Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPRZEDAM - ZIMA/WIOSNA 2021! CzArnuLka [216HP 325Nm] \ A4 B7 1.8T \ Full S-line \ 19" RS4 \ Quattro \ Sedan \ Bixy \ 320/288

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, matix608 napisał:

Fajną maszyna :D Podobają mi się zaciski robią robotę ! nawet lepiej pasują jak czerwone do tego kolorku :D 

Moja wyszła podobnie jak Twoja ? z tym, że moja miała w miarę bogate wyposażenie ?

Edytowane przez Gremlin0209

Opublikowano
4 minuty temu, Gremlin0209 napisał:

Moja wyszła podobnie jak Twoja ? z tym, że moja miała w miarę bogate wyposażenie ?

No nie powiem czarej podsufitki, alkantary  i bixów mi brakuje ? r-nse kiedyś dołoże i bose też a myślę zę wtedy jak będzie przyzwoicie szczególnie że kubełki są tylko nie w skórze czego nie można uznać za wadę bo są zwolennicy zwyklej tkaniny :D trzeba się cieszyć z tego co się ma i iść do przodu :D

Opublikowano
  • Autor

Byłem odpowietrzyć hamulce. Podobno były tylko przednie minimalnie... A sam pedał hamulca jak łapał od połowy, tak łapie nadal... ?

Opublikowano

Łukasz a przy okazji wymiany płynu i odpowietrzania odczułeś jakaś różnice przy zmianie / wbijaniu biegów? Podobno te układy są jakoś połączone, ale nie znam szczegółów.

Opublikowano
  • Autor

Biegi wchodzą tak jak przed wymianą... ?

Opublikowano

Ja jak zrobiłem swap hamulców to też pedał dziwnie się zachowywał. Ponownie odpowietrzyłem tył tak jak kiedyś Dev pisał. Zaciski odpowietrzane w ręku a nie na aucie. Włożyłem młotek w zacisk i odpowietrzanie. Po tym zabiegu w końcu zaczęło hamować.

Opublikowano
  • Autor

Zobaczymy jeszcze przez jakiś czas. Oby się polepszyło...

Opublikowano
  • Autor

Nie dawno wróciłem od mechanika... Powiedziałem mu, żeby odpowietrzył tylne hamulce w rękach. On na to, że pierwsze słyszy o takiej metodzie i nie zbyt chciał to robić, ale po wielkich bólach i instrukcjach moich, zrobił. 

I d*pa... Podobno nic nie było powietrza i jak było tak jest nadal... ? Wielki mechanik twierdzi, że to może być pompa abs i nie trzyma ciśnienia... Ktoś może się na ten temat wypowiedzieć? Już mi brak sił do tych mechaników u mnie... ?

Jeden pozytyw z tego, że założone zostały blaszki na tylne zaciski i tyle dobrego ?

Opublikowano

Jedz na jakas prosta droge, rozpędź się parę razy do 100 i hamuj do 50... bo chyba ich nie docierałeś po założeniu ? ? ? Gorzej jak się już zeszkliły... Wtedy by trzeba papierkiem przelecieć klocki i znowu spróbować dotrzeć...

Opublikowano
  • Autor

Docierałem zaraz następnego dnia z rana... One lepiej już hamują, ale ten pedał w 90% przypadkach jest miękki i łapie od połowy mniej więcej. A 800km już za mną ?

Opublikowano
  • Autor

Panowie problem rozwiązany ?

Wczoraj po powrocie od mechanika nic nie pomogło, ale mnie ruszyło, żeby sprawdzić poziom płynu... Ruszałem autem i nic nie było widać, więc stwierdziłem, że jest go mało... I było. Wlałem go chyba ze 100ml do poziomu max, wyjechałem na chwilę i nadal było tak samo, niestety ?

Dziś po południu wyjeżdżałem z domu i ku pojemu zdziwieniu pedał hamulca nagle zaczął łapać od góry, może nie u samej dosłownie, ale zdecydowanie wyżej. Już mnie to zatysfakcjonuje ? Nie wiele trzeba, żeby człowiek był szczęśliwy ?

Opublikowano

U mnie bez ponownego odpowietrzania się obyło i hamulec wrócił do stanu pierwotnego? poprostu trzeba było czasu?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnii dużo w temacie się nie dzieje. Wczoraj udało mi się przyciemnić delikatnie tylne lampy ?

20190317_123117_HDR.jpg

20190216_153600_HDR.jpg

Mam nadzieję, że coś widać różnicę ? Szału nie ma, bo nie chodziło mi o smołe, ale delikatną ścieme ?

Opublikowano

Widać, widać i fajnie wyszło ? w B7 macie fajnie z tymi lampami, bez przetłoczeń... bo mi w B6 nie wychodzi ? Zawsze mi bąble zostają i próbowałem i na mokro i na sucho z suszarką i d*pa ? Albo kupiłem ujową folią albo nie umie :P

Opublikowano

Ładne B7, ale delikatnie bym ją jeszcze posadził. U mnie też są straszne drogi, a miałem dość mocno skręcony gwint i było przyzwoicie ;)

Jaka folia przyciemniales łapy, bo fajnie wyszły.

Opublikowano

To ja się wyłamie bo mi się lepiej bez folii podobało :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A ja Was wszystkich zaskocze... Bo nie ma rzadnej folii ?

Poszedl spray na lampy ? Efekt mi się podoba, bo nie za ciemno wyszlo i git bo by sie zlewały z autem...

Opublikowano

Ładnie Łukasz wyszło:oklasky:

Ale ja dałbym jeszcze ciemniej... :whistling:

Kto co lubi...

Opublikowano
  • Autor

Adas Ty masz srebrne auto to u Ciebie lepiej to widac ?

Opublikowano

No tak, ale u Ciebie też dobrze by było ciemniej. Ale jak pisałem wyżej, jest ładnie:thumbup: