Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJL] 1.8T Quattro Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lecisz w temacie cały czas coś się dzieje, oring chłodniczki po roku śmietnik?jakiej firmy miałeś?

co do zrzucania miski było z tym zabawy długo ci zeszlo??

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, marcinoa4b5 napisał:

lecisz w temacie cały czas coś się dzieje, oring chłodniczki po roku śmietnik?jakiej firmy miałeś?

co do zrzucania miski było z tym zabawy długo ci zeszlo??

tak rok czasu i plastik rozpadający się w palcach  oring "febi" nie polecam

z miska było trochę meczenia bo ogólnie wszystkie poradniki na internecie jakie widziałem były do 1.8t z pompą oleju która jest z przodu na łańcuszku a u nas jest z tyłu silnika napędzana wałkiem pośrednim i miska blokuje się o śrubę pompy po opuszczeniu sanek nie było by problemu z wyjąc ale ja podnosiłem silnik i odkręciłem całkowicie lewą poduszkę silnika i wtedy wyszła bez większych problemów 

Opublikowano

Ja u siebie pamiętam opuszczałem zawieszenie aby zdjąć miskę. Te kawałki plastiku przypominają plastik z jakiego są robione ślizgi napinaczy łańcuszków. Nie chcę straszyć ale lepiej dźwignąć pokrywę zaworów i to sprawdzić. Silnik hałasuje przy odpalaniu jak postoi przez noc? 

Silikonowych przewodów do podciśnień nie polecam, potrafią pękać. Nie mam do nich przekonania i stosuję seryjne przewody w materiałowym oplocie.

Widać że auto ładnie serwisowane, tak trzymać ?

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Niewidzialny napisał:

Ja u siebie pamiętam opuszczałem zawieszenie aby zdjąć miskę. Te kawałki plastiku przypominają plastik z jakiego są robione ślizgi napinaczy łańcuszków. Nie chcę straszyć ale lepiej dźwignąć pokrywę zaworów i to sprawdzić. Silnik hałasuje przy odpalaniu jak postoi przez noc? 

Silikonowych przewodów do podciśnień nie polecam, potrafią pękać. Nie mam do nich przekonania i stosuję seryjne przewody w materiałowym oplocie.

Widać że auto ładnie serwisowane, tak trzymać ?

-raczej nie stuka ale zdarza się ze zastuka przez pierwsze 3s i wszystko cichnie. Co do plastików to wydaje mi się ze mogą one być z bagnetu bo u mnie siedzi jakiś nie oryginalny 

-co do silikonów mam inne zdanie no ale każdy ma swoje ?  

-staram się ?

Opublikowano

Te plastiki w misce mogą też pochodzić od kolanka odmy ale raczej będzie to bagnet jak pisałeś:p 

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
W dniu 6.09.2018 o 05:23, przem8 napisał:

Te plastiki w misce mogą też pochodzić od kolanka odmy ale raczej będzie to bagnet jak pisałeś:p 

większość plastików była pomarańczowa lecz coś z kolanka też mogło być bo po kupnie samochody stare kolanko znalazłem na osłonie silnika w takim stanie jak na zdjęciu IMG_0435.JPG

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

taka sytuacja audi dostało lekko w d*pę na szczęście poza zderzakiem nic się nie stało 

tak ogólnie to wyceny szkód to jest jakieś nieporozumienie szkoda wyceniona na 200zł ? oczywiście odrzuciłem 

46631827_937558169701499_1448837273763184640_n.jpg

46758569_291870658336802_7129866614412935168_n.jpg

Opublikowano

Oddaj do naprawy w ASO :)  Ściągną ile będą chcieli 

Opublikowano

bardzo dobrze zrobiłeś, że nie przyjąłeś. Ktoś się za bradzo przykleił do zderzaka:)co tam więcej w temacie działasz:>?

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, VRGOOD napisał:

Oddaj do naprawy w ASO :)  Ściągną ile będą chcieli 

raczej chce wyciągnąć pieniądze bo mam zderzak w kolorze do kupienia za 250 zł a jak wpadnie trochę więcej pieniędzy z oc to dodatkowo pomaluje sobie jeszcze inne rzeczy 

2 godziny temu, marcinoa4b5 napisał:

bardzo dobrze zrobiłeś, że nie przyjąłeś. Ktoś się za bradzo przykleił do zderzaka:)co tam więcej w temacie działasz:>?

no kierowca tamtego samochodu typowy "Janusz" najpierw jedzie 50/60 km/h a jak zacząłem go wyprzedzać to nagle przyspieszył doprowadzając do sytuacji ze leciałem na czołówkę ledwo udało mi się przed niego zmieścić oczywiscie dostałem od niego jeszcze ze 3/4 razy długimi po czym własnie tak jak mówisz wkleił się na zderzak i pech chciał ze samochód przede mną skręcał i albo u mnie za dobre hamulce albo u niego za słabe. ☺️

co do modów to na pewno po zimie się coś zacznie chyba ze do tego czasu znajd jakiś garaż .

