sołtys85 Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 ja 3tysie dalem za BRC Ja za składaka 2150zł Stag 4 Scorpion ST Magic Jet Butla w kole i zawór w klapce
Gość jakub1989 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Gdzie jest jakiś dobry gazownik z okolicy Bielska Białej ?
f1mlody Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor
sołtys85 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor Możesz podać producenta tych grubszych przewodów bo pierwszy raz o tym słyszę?
gonsiorek Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Stag 4, magic III,hana2000,zawór w klapce, zbiornik w kole - 3100 zł
f1mlody Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor Możesz podać producenta tych grubszych przewodów bo pierwszy raz o tym słyszę? producent ten sam tylko standardowo montuja przewód od zbiornika o srednicy 6mm ado aut o wiekszej mocy zaleca sie 8mm[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 22:30_________________________________________________ montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor Możesz podać producenta tych grubszych przewodów bo pierwszy raz o tym słyszę? u mnie takie załozyli czyli 8mm i reduktor do mocy 250km i furka smiga az miło
sołtys85 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor Możesz podać producenta tych grubszych przewodów bo pierwszy raz o tym słyszę? producent ten sam tylko standardowo montuja przewód od zbiornika o srednicy 6mm ado aut o wiekszej mocy zaleca sie 8mm[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 22:30_________________________________________________ montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor Możesz podać producenta tych grubszych przewodów bo pierwszy raz o tym słyszę? u mnie takie załozyli czyli 8mm i reduktor do mocy 250km i furka smiga az miło Te przewody nie mają "wzmocnionej wytrzymałosci" po prostu zwiększona średnica i tyle.
f1mlody Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor Możesz podać producenta tych grubszych przewodów bo pierwszy raz o tym słyszę? producent ten sam tylko standardowo montuja przewód od zbiornika o srednicy 6mm ado aut o wiekszej mocy zaleca sie 8mm[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 22:30_________________________________________________ montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor Możesz podać producenta tych grubszych przewodów bo pierwszy raz o tym słyszę? u mnie takie załozyli czyli 8mm i reduktor do mocy 250km i furka smiga az miło Te przewody nie mają "wzmocnionej wytrzymałosci" po prostu zwiększona średnica i tyle. no dokładnie poprostu zle sie wyraziłem sorki
dobry1207 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 witam, poszukuje dobrego instalatora lpg w warszawie , czy ktoś moze polecić jakiś zakład?
sołtys85 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 witam, poszukuje dobrego instalatora lpg w warszawie , czy ktoś moze polecić jakiś zakład? W warszawie dobry jest migaz-s na modlińskiej i jeszcze nikoś się zna na rzeczy. Niestety chłopaki mają troche ceny z kosmosu. Przystępnie cenowo w miarę dobrze robią w legionowie bluelpg. Ja u nich robiłęm i zero problemów na początku były małe niedomówienia ale wszystko ok no i cena zaskakująco niska.
Buba Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 poczytalem troche i o blue to rozne opinie sa, ja odpuscilem...
lyo Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 15k km temu założyłem instalke BRC i podczas przeglądu wybuliłem 100PLN za serwis (wymiana filtra i regulacja kompem) a jak jest u was z tą instalką i serwisem no i wspomnę że gwarancja jest na 2 lata bez limitu kilometrów. Jak jest w waszym przypadku?
rozjemca Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ja u siebie założyłem (moc 230km): Stag300-plus, 2 x Zavoli Zeta-S , Hana H2100, wlew w klapce, zbiornik w kole, faro 13mm - 3700zł I śmiga
drift_king Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ja od miesiąca mam w swoim AEB Q taki o to zestaw -sterownik stag300+ -reduktor magic 3(250ps na jednym wyjściu) -wtryski magic jet(odpowiednio rozwiercone dysze) -miedź 8mm pod całym autem,rozwiercony wlot zaworu(ten na 8mke ma wlot 4mm ) -zbiornik w koło -wlew w klapke Zestaw jest mega wydajny i podczas maxymalnego obciążenia ciśnienie na listwie spada raptem o kilka % więc myślę,że można by nią zasilić o wiele mocniejszy setup. Cena jest mega atrakcyjna w porównaniu do innych instalacji tej klasy.Ja najeździłem na nim dopiero około 4kkm,ale ziom ma już rok czasu w a3 1.8T i jest mega zadowolony.Dodam,że używam tego auta w zimie jako treningówki często gęsto widzi tor i inne oesy...oczywiście na lpg
honda Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam, koledzy mam pytanie dotyczące podłączenia węży z cieczą chłodzącą do parownika, bo u siebie mam podpięte do dolnego króćca wąż od chłodnicy oleju a do górnego od nagrzewnicy. Rozmawiałem z kolegą który mówi, że na dolny powinno być podany przewód który szybciej się nagrzewa. Ciekaw jestem czy jest jakaś różnica
QQ Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 witam szanownych klubowiczy .. opiszę wam skład mojej instalacji i opisze problem jaki się pojawia... reduktor - zavoli zawór - zavoli wielozawór - tomasetto ecu - secqel v4 wtryskiwacz gazu -omvl średnica przewodu nie jest mi znana.. problem jaki się pojawia to przerywanie silnika a raczej szarpanie silnikiem podczas delikatnego wciskania pedału gazu , a w przypadku gwałtownego przyśpieszania wszystko jest Ok .. powiedzcie mi coś o mojej instalce i może jakies rady co z tym zrobić ..
k4mil3k Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Tak czytam wasze opisy i powiem jedno, jezdze A4 Avant FWD z silnikiem AEB. Auto mam od niecalych 3 lat i od razu po kupnie zalozylem instalacje gazowa. Na instalacje sklada sie: - butla 56 litr w kolo - sterownik OMVL DREAM / lub KING - listwa wtryskowa VALTEK (cewki czerwone, moze wolniejsze ale zywotniejsze) Od tego czasu przejechalem nim 170 tys km. Obecnie auto ma 334 tys km przebiegu i nie dzieje sie z nim absolutnie nic. Zostala wymieniona tylko raz listwa wtryskiwaczy po 110 tys km, oraz standardowo co 20 tys km filtry gazu. Jedyna przypadlosc jaka je trawi, to przy pedale gazu w podlodze na biegach od 3 wzwyz przy predkosci obrotowej silnika powyzej 4500 - 5500 obr/min auto przelacza sie na benzyne. Byc moze zastosowano za male dysze, lub przewod glowny jest 6mm zamiast 8mm. Spalanie: - trasa 90 do 120 km/h - okolo 9 l/100km - trasa 130 do 160 km/h - okolo 10/11 l/100km - trasa 180 do 200 km/h - okolo 14 l/100km - miasto z lekka noga - okolo 11 l/100km - miasto norma - okolo 13 l/100km Gaz tankuje tylko na BP lub Statoil. Niewiem czy to prawda, ale slyszalem opinie ze warto kalibrowac instalacje 2 razy do roku (w zime i po niej) gdyz sklad mieszanki LPG na stacjach na zime jest zmieniany ?? :gwizdanie: Bardzo wazna rzecz przy instalacjach gazowych to takze dlugosc przewodow od wtryskiwaczy do dysz w kolektorze, swoja instalacje zamontowalem tak ze zostaly skrocone do absolutnego minimum. Czasy wtrysku gazu przy malym i srednim obciazeniu niewiele roznia sie od czasow benzyny. To moje 3 auto na gazie, i niech ktos mi powie ze gaz jest "be"...
Nosb Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Nie wyrabia