marcin4x4 Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Tuner powinien robić "dieselgate" tylko w benzynie, to żadna filozofia i żadna nowość a wyniki można znacząco poprawić. W niektórych krajach 2-3 letnie benzyny mają problemy z przeglądami, tam nikt katów nie wymienia bo to nic nie da.
Tunio Opublikowano 14 Lutego 2019 Opublikowano 14 Lutego 2019 Bartez80 to ile za dp z katem do 1.8t ?Bo na przeglądzie juz kiwal głową .Mowi masz szczęście ze jeszcze nie jesteśmy podpięci online z analizy. Bo grupowe zamowienie widzę zdechło .
bartez80 Opublikowano 16 Lutego 2019 Autor Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 14.02.2019 o 19:57, Tunio napisał: Bartez80 to ile za dp z katem do 1.8t ?Bo na przeglądzie juz kiwal głową .Mowi masz szczęście ze jeszcze nie jesteśmy podpięci online z analizy. Bo grupowe zamowienie widzę zdechło . 850 pln plus wysylka. Mi diagnosta ,przed koncem roku powiedział wlasnie ,że w tym roku ,właśnie wszystkie stacje kontroli ,będą musiały mieć taki sprzęt do pomiaru ,emisji spalin ,który będzie podpietny on line ,do systemu i w czasie rzeczywistym wynik z badania będzie trafiał do ogolnopolsiej bazy danych i już nie będzie ,że pan kazik ,nie zbada spalin ,albo nie zauważy zbyt wysokich wartości . wiadomo,ze będą kombinować i zwlekać z zakupem takiego sprzętu ,ale zapewne tylko do czasu . Edytowane 16 Lutego 2019 przez bartez80
bartez80 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Panowie pisze tylko ,tylko tak informcyjnie. Dziasiaj dostałem info, że producent ,podniósł ceny ,na katy (wszystkie) taki , jaki ja stosowałem o ponad 50 pln za sztuke ,tak wiec nie zdziwcie się ,ze , jak będziecie mnie pytali teraz o katy ,to będzie drożej...
bartez80 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) 10 godzin temu, Langista napisał: A podał powód tej podwyżki? dystrybutor na Polskę przysłał mi wiadomość ,że w związku z podniesieniem cen ,przez producenta ,przesyłają mi nowy cennik ,na swój cały asortyment. Jak bardzo ciebie interesuje powód ,podwyżki cen ,to należało by napisać do Magnaflow w USA ,może odpowiedzą. na allegro jeszcze sa w starej cenie do kupienia ,zapewne do wyczerpania zapasów ... Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez bartez80
GRADIENT Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Świeże info z wydziału komunikacji. Ja w zeszłym roku rejestrowałem swoje jeden osiem turbo i w dowodzie nie mam wbitej żadnej adnotacji a w tym roku rejestrowałem syna takie samo jeden osiem turbo i jest adnotacja w dowodzie Euro cztery
MarcinL Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 23 minuty temu, GRADIENT napisał: Świeże info z wydziału komunikacji. Ja w zeszłym roku rejestrowałem swoje jeden osiem turbo i w dowodzie nie mam wbitej żadnej adnotacji a w tym roku rejestrowałem syna takie samo jeden osiem turbo i jest adnotacja w dowodzie Euro cztery To chyba ułatwienie tylko dla kontrolującego, bo norma i tak zależna od roku auta. Tu nic się nie oszuka.
GRADIENT Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) To jak powiesz na przeglądzie że masz euro 3 bo auto z 2004 roku jak w dowodzie jest euro 4? To tak jakbyś wyciął dpf i powiedział że miałeś ale w tym roczniku niektóre nie mają więc badanie ma być bez dpfu. I kłopot będą mieli wszyscy z DP bo badania będą online w bazie krajowej. Ale będzie popyt w kraju na katy i dpfy odwracanie programów. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez GRADIENT
hascher85 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 czy katalizator do 1.8t bfb jest dalej dostępny do kupienia i czy jest to wersja P&P czy trzeba coś kombinować.
marcin4x4 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 18.04.2019 o 08:33, MarcinL napisał: To chyba ułatwienie tylko dla kontrolującego, bo norma i tak zależna od roku auta. Tu nic się nie oszuka. nie roku auta tylko homologacj W dniu 18.04.2019 o 18:35, GRADIENT napisał: Ale będzie popyt w kraju na katy i dpfy odwracanie programów. nie będzie, dobry soft i na przelocie przechodzisz przegląd w DE/UK wszystko funkcjonuje bezproblemowo. nie wiem o co wy sie spinacie... przy obecnych procedurach to śmiech na sali. Edytowane 4 Czerwca 2019 przez marcin4x4
bartez90 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Oczywiscie ze tak, dla przykladu takie 1.8t z wywalonym katem jezdzace na lpg praktycznie zawsze przechodzi test emisji spalin (o ile program nie spartolony i silnik nie zajechany totalnie). A na wschodzie PL takie testy wykonuje moze 20% diagnostow i nie zanosi sie na wiecej w najblizszym czasie.
bartez80 Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 3.06.2019 o 23:04, hascher85 napisał: czy katalizator do 1.8t bfb jest dalej dostępny do kupienia i czy jest to wersja P&P czy trzeba coś kombinować. Żadko tu zaglądam kolego ,ale tak jest dostępny i jest p&p. Edytowane 1 Lipca 2019 przez bartez80
george Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 18.04.2019 o 08:06, GRADIENT napisał: Świeże info z wydziału komunikacji. Ja w zeszłym roku rejestrowałem swoje jeden osiem turbo i w dowodzie nie mam wbitej żadnej adnotacji a w tym roku rejestrowałem syna takie samo jeden osiem turbo i jest adnotacja w dowodzie Euro cztery Trochę odkop. Przepisywali z zagranicznego dowodu? Mój BEX z briefie ma wbite EURO 4, w specyfikacjach również jest Euro 4. @bartez80 Twój DP z wkładem na EU4 + kat Magnaflow EU4 zastąpią z powodzeniem fabrykę w sytuacji gdyby seryjne katy umarły? Edytowane 1 Lipca 2019 przez george
bartez80 Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Opublikowano 2 Lipca 2019 8 godzin temu, george napisał: Trochę odkop. Przepisywali z zagranicznego dowodu? Mój BEX z briefie ma wbite EURO 4, w specyfikacjach również jest Euro 4. @bartez80 Twój DP z wkładem na EU4 + kat Magnaflow EU4 zastąpią z powodzeniem fabrykę w sytuacji gdyby seryjne katy umarły? Do tej ,pory u kilku już osób, zastąpiły..
mordawski Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 witam wszystkich panowie czy obecnie nie ma nikogo chętnego na dp Barteza bo w zeszłym roku tworzyliście jakies listy jesli ktoś coś wie w tym temacie to proszę o odpowiedż ja jestem chętny na takiego dp gdzie mam cos pisać albo się zgłosić .czy ktoś kto ma zamontowanego dp od kolegi Barteza podzieli sie opinią o poziomie hałasu czu jest głośniej niz na ori z góry dziekuje pozdrawiam.
Lukasz Stanislawczyk Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Jestem chętny na grupowe zamówienie do bfb
Marcin13 Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Ja też bym chciał więc już 3 by było...
Wasil86 Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) Ja też bym się pisał na taki kat jeśli pasuje do seat exeo 1.8 turbo oznaczenie silnika cfma 2 sondy... Edytowane 7 Października 2019 przez Wasil86
mordawski Opublikowano 8 Października 2019 Opublikowano 8 Października 2019 no dobra panowie kilka osób się znalazło może jeszcze kilka się znajdzie ale jak to zorganizować ja tu nie mam żadnego doświadczenia na ogół moja aktywność kończy się na czytaniu może trzeba napisać do kolegi Barteza macie jakieś pomysły
Rekomendowane odpowiedzi