krzysiek_f Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Podejście do tematu super ale dzisiejsze ceny części do naszych B5 powoli zaczynają zabijać. Sprawdzałem ostatnio słynne listwy dolne drzwi, obecnie cena kompletu to ponad 1000 zł; gdzie 6-7 lat temu za swoje zapłaciłem 440 zł.
tasior87 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 A dzięki dzięki. Staram się jak mogę. Ceny cenami ale już powoli zaczyna się problem z dostępem do części w ASO.
tomciup Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Świetna robota Kolego , szacun za profesjonalne podejście do tejże przepięknej S'ki. Oby tak dalej obserwuje co tam dzieje się dalej. Pozwodzenia!!! 1
Wandej Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Piekna esa Tak się zastanawiam co ona ma za sterownik pod tylnym fotelem? Wygląda jak ECU
tasior87 Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 7 godzin temu, Wandej napisał: Tak się zastanawiam co ona ma za sterownik pod tylnym fotelem? Wygląda jak ECU Jeśli chodzi Ci o ten za fotelem kierownika to faktycznie jest to ECU. Do pięknej to jeszcze jej trochę brakuje ale staram się systematycznie nad tym działać.
Sebalbn Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Bardzo ładna s'ka na bardzo ładnych felgach no i te fotele bajka. Polecam pod fotelik dla Córki dać taką mate która zabespiecza skóre przed brudem, okruchami itp bo Ci co jeźdzą z małymi pasażerami wiedzą coś na ten temat Widzę, że to tak jak i u mnie, nie ma miejsca na tanie zakienniki "aby dojeździć" tylko wszystko robione raz a porządnie ! Długo szukałeś tej konkretnej sztuki czy po prostu sie trafiła ? A jak się sprawdza ta powłoka na felgach? Jak z jej trwałością?
Wandej Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 4 godziny temu, tasior87 napisał: Jeśli chodzi Ci o ten za fotelem kierownika to faktycznie jest to ECU. Do pięknej to jeszcze jej trochę brakuje ale staram się systematycznie nad tym działać. Esy tak miały czy to jakaś przeróbka?
misiek95 Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Nieźle... nie wygląda na oryginał Auto super, podejście właściciela też Edytowane 8 Lutego 2019 przez misiek95
tasior87 Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Sebalbn napisał: Polecam pod fotelik dla Córki dać taką mate która zabespiecza skóre przed brudem, okruchami itp bo Ci co jeźdzą z małymi pasażerami wiedzą coś na ten temat Jest i mata. Była kupiona wraz z fotelikiem. Jeszcze tego samego dnia pod nim wylądowała. Trzeba jakoś zadbać o skórę 2 godziny temu, Sebalbn napisał: Długo szukałeś tej konkretnej sztuki czy po prostu sie trafiła ? A jak się sprawdza ta powłoka na felgach? Jak z jej trwałością? Oj długo, myślę że z 1,5 roku. Za wiele ich nie ma w Pl. Większość wiszących na portalach to łupy od handlarzy. Trzeba mieć cierpliwość żeby znaleźć coś bezwypadkowego w dobrym stanie i z fajnym wyposażeniem. Jeśli chodzi o powłokę to nadal widać, że znajduje się na felgach, a same felgi są nadal czyste. Tak naprawdę to auto więcej stoi niż jeździ więc trochę mało miarodajna jest ta moja ocena. Godzinę temu, Wandej napisał: Esy tak miały czy to jakaś przeróbka? Eski tak mają. 36 minut temu, misiek95 napisał: Nieźle... nie wygląda na oryginał Auto super, podejście właściciela też Co nie wygląda na oryginał? Edytowane 8 Lutego 2019 przez tasior87
misiek95 Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 3 minuty temu, tasior87 napisał: Co nie wygląda na oryginał? Sterownik silnika pod kanapą. Po za tym wygląda jak by miał jedną szeroką wtyczke zamiast dwóch i jakiś nietypowy kształt. Jeżeli to oryginał to jestem w ciężkim szoku
staniek Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 A nie jest to przypadkiem sterownik ABS/ESP?
tasior87 Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 31 minut temu, staniek napisał: A nie jest to przypadkiem sterownik ABS/ESP? Teraz się przejrzałem dokładniej i jest tak jak pisze kolega wyżej ?
tasior87 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Zrobiłem małe rozeznanie w poszukiwaniu wycieków. Obstawiałem uszczelki dekli. Winowajcami okazały się broki. Cytując klasyka Nasi już tu byli. Włożone były jakieś zamienniki. Szybka akcja, zamówione ori i wklejone na Dirko od elringa. Edytowane 15 Lutego 2019 przez tasior87
Frond Side Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Do A6 2.4 kiedyś musiałem kupić zamienniki to była porażka. To nie była guma tylko farba a paski trzymające cześć w gnieździe były tylko namalowane. Dobrze zrobiłeś kupując ori
przemo2.4 Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 8.02.2019 o 15:03, misiek95 napisał: Sterownik silnika pod kanapą. Po za tym wygląda jak by miał jedną szeroką wtyczke zamiast dwóch i jakiś nietypowy kształt. Jeżeli to oryginał to jestem w ciężkim szoku Też to mam w esce. Ale nie jestem pewny czy to ecu. myslalem ze to sterownik esp .co jest w podszybiu? Ale się wyrwalem widzę że już było wczesniej. ? Edytowane 16 Lutego 2019 przez przemo2.4
tasior87 Opublikowano 16 Lutego 2019 Autor Opublikowano 16 Lutego 2019 2 godziny temu, Frond Side napisał: Do A6 2.4 kiedyś musiałem kupić zamienniki to była porażka. To nie była guma tylko farba a paski trzymające cześć w gnieździe były tylko namalowane. Dobrze zrobiłeś kupując ori Może właśnie przez brak tej gumy zamienniki nie trzymają wymiarów i przepuszczaja olej. Nie ma co dziadować 45 zyla za szt. to żaden wydatek. 30 minut temu, przemo2.4 napisał: Też to mam w esce. Ale nie jestem pewny czy to ecu. myslalem ze to sterownik esp .co jest w podszybiu? Ale się wyrwalem widzę że już było wczesniej. ? Trochę z góry założyłem że to ecu sądząc że pod maską nie ma na niego miejsca. Puszki w podszybiu jeszcze nie otwierałem.
Dev Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) nie cuduj z zadnymi adapterami do tych zacisków, bez sensu sprawa p&p do tych zacisków podchodzą przednie tarcze 360mm z RS4 B5 chyba że chcesz dac tarcze 360mm z A8 D3 wówczas musisz dac piasty z A6 C6 Edytowane 17 Lutego 2019 przez Dev 1
tasior87 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Opublikowano 17 Lutego 2019 (edytowane) Dokładnie to myślałem o tych z a8 d3 360x34. Też nie jestem zwolennikiem takich patentów ale wszyscy tak robią i jakoś się to sprawuje. O widzisz. Aż dziwne, że nikt nie zmienia piast na te z C6 skoro siada ta tarcza idealnie ? Edytowane 17 Lutego 2019 przez tasior87
tasior87 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Opublikowano 14 Marca 2019 Witam Pana Wojtasa. Do kosy to jeszcze trochę brakuje.
Rekomendowane odpowiedzi