Dev Opublikowano 29 Września 2021 Opublikowano 29 Września 2021 38 minut temu, kamil-vag napisał: To co mówicie, że rozrząd DAYCO ? A jak bym chciał pojedynczo to co najlepiej wybrać ? Pompa Hepu swego czasu była modna... bierz cały zestaw Dayco, ja cały czas zakładam i nic sie nie dzieje 1
KINIAM Opublikowano 30 Września 2021 Opublikowano 30 Września 2021 17 godzin temu, kamil-vag napisał: Pompa Hepu swego czasu była modna... Rzeczywiście lata temu te pompy nie miały sobie równych, odlew, wirnik wyśmienitej jakości i łożyska od najlepszych firm. Obecnie bywa różnie i nie dotyczy to wyłącznie Hepu, konkurencja cenowa zmusiła księgowych do obcinania kosztów co niestety przełożyło się na jakość. Sporo zależy również od użytkowników, okresowa wymiana płynu. Demontowałem pompę ORI Aisin w dieslu Toyota po 20 latach / 350 tys. km, stan super nawet łożysko OK /powinna być wymieniona wraz z rozrządem przy ok. 210 tys.km / ale teraz poszła nowa już zamiennik.
kamil-vag Opublikowano 30 Września 2021 Opublikowano 30 Września 2021 55 minut temu, Dev napisał: ten rozrzad kupisz za ok 350zł No właśnie widziałem, na motostacji DAYCO KTBWP2961 za 315 zł ? więc cena za taki zestaw naprawdę dobra.
Dev Opublikowano 30 Września 2021 Opublikowano 30 Września 2021 możesz kupic jeszcze cały zestaw DOLZ-a za ok 300zł
lukaszzburdon Opublikowano 7 Października 2021 Opublikowano 7 Października 2021 (edytowane) Witam.wymieniam u siebie rozrząd z napinaczem hydraulicznym (tłumikiem drgań) i mam problem.mianowicie gdy ustawie odstęp 4mm pomiędzy napinaczem a tłumikiem to szczelina ta się zmniejsza po skreceniu kluczem I jest jakieś 2.5 mm.jak to wyregulować żeby było stale te 4mm? Edytowane 7 Października 2021 przez lukaszzburdon
Tikas Opublikowano 1 Stycznia 2022 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Nie chciałem nowego tematu zakładać bo mam pytanie w sprawie rozrządu. Wymieniłem rozrząd i przejechałem 19 tys. ale niestety cieknie mi z pompy płyn. Pytanie do Was czy wymieniać rozrząd od nowa ? Czy tylko pompę wody ? Macie rację że pompy firmy hepu są słabej jakości i właśnie tej firmy była założona.
kamil-vag Opublikowano 1 Stycznia 2022 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Pompa + raczej nowy pasek, i tak musisz zrzucać wszystko do wymiany paska i tak...
Dev Opublikowano 1 Stycznia 2022 Opublikowano 1 Stycznia 2022 W dniu 7.10.2021 o 07:38, lukaszzburdon napisał: Witam.wymieniam u siebie rozrząd z napinaczem hydraulicznym (tłumikiem drgań) i mam problem.mianowicie gdy ustawie odstęp 4mm pomiędzy napinaczem a tłumikiem to szczelina ta się zmniejsza po skreceniu kluczem I jest jakieś 2.5 mm.jak to wyregulować żeby było stale te 4mm? Wszystko nowe, bo za parę tysięcy będziesz beczał że coś się wy...ło. załóż zestaw Dayco, najlepszy stosunek cena-jakość
Tikas Opublikowano 1 Stycznia 2022 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Oki. Dzięki za odpowiedź. Tak myślałem żeby wymienić wszystko na nowe bo zbyt długo jeżdżone z tym wyciekiem i faktycznie słabo to wygląda żeby później trzeci raz brać się za to samo. Pozdro.
kubabkb Opublikowano 2 Stycznia 2022 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Panowie z jakim momentem dokrecic te sruby odkola wałka rozrzadu? silnik 1.9 TDi AWX 130 KM jedni pisza ze 20 Nm plus 45 stopni drudzy ze 25 Nm no chyba ze wystarzty na oko to zrobic pytam poniewz na dnia bede ustawial kat synchronizacji wałka rozrzadu poniewaz moj jest w zakresie 1.7 do 2.8 na plusie
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2022 Opublikowano 2 Stycznia 2022 57 minut temu, kubabkb napisał: Panowie z jakim momentem dokrecic te sruby odkola wałka rozrzadu? silnik 1.9 TDi AWX 130 KM jedni pisza ze 20 Nm plus 45 stopni drudzy ze 25 Nm no chyba ze wystarzty na oko to zrobic pytam poniewz na dnia bede ustawial kat synchronizacji wałka rozrzadu poniewaz moj jest w zakresie 1.7 do 2.8 na plusie 25Nm 1
kubabkb Opublikowano 2 Stycznia 2022 Opublikowano 2 Stycznia 2022 jak na zlosc jeden klucz mam do 20 Nm a drugi od 28Nm dzieki Dev za pomoc
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2022 Opublikowano 2 Stycznia 2022 1 minutę temu, kubabkb napisał: jak na zlosc jeden klucz mam do 20 Nm a drugi od 28Nm dzieki Dev za pomoc Spokojnie możesz dać 28-30 Gwint M8 przy śrubie 10.9 jest obliczony na 34Nm 1
wojoo37 Opublikowano 1 Lipca 2022 Opublikowano 1 Lipca 2022 Hej panowie mam pytanko, co jest nie tak ze blokada nie wchodzi na wszytskie zeby? w zestawie sa 2 rodzaje tylko ...silnik to 1.9 AVF
wojoo37 Opublikowano 2 Lipca 2022 Opublikowano 2 Lipca 2022 11 godzin temu, Dev napisał: zła blokada Dzieki Dev za szybka opowiedz, blokady mam z kompletu firmy farys, teraz byłem w dwoch sklepach motoryzacyjnych i to co mieli na sklepie to praktycznie to samo co ja mam, twierdzili ze musi pasowac...no to ja juz niewiem. patrzac po internecie do 1.9 AVF blokada ma miec numery T10050. i tu mam pytanko do Ciebie, z jakiej firmy to zamowic? bo cos nie moge tego znalezc....
Rafał Sidor Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 cześć, chcialbym kupic rozrzad, pompe wody i paski. komplet. wauzzz8e64a012118 jaki polecacie? mialem ori zalozony w 2017 roku, wsio bylo lux ale km przejechane i trzeba wymienic. gdzie to ogarne w uczciwych pieniadzach i zeby jutro wyslali :)?
Dev Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Rafał Sidor napisał: cześć, chcialbym kupic rozrzad, pompe wody i paski. komplet. wauzzz8e64a012118 jaki polecacie? mialem ori zalozony w 2017 roku, wsio bylo lux ale km przejechane i trzeba wymienic. gdzie to ogarne w uczciwych pieniadzach i zeby jutro wyslali :)? Kup Dayco
Szyszunia Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Witam, mam pytanie trochę z innej beczki. Wymieniony komplet rozrządu z pompą wody. Przejechane lekko ponad 1000km i pytanie brzmi czy jeśli będe miał teraz wymienianą uszczelke pod głowicą to pasek wsadzić nowy czy może być na starym pasku?
Rekomendowane odpowiedzi