Wiktoro Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Gdzie.moge zregenerowac swoje odblysniki soczewki? Ma ktos sprawdzone miejsce? Lub gdzie kupie?
Langista Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 W dziale DIY masz temat z regeneracją, jest tam też podana firma.
daroo91 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Rozważ też wymianę projektorów na a4 b8 jak masz bixenon, zamiast bawić się w regeneracje starych.
Langista Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 52 minuty temu, daroo91 napisał: Rozważ też wymianę projektorów na a4 b8 jak masz bixenon, zamiast bawić się w regeneracje starych. Przy ksenonie coś można polepszyć?
daroo91 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 5 minut temu, Langista napisał: Przy ksenonie coś można polepszyć? Możesz wysłać lampy do użytkownika Gwerty, on przerabia xenon na bixenon.
Langista Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Jest to jakaś znacząca różnica poza tym, że długie też mam tej samej barwy?
staniek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Niedawno przerabiałem swoje xenony na bixenony na soczewkach Hella3, żarniki i przetwornice zostały stare, i różnica jest spora/zdecydowanie zauważalna. A odbłyśniki w projektorach od xenonu miałem w dobrym stanie, lewy w bdb, a prawy w dobrym+ Modyfikacja warta rozważenia.
staniek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Projektory 200zł, adaptery do żarników 50, szpraje chyba 60-70, sznur butylowy jakiś trochę chyba lepszy z hidretrofit 50, plus od groma czasu i swojej roboty bo robiłem to pierwszy raz. Dodatkowo kupiłem kiedyś za 250 zł ori lampy angliki z połowy 2016 roku na dawców kloszy. Kolega z forum o którym wspomniano wyżej robi to chyba w okolicach 500 zł. Ty jedynie wysyłasz lampy, odbierasz gotowe.
Langista Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Możliwe, że się skuszę na taki modzik, zwłaszcza że auto stoi uziemione u mechanika na dobry miesiąc, a skoro mówisz, że różnica duża w widoczności to czemu nie..
Gwerty Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Xeonon przerobiony na bix na projektorach intemo świeci nieporównywalnie lepiej zarówno na mijania jak i drogowych. Ale jak coś same odblysniki do xenonu tez mam. I można je wymienić bez rozklejania lamp.
Wiktoro Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2019 Wczoraj zalozylem ledy... hm faj nie swieca ALE radio zakluca, wiem tanie ledy i lipa... jakie prop9nujecie h7 led ? Moze ktos zakladal?przy okazji wymieniana zarowek przyjzalem sie odblaskom i tu moim zdaniem jest kiepsko , i kolejne pytanie wiem ze ciezko wyciagga sie odblysniki jest z tym problem i soczekwa:( jak uwazacie zaplacic 300/400za rozebranie lamp i regeneracje czy za 400 kupic jakies zaminniki lamp np. Depo firma jest na allegro????
Langista Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Za 550 masz przerobione na biksenony u Gwerty, świeci nieporównywalnie lepiej.. Przynajmniej tak twierdzi każdy kto zamienił z ksenonu/innych na biksenon. Diabeł tkwi w tym, że trzeba mieć system samo poziomowania no i spryski na zderzaku.
Ralen Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 2 godziny temu, Langista napisał: Za 550 masz przerobione na biksenony u Gwerty, świeci nieporównywalnie lepiej.. Przynajmniej tak twierdzi każdy kto zamienił z ksenonu/innych na biksenon. Diabeł tkwi w tym, że trzeba mieć system samo poziomowania no i spryski na zderzaku. W teorii trzeba mieć, w praktyce wiele osób jeździ bez. Jedyne ryzyko to strata dowodu rejestracyjnego
franc321 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Czy w lampach xenonowych można bez rozklajania wyciągnąć odbłyśniki i soczewki? Chciałbym trochę umyć soczewki, czy w warunkach domowych ma to sens? Edytowane 20 Stycznia 2019 przez franc321
Gwerty Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Tak. . Zabieg wygląda dokładnie tak samo jak w przypadku lamp halogenowych.
Kejrol22 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Można normalnie wyciągnąć odbłyśniki w zwykłej h7 bez xenonu bez rozklejania lamp?
pila24 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Tak,jak najbardziej można. Trzeba trochę się z tym pomęczyć ale to wykonalne.
Kejrol22 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 A wiesz może gdzie kupić? Masz może jakiś poradnik?
Rekomendowane odpowiedzi