kamil-vag Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 46 minut temu, Gremlin0209 napisał: Jeśli wytrzyma zime to nie zdzieram go Da radę, jak z grilla nie złazi to i z listew nie powinien ? 1
Norbas Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Godzinę temu, Gremlin0209 napisał: Plastidip ? Jeśli wytrzyma zime to nie zdzieram go, jeśli nie to w wakacje będę myślał o oklejaniu. Poszły grube warstwy, więc jest szansa, że wytrzymają ? Nie uzywaj mocnej chemi to bedzie sie trzymac. Na w b7 na grilu mialem gruba warstwe i 3 lata siedzial. Lampy mialem tez tym i tam to w ogole nic sie niedzialo
Gremlin0209 Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Opublikowano 18 Listopada 2019 Wiem wiem, w b6 też malowałem ramki wokól grilla, 3 lata, myjki cinieśnieniowe i nawet najmniejszego śladu zużycia. Tyle, że moje muszę chyba poprawić, bo nie mam warunków do malowania, a mam dwa takie miejsca gdzie coś musiało wejśc pod farbe albo się przykleiło a ja nie zauważyłem ? 1
Gremlin0209 Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 Dzisiaj udało się wymienić w końcu szybę czołową, na taką samą jaka idzie na pierwszy montaż, ale bez znaczka audi, czyli połowe tańszą ?? Rocznik inny, ale nic nie poradzisz, wszystko jest udokumentowane na foto na wszelki wypadek ? Wpadły też koła zimowe. Opony conti 225/40/18. Jestem mile zaskoczony jak one wyglądają na aucie. Dzisiaj lub jutro obmyć autko jeszcze i będzie cacy ? Przy okazji wyregulowałem maskę, bo były nie równe szczeliny między błotnikami. Teraz jest jak fabryka dała ? 4
kamil-vag Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 Niejeden takiego lata nie ma, jak Ty zimę Łukasz a co to na myjkę czasu zajechać nie ma ? ? ? 2
lewiatan1989 Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 Właśnie widzę, że wygląda podobnie jak mój ???? teraz to myjnia 2x w tygodniu ??? 2
Gremlin0209 Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 Godzinę temu, kamil-vag napisał: Niejeden takiego lata nie ma, jak Ty zimę Łukasz a co to na myjkę czasu zajechać nie ma ? ? ? Po wymianie szyby nie można ? jutro też jest dzień ? 1
rosati Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) W dniu 23.11.2019 o 15:05, Gremlin0209 napisał: Po wymianie szyby nie można ? jutro też jest dzień ? Co się wydarzyło, że zmieniałeś szybę? Spotkanie z kamieniem? Żółte zaciski dobrze siedzą do koloru auta Plastidip jak grubo psikany to spokojnie wytrzyma, nawet -20 stopni go nie rusza Edytowane 24 Listopada 2019 przez rosati
Gremlin0209 Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Opublikowano 24 Listopada 2019 2 minuty temu, rosati napisał: Co się wydarzyło, że zmieniałeś szybę? Spotkanie z kamieniem? Żółte zaciski dobrze siedzą do koloru auta Plastidip jak grubo psikany to spokojnie wytrzyma, nawet -20 stopni go nie rusza Bez przyczyny nie wymieniał bym ? jest foto pare postów wyżej, najpierw pajączek, później już pół szyby, po miesiącu w końcu przyszedł czas na wymianę ? wszystko na foto mam, żeby później ktoś nie twierdził, że pół przodu było robione ? 2
rosati Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) 6 minut temu, Gremlin0209 napisał: Bez przyczyny nie wymieniał bym ? jest foto pare postów wyżej, najpierw pajączek, później już pół szyby, po miesiącu w końcu przyszedł czas na wymianę ? wszystko na foto mam, żeby później ktoś nie twierdził, że pół przodu było robione ? Faktycznie, nie spojrzałem. Prawie identycznie u mnie, tylko bardziej od środka zrobiła się "elka" i trzeba było zmieniać Fajnie, że SGS dorwałeś! Edytowane 24 Listopada 2019 przez rosati 1
Gremlin0209 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Opublikowano 30 Listopada 2019 Dzisiaj kolejna wymiana oleju i filtra przy 211 500km. Zmieniłem olej Motula na Valvoline, zobaczymy czy to była dobra decyzja ? Przy okazji sączy mi się z czujnika oleju, mechanik mi go troche uszczelnił, a jak nie pomoże to przy kolejnej wymianie wpadnie nowy ? Na tygodniu też został wymieniony jeden z dwóch filtrów gazu. Teraz nic tylko śmigać do wiosny ? Autko od zeszłego roku, dokładnie od 3 listopada 2018 roku pokonało ze mną już grubo ponad 30 tys km i sprawuje się rewelacyjnie, oby tak dalej ☺ Pozdro ? 2
lewiatan1989 Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 Gonisz mnie tym przebiegiem ? A jak(czym) mechanik czujnik uszczelnił?
Gremlin0209 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Godzinę temu, lewiatan1989 napisał: Gonisz mnie tym przebiegiem ? A jak(czym) mechanik czujnik uszczelnił? Tylko, że Twój diesel, więc więcej powinieneś pokonywać tych km ode mnie ? No jak to czym...? Niezawodnym silikonem xd ? Edytowane 30 Listopada 2019 przez Gremlin0209 1
lewiatan1989 Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 2 godziny temu, Gremlin0209 napisał: No jak to czym...? Niezawodnym silikonem xd ? Czerwonym?
Gremlin0209 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Opublikowano 30 Listopada 2019 Biały chyba, czerwony by mi się rzucił w oczy ? 1
Gremlin0209 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2019 Panowie potrzebuję porady, sugestii, cokolwiek... Podczas skręcania na jedynce (tylko przy niskich prędkościach) lub cofaniu trzeszczy mi coś przy kole. Głównie przy prawym, choć przy lewym też się zdarzy. To głos jak by nie wiem osłona przegubu zesztywaniała i przy skręcaniu chce się rozciągnąć. Nic nie puka i innych odgłosów nie ma. Sam nie wiem czy to przez te zimna teraz czy jednak przeguby do wymiany będą, ale dziwne to by było, że nagle z obu stron... ? Macie Panowie jakieś pomysły?
Adam87 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Tak to ciężko wywróżyć. Jak się bedziemy widzieć to zobaczymy A nie obciera koło o nadkole?
black4 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Gremlin0209, Takie chrupanie/ trzeszczenie jak kręcisz kierą na postoju lub jak wolno ruszasz/cofasz ? Miałem to samo w swoim. Winowajcą były łączniki stabilizatora. Jedz na stację kontroli na szarpaki ? Btw. Jeśli to one bierz Lemforder'a. Są solidne i wytrzymałe. Pozdrawiam ?
Gremlin0209 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2019 4 minuty temu, black4 napisał: Gremlin0209, Takie chrupanie/ trzeszczenie jak kręcisz kierą na postoju lub jak wolno ruszasz/cofasz ? Miałem to samo w swoim. Winowajcą były łączniki stabilizatora. Jedz na stację kontroli na szarpaki ? Btw. Jeśli to one bierz Lemforder'a. Są solidne i wytrzymałe. Pozdrawiam ? Tak dokładnie tak, na postoju też takie chrupanie/trzeszczenie. Będę musiał chyba się wybrać i będzie spokój :-)
Rekomendowane odpowiedzi