az czlowiek. Ja tam wole specyfikacje techniczna. Dodatkowo roznica w napedzie bedzie przy S i RS ale to chyba oczywiste :)

Opublikowano

Place-wymagam? tym bardziej ze to ponoc marka premium, stad zagwozdka, ze wiedza jak w salonie dacii, a jeszcze wieksza zagwozdka, ze quattro wplywa na wybor, a tu z wiedza na bakier

S lub RS to moze za pare lat i pewnie wtedy tez zapytam tutaj a nie w salonie???

Opublikowano

A A4 FL niestety kompromituje się w kolejnym aspekcie. Audi usunęło możliwość używania własnej karty SIM w samochodzie...(hotspot, dane o korkach itp.).  Podobno jedyna opcja posiadania Internetu to wykupienie za kilkaset złotych taryfy bezpośrednio od Audi...

Opublikowano

W sumie skoro mamy DABa FoD to czemu nie internet :(

Opublikowano

Hah okazuje się że przedliftowe A4 B9 jest lepszym samochodem niż poliftowe :D .

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Ogi napisał:

Hah okazuje się że przedliftowe A4 B9 jest lepszym samochodem niż poliftowe :D .

czyli wszelkie narzekania na przedlifta nagle stały się jego atutami:grin:

Edytowane przez DonDżonson
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Dla mnie zmian jest w sumie mało. Widać po prostu pewien trend że auto będzie prędzej czy później usługa (ficzery w etronie, najem w volvo itd)

Opublikowano

właśnie wróciłem z ASO z jazdy nowym Q7, przy okazji wsiadłem do A4. powiem Wam, że byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tego dotykowego tabletu jeżeli chodzi o obsługę. usiadłem, zapiąłem pasy i wcale nie ma aż takiej tragedii, choć nie ma co ukrywać, że gdyby tablet był umiejscowiony niżej to po prostu byłoby lepiej.

Opublikowano

Opublikowano

Ładna :) Ale ja odkryłem pierwszy pakiet full czerń z czarnym dachem w A4 :p podpatrzyli i zrobili w polifcie :) 

Opublikowano

Ktoś spodziewa się odbioru w najbliższym czasie?:-)

Opublikowano

wczoraj odebralem ten model z salonu. Wrazenia jak narazie bardzo pozytywne 

Opublikowano

Tak z czystej ciekawości jaka jest pojemność baku paliwa ??

Opublikowano
46 minut temu, Ogi napisał:

Tak z czystej ciekawości jaka jest pojemność baku paliwa ??

58l

Opublikowano

Zalezy od wariantu silnikowego, w konfiguratorze Ci wyjdzie, trzeba przeklikac, tdi190km ma na przyklad 58L

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...