pre_pl Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Jeśli ukradli Ci samochód napisz o tym fakcie , napisz jak najwiecej szczegółów + fotki. Jeśli ukradli Ci jakiś element auta (lusterka, zaślepki felg i inne) opisz to tutaj. Postaraj się jak najdokładniej opisać daną rzecz, może miałeś specjalnie znaczone, może miałaś specyficzne uszkodzenia ? Jeśli znajdziesz gdzieś coś takiego, też daj znać tutaj. No i pomagajmy sobie i nie kupujmy takich części..... Proszę się powstrzymać od niepotrzebnego gadulstwa w tym temacie - tu będą ostrzeżenia
bartekg Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 Witam Wszystkich - w dniu 10.05.2007 w Krakowie została skradziona moja A4 AVANT kolor: czarnym metalik rocznik: grudzień 2000 silnik: 1.9 TDI nr rej: KNT 7K50 Autko stało na alumioniowych felgach PLW 16" (płaskie, dość szerokie ramiona, piecioramienne, na dekielku napis PLW), oraz całkowicie nowych oponkach Dunlop Sport SP01. Jeżeli traficie na ślad mojego samochodu, to dajcie znać... A miało jakieś znaki szczególne? Tablice można zmienić bez problemu, natomiast ryski, zadrapania to już większy problem. Jak wiesz to podaj Nie miało żadnych znaków szczególnych - wiesz - żadnych zadrapań, oznaczeń, naklejek itp... zwykły avant w idealnym stanie... choć mineło już kilka miesięcy to dalej mi go szkoda... ;( AC było? było... tylko wiesz jaki był problem - kupiłem ten samochodzik z uszkodzoną tylną klapą i zderzakiem. Korzystając z faktu, że stał poleciłem wymienić rozrząd, zawieszenie, amortyzatory, odnowić lakier, itp... na tydzień przed kradzieżą założyłem nówki felgi alu z równie nowymi oponami... a wieczorem przed kradzieżą nawet go zatankowałem do pełna... finał taki, że pomimo, że ubezpieczenie otrzymałem, to byłem kilka tysięcy "do tyłu" Posprzątałem troszeczkę - HACK pozdarwiam, Bartek
baki Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Nie mam nawet zdjęć. Była perłowa, troche szara. 2.5 TDi Avant Numery WGS 12HY[br]Dopisany: 14 Sierpień 2007, 07:55 _________________________________________________Dziś w nocy. Między 22.00 a 7.00 rano w Lesznie pod Warszawą z pod bloku.
rtocki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 >baki pisałeś wcześniej o problemach z zamkiem w klapie, może już wcześniej się przymierzali? nikt nie zaobsrewował?
baki Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Napewno mnie namierzyli gdzieś w Wawie, a reszta była tylko formalnością. Odgrzebałem zdjęcia. oto one. Są w profilu.
marek12389 Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 W Kwidzyniu (okolice 3 miasta) w czwartek nad ranem skradziono Audi A4, które jest własnoscią kolegi! Fotki są na Polskiej Jeździe i szczegółowo wszystkie dane o nim. Charakterystyczne cechy z zewnątrz: czarny,ciemne szyby,obniżony,srebrne lusterka,nalepa z adresem klubowym z tyłu,zamiast oznaczenia pojemności z tyłu znaczek MTM,oprócz tego 2 oznakowania na 2 tylnych drzwiach charakterystyczne dla S-line'a.Tutaj jest link: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Audi/A4/15453 Proszę wszystkich o rozglądanie się w miare mozliwosci! jezeli ktoś miał by jakiekolwiek informacje prosze dać znać!! Oto telefon kolegi: 509618028
Gość Kondorek44 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam, 12 listopada 2007 próbowali mi ukraść moją A4, najlepsze jest to, zbiegałem z 3 piętra i byłem już na 1p. kiedy te debile siedziały w aucie i próbowali za wszelką cenę odpalić. Uciekli na szczęście, ale o mały włos straciłbym moje A4. Policja przyjechała i radziła mi że nie ma sensu tego nawet zgłaszać bo i tak nic nie są w stanie zrobić. "Pała to pała raczej." Było to w Warszawie na ulicy Mikołajczyka (Praga Południe) przy Promenadzie. 22 grudnia ukradli mi kołpaki, oryginalne, na allegro chciałem kupić to 300 zł aż, no i olałem sprawę. To też było na Pradze Południe na ulicy Pawlikowskiego (Warszawa dla jasności), wszedłem tylko na ok 8 minut do sklepu. Nie mam możliwości umieszczenie zdjęcia ale były to te charakterystyczne kołpaki z ringiem chromowanym. Kołpaki były zaznaczone od wew. strony, więc jeśli znajdę to ten ktoś nie tylko straci te kołpaki ale coś więcej, jestem mściwi bo nie lubię złodziejstwa, szczególnie gdzie ktoś komuś chcę zrobić szkodę a nie zarobić, bo za kołpaki dużo niedostanie, a wystawi gdzieś na aukcji to będzie wyjątkowo głupi. PS: już jedną 80-ę namierzyłem na takich kołpakach, kręciła się po moich rewirach, sprawdzę czy to moje. Wszystkim posiadaczom A4 życzę, żeby w nowym roku 2008 nie mieli żadnych przygód związanych z kradzieżami i wypadkami, itp. nieprzyjemnymi rzeczami. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów szczególnie.
pre_pl Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2008 dzisiaj w nocy (najprawdopodobniej) została skradziona A4ka (ciemny granat) o numerach GA 4231C, rocznik 2002, 1.9TDI. auto na standardowych 15tkach Audi, stare zimówki (właściwie do wywalenia), charakterystyczne jest to, że auto miało wymontowany schowek (akurat naprawiałem). W środku listwy i gałka z s-line'a.
ma-ciej Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 06.02.2008 w Krakowie skradziono mi Audi A4 Avant 1.8T (AEB) z LPG rocznik 96 kolor ciemnozielony metalik wgniecenia na dachu i błotnikach po gradobiciu, prawy przedni błotnik przytarty, głęboka rysa na tylnym prawym błotniku lewy tylny błotnik szpachlowany - pęknięcia szpachli, na szybach drzwi przednich naklejki GTAlarm wypalone, ciemne lustra reflektorów, brak plastikowej pokrywy silnika przerabiane mocowanie pompy wspomagania kierownicy (nowa pompa w starym mocowaniu) fotele kubełkowe, "drewniane" wstawki tapicerki felgi 15 stalowe czarne z zimówkami Firestone Winterhawk instalacja LPG II gen. BRC Eco Gas Turbo, zbiornik w miejscu koła zapasowego, mieszalnik na rurze gumowej przy przepustnicy uszczelniony czerwonym silikonem sonda lambda podłączona złączką instalacyjną "na śrubki" niestety nie mam zdjęć
Kleszcz Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Skradziono Audi A4 Tdi Kombi 97r Automat w Nocy z 11 na 12 marca .Granatowa Perełka na 5 ramiennych Alufelgach. Wnetrze welur ciemno szare listwy drewniane na Tablicach GKS -kościerzyna (jeszcze jej nie przerejestrowalem) na przednim zderzaku brakuje plastikowych kratek poniżej tablicy rejestracyjnej
logr Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Witam, skradziono mi dzisiaj w Gdańsku miedzy 9:00 a 17:00 Audi A4 [b5 AFN] AVANT grudzien '96... Policja odzyskała auto.
Piotrek98igo Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dzisiaj w nocy kolo 5 skradziono Audi S3 na nr ETM 7A49 2002r felgi od S-ki,kolor srebrny w czarnej skorze...w Czestochowie na ulicy Focha kolo banku...auto zostalo wziete na hol przez audi A6 na nr DSCXXXX znaki szczegolne S3 zadrapany zderzak tylni,ksenon z jednej strony swiecil inaczej niz z drugiej(kolor)...odprysk na masce 0.5cm
Coza Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 W zeszly wtorek, 20.05.2008, skradziona zostala moja A4 z osiedla Fikakowo w Gdyni.
drop Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Może przyjmiemy jakiś klubowy standard znakowania części łatwo demontowalnych np. kołpaków. Zapinki plastikowe wyglądają wyjątkowo niestylowo :>
romator Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Witam !!! W nocy z 12 na 13 pażdziernika 2008 skradziono mi A4 kombi kolor szary 1.9 tdi 131km na numerach WPN 63XX postaram sie znalezc jakies zdjecia i je wrzucic [br]Dopisany: 15 Październik 2008, 14:36_________________________________________________Auto skradziono mi w Gdansku - Żabiance na ul. Orłowskiej 9 [br]Dopisany: 15 Październik 2008, 14:37_________________________________________________Oto Fotki autka
wojtas-audi Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Swiezo zarejstrowana ?
romator Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Zakupiona i rejestrowana byla w maju samochod mialem okolo 5 miesiecy
!Tommy Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 koledzy wiem ze to nie Audi. Ale każda pomoc sie może przydać kumplowi zwineli dzisiaj w nocy czarnego seata leona. Numer SO 99054 charakterystyczne rzeczy: lampy lexus style czarne - mial wymieniac, ale dzieki temu auto rzuca sie w oczy alusy 17 cali okolice kradzieży Sosnowiec, osiedle Środula tutaj fotki http://picasaweb.google.pl/topola.one/LeoNew# w razie jakiś info prosze pisać na PW
voy74 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 UWAGA, Wrocław Muchobór, Nowy Dwór !!! Jumają na potęgę wszystko co nieoznakowane spod szyldu magicznych A4. Pierw mi rąbnęli wkłady podgrzewane do lusterek a ostatnio oznakowany halogen. Nie obkleiłem ich jak lusterek i w nocy ślepe kury nie zauważyły i jeden poszedł z dymem. Znakujcie co się da odkręcić. Zamówiłem nowe bo nie będę nakręcał machiny. --------------------------- Jak dorwę tego jumaka to mu łapy w nadgarstkach połamię . Policja standardowo umarza co się zgłosi
Michał-S-Line Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zacząłem w innym wątku ale i tu dorzucę. http://www.a4-klub.pl/smf/kradziez_nawigacji-t58984.0.html Skradziono mi Nawigacje. Radze uważać i montować własne zabezpieczenia. Bo z kluczami zakupionymi na Allegro mozna wyciągnąć w 10 sekund. _________________________________________________ Policja standardowo umarza co się zgłosi. Tu się zgodzę.. Standardowo wszystko co wyciągnięte czy odkręcone, urwane czy inaczej zajumane niestety się nie znajduje Łapy poucinać
Rekomendowane odpowiedzi