Opublikowano

wiesz szczeście w nieszcześciu że to ona w ciebie wjechał, oby wpadł lepszy hajs bo 200pln to troche słabo, co do garażu mam to samo  ale może kiedyś coś sie znajdzie

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, marcinoa4b5 napisał:

wiesz szczeście w nieszcześciu że to ona w ciebie wjechał, oby wpadł lepszy hajs bo 200pln to troche słabo, co do garażu mam to samo  ale może kiedyś coś sie znajdzie

odwołałem się i teraz zaproponowali 700zł 

Opublikowano

Jestem na bieżąco z tematem wjechania w tył, tyle że na parkingu koleś na moich oczach cofnął i jeb.  Propozycja ubezpieczyciela 740 zl (w wycenie podali "naprawa tworzywa zderzaka" a przysługuje ż przepisów nowy element oryginalny jeżeli jaki był wcześniej bez względu na wiek i zużycie auta) malo tego nie mialem jakis czas sie tym zajac a kase mi bez slowa przelali na konto. Napisałem im dosyć wyczerpujące odwołanie ż powołaniem ba przepisy i efekt... 1500zl dopłaty w sumie 2200zl. Nie daj się w ciula zrobic poczytaj w necie. Ps. Moje uszkodzenie były bardzo podobne. 

Opublikowano

Ja dostałem 2500 za pęknięty zderzak po najechaniu. Pierwsza propozycja bodajże 700. Walcz o swoje!

Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.12.2018 o 14:32, dliwski napisał:

Ja dostałem 2500 za pęknięty zderzak po najechaniu. Pierwsza propozycja bodajże 700. Walcz o swoje!

W dniu 3.12.2018 o 17:22, Zbychuwow napisał:

Jestem na bieżąco z tematem wjechania w tył, tyle że na parkingu koleś na moich oczach cofnął i jeb.  Propozycja ubezpieczyciela 740 zl (w wycenie podali "naprawa tworzywa zderzaka" a przysługuje ż przepisów nowy element oryginalny jeżeli jaki był wcześniej bez względu na wiek i zużycie auta) malo tego nie mialem jakis czas sie tym zajac a kase mi bez slowa przelali na konto. Napisałem im dosyć wyczerpujące odwołanie ż powołaniem ba przepisy i efekt... 1500zl dopłaty w sumie 2200zl. Nie daj się w ciula zrobic poczytaj w necie. Ps. Moje uszkodzenie były bardzo podobne. 

w takim razie będę działał dalej . dzięki chłopaki za pomoc bo tak to bym na 100% przyjmował ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

z nowych rzeczy kupiłem koła 19 8.5j lecz nie do końca jestem pewny czy nie kupie jakiejś 18 ponieważ trzeba trochę pokombinować  z dystansami przy tych 19 bo przód i tył obciera o zwrotnice 

IMG_1326.JPG

IMG_1327.JPG

dodatkowo wpadły cewki tfsi na dniach bede działał z wiązką 

IMG_1332.JPG

Jeśli dobrze pójdzie to w najbliższym czasie wlecą jeszcze hamulce 345 na przód 

Na pewno wpadną nowe amortyzatory poszykuje jakiegoś gwintu ale pod quattro ciężko znaleźć coś sensownego a na nowego obecnie nie kupie bo jest trochę innych wydatków 

Edytowane przez dawid221

Opublikowano

zwrotnice masz do 345mm ?

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Dev napisał:

zwrotnice masz do 345mm ?

obecnie jeszcze nie szukam czegoś w normalnych pieniądzach 

Opublikowano
Teraz, dawid221 napisał:

obecnie jeszcze nie szukam czegoś w normalnych pieniądzach 

ile chcesz dac ?

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Dev napisał:

ile chcesz dac ?

dobre pytanie no wiadomo najlepiej to jak najmniej ale na pewno nie dam 700-800 zł jak proponowali niektórzy ludzi 

a zwrotnice z passata w8 będą takie same jak w s4 ??

Edytowane przez dawid221