Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.03.2019 o 14:21, DDK napisał:

Po małej rzeźbie wiązki udało mi się w końcu uruchomić radio. Grają nawet wszystkie głośniki wraz z subwooferem w bagażniku bez konwertera głośności. Nie obyło się bez problemów jednak. Pierwszy to szum z głośników po wzbudzeniu wzmacniacza z remote radia. Na głośności 0 szum jest delikatny ale jednak jest. Przy słuchaniu muzyki jest słyszalny i nieco denerwuje. Kable poizolowane przebić chyba nie ma. Na rnse szum był bardzo delikatny ledwie słyszalny, a podczas muzyki w ogóle go nie było.

Nagłośnienie jest bose. 

Drugi problem to brak obrazu na aplikacji YouTube podczas odtwarzania (dźwięk jest). Na chrome działa wszystko ok. 

Cześć,

Również kupiłem radio na Ali i mam ten sam problem co ty. Brak możliwości podłączenia niebieskiej kostki i całkowity brak dźwięku. Cała reszta działa.

Pacjent to S4 z 2004 z systemem bose. 

Możesz podzielić się jakimiś schematem jak udało ci się uruchomić dźwięk bez konwertera? I ewentualnie jaki konwerter byś polecał?

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, a jeszcze mam taki problem, może ktoś coś zaradzi, otóż, nieraz po przekreceniu kluczyka (w sensie wyłączenie zapłonu) radio nie gaśnie i gra dalej. Nieraz muszę kilka razy przekręcić spowrotem stacyjke żeby się wyłączyło. Wyjęcie kluczyka nic oczywiście nie daje. Ma ktoś pomysł żeby radio zawsze reagowalo na wyłączenie zapłonu? Z góry dziękuję za jakaś sugestię. 

Opublikowano
16 godzin temu, emixx napisał:

Panowie, a jeszcze mam taki problem, może ktoś coś zaradzi, otóż, nieraz po przekreceniu kluczyka (w sensie wyłączenie zapłonu) radio nie gaśnie i gra dalej. Nieraz muszę kilka razy przekręcić spowrotem stacyjke żeby się wyłączyło. Wyjęcie kluczyka nic oczywiście nie daje. Ma ktoś pomysł żeby radio zawsze reagowalo na wyłączenie zapłonu? Z góry dziękuję za jakaś sugestię. 

Podłącz candecoder.

Opublikowano

Cześć Panowie. 

Przyznaję, że odpuściłem sobie temat swojego radyjka z powodu szumów. Swój przypadek opisałem kilka postów wcześniej. Obecnie jeżdżę na Symphony II i Rock B300, ale myślami wracam do modowania. 

Chciałem zapytać, czy ktoś ma w swojej a4 b6 / b7 radio (na Androidzie) które gra znosnie? Byłbym wdzięczny za podanie modelu.

Czy po prostu ten temat trzeba sobie odpuścić i jedyną opcją jest rnse? Myślałem też o jakimś customie typu Sony, ale coś czuję że się nie dogada z kierownicą i z głośnikami z tyłu i subem. 

Opublikowano

A mnie kusi inna opcja,
Oryginalne radyjko 1DIN, jako źródło FM i Aux- sterowane z kierownicy. 
Zamontowane w miejscu zmieniarki, w schowku. Wtedy na FIS mamy nazwę stacji i źródła. 
Na konsoli dotykowy Android dla ekranu, mp3, video...etc.
Jak to mówią wilk syty i owca cała...

Opublikowano

@GreGoriO

I tak i nie :-). Zależy  kto czego potrzebuje. Pomysł masz całkiem spoko :-).

Jednemu wystarczy transmiter FM. Sam używam,  ale denerwuje mnie stałe napięcie w zapalniczce, ale póki co nigdy nie zapomniałem o wyjęciu tego dongla.

Innemu z kolei wystarczy emulator zmieniarki (np. wspomniana wefa) i można z kiery odbierać połączenia i obsługiwać podłączony tel, ale nie ma kolorowego ekranu, a ja sobie dokupiłem kamerkę cofania z Ali.

Moje ambitne oczekiwanie od radia to po prostu stacja multimedialna z obsługą połączeń i kamery cofania przy jakości audio zbliżonej do oryginału. Nie brzmi to jak coś strasznego, a jednak. A że jakość audio jest jaka jest to odpuściłem temat, bo po prostu ciężko się z tym jedzie, a ja lubię sobie jeździć z muzą w tle. Nie mam Bose, ale widziałem, że ktoś z Bose i radiem z DSP miał identyczny problem.

A w samym radyjku na Androidzie zrobiłem kilka fajnych patentów, i trochę szkoda tej roboty. Np. automatyczne odpalenie hotspota w telefonie po połączeniu z Bluetooth, żeby mieć internety w radiu. Dałem też nakładkę na Android z mapką Google i ograniczeniami prędkości na drodze - fajna sprawa. Od razu widać korki, wypadki, fotki.

Mam wrażenie, że te najstarsze radia z Androidem 4 i 1GB Ramu, prockami niewiadomej marki spisują się OK w sensie audio. Dlatego właśnie liczę, że ktoś tutaj zajrzy i się wypowie :-).

Opublikowano

Dobry wieczór podłącze się do tematu mam radio z androidem jak na zdjęciu 1. I w miejscu gdzie pierwotnie była zmieniarka płyt jest pusta dziura zmieniarką wylądowała z tyłu w bagażniku ostały mi się tylko 3kable 2 Usb 2.0 i jakaś dziwna wtyczka może wiecie co mogło być zainstalowane w schowku. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc 

IMG_20210626_130641.jpg

IMG_20210626_130656.jpg

Opublikowano
16 godzin temu, mozartos napisał:

@GreGoriO

Mam wrażenie, że te najstarsze radia z Androidem 4 i 1GB Ramu, prockami niewiadomej marki spisują się OK w sensie audio. Dlatego właśnie liczę, że ktoś tutaj zajrzy i się wypowie :-).

Te radia juz nie dzialaja. Szkoda kkasy na takiego bubla. 2gb rqmu jest juz trqgedia. Nie wspominajac o starym androidzie gdzie juz nic nienruszy na nim

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 1.07.2021 o 02:10, Bajbars napisał:

IMG_20210626_130656.jpg

ta wtyczka przypomina wtyczkę do podłączenia lampki w schowku

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej. Podbijam. Czy komuś udało się znaleźć w miarę dobrze grające radio na Androidzie do A4 B6/B7?

Przeczesałem różne wątki, typu: https://forum.xda-developers.com/t/mtcd-e-px5-audio-quality-issues-static-noise-interference.3819002/page-4. Próbowałem jeszcze u siebie zmiany oprogramowania, zarówno ROM jak i MCU. Nie pomogło. 

Jakiś czas temu wyjąłem ponownie radio z pudła. Podpiąłem "na krótko" pod zasilacz. Puściłem sygnał audio przez wejście liniowe i podpiąłem słuchawki / głośniki --> brak szumów :-). Więc to wina kiepskiej jakości komponentów w radiu.  

U mnie problem jest identyczny jak tu:

https://www.youtube.com/watch?v=I1heGYcGB0Y

Mam teraz radio wefa, ale w garażu leży niezałożona kamera cofania... może coś udałoby się wymyśleć.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim, niestety u mnie też problem z szumami z głośników...

Auto B7 Sedan z BOSE (fabrycznie było RNS-E)

Zakupiłem chińczyka firmy Erisin 4/64 8rdzeni na wzór Rns-e

Po podłączeniu wszystko ładnie pięknie działa, tylne głośniki działają lecz szum w głośnikach jest, poradził sobie ktoś z tym?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdyby ktoś miał podobny problem z piszczeniem w głośnikach na radiu android to udało mi się rozwiązać sprawę, a dokładnie pomógł mi ten moduł:

WWW.ERISIN.COM

TT79-L Special Power Adapter Cable with Audio Amplifier Cable for Audi TT ES7979T-64/ES8179T/ES5179A

Wpina się go między wiązkę i piszczenie ustaje :)

Opublikowano

@max33r
Kupiłem identyczną wiązkę. U mnie zmniejszyło to poziom szumów i pisków, ale nie na tyle, żeby nadawało się słuchać. Głośność = 0 jest super. Jak tylko podgłośnię odrobinę to od razu statyczne szumy. Radio Eunavi, nie mam bose - standardowe nagłośnienie w Avant.

Jesteś zadowolony z tego jak to działa? Podrzucisz model radia?

Opublikowano

Ja mam radio Erisin, może u mnie nie zredukowało szumów o 100% ale na pewno o 90%, kolosalna różnica jest z tym modułem, już teraz nic mi nie przeszkadza, jedynie coś słychać gdy ściszę na 1 i przystawię ucho do głośnika, ale to może być spowodowane tym że mam także podłączoną kamerę cofania i przez nią mogą się dziać lekkie szumy, tutaj kupowałem radio z magazynu w Niemczech:

WWW.ERISIN.CO.UK

Octa Core, 4GB RAM and 64GB ROM, Support Apple CarPlay module, Android 10.0 OS, 1024*600 HD, Support extended 2 Card/3 USB Stick up to 5*128GB, Bluetooth, DAB+,TPMS,DVR,DVB-T2,WiFi,4G,Steering...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie,

czy ktoś z was może miał styczność z tym radyjkiem -> 

ALLEGRO.PL

Po kradzieży RNS-E z mojego A4 b7 podłączyłem starego chińczyka Naviheaven 1 DIN z wysuwanym wyświetlaczem którego miałem w szafce. Teoretycznie przy użyciu tego typu adaptera 

ALLEGRO.PL

i podłączeniu niebieskiego przewodu remote grało jako tako (oczywiście tematu szumów całkowicie się nie pozbyłem). Niestety chińczyk który ma już kilka ładnych lat za sobą zaczyna strajkować i chciałbym przejść na coś z androidem. Macie coś co moglibyście polecić i co działa znośnie w A4?

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano
W dniu 19.11.2021 o 22:31, max33r napisał:

Gdyby ktoś miał podobny problem z piszczeniem w głośnikach na radiu android to udało mi się rozwiązać sprawę, a dokładnie pomógł mi ten moduł:

WWW.ERISIN.COM

TT79-L Special Power Adapter Cable with Audio Amplifier Cable for Audi TT...

Wpina się go między wiązkę i piszczenie ustaje :)

A czy jest dostępny ten adapter do zwykłego złącza nie quadlock ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie. Kupiłem auto juz założonym chińczykiem. Problem z tylnymi głośnikami ( nie grają ). Separator anteny jest  a radio fale łapie bardzo marnie, po za miastem nic.

Poczytałem wszystkie posty i zglupiałem ?

Pokaże kilka fotek, może ktoś mnie oświeci co dołożyć i jak podłączyć bo stare linki aukcji są nieaktualne. Dziękuję za pomoc.

20220211_171824.jpg

Screenshot_20220226-202828_Samsung Internet.jpg

20220227_154346.jpg

20220227_154409.jpg

20220227_154448.jpg

20220227_154838.jpg

20220227_154924.jpg

20220227_155124.jpg

20220227_155135.jpg

20220227_155330.jpg

20220227_155541.jpg

Opublikowano

Dodatkowe fotki kostek oraz film jak działa radio, dotknę palcem separator to jeszcze gorzej gra, czy separator do bani? No i podłączenie kostek ISO. Tak ktoś spieprzył podłączenia że masakrą.

20220402_094045.jpg

20220402_094120.jpg

20220402_094130.jpg

20220402_094644.jpg

20220402_094651.jpg

20220402_094659.jpg

20220402_094706.jpg

Opublikowano

Separator anteny.

Opublikowano

Ten niebieski przewód od separatora musi mieć +12 V po włączeniu radia, czyli musisz go podpiąć do niebieskiego przewodu P. ANT.

Screenshot_20220402-114500_Opera.jpg

Edytowane przez Muskel1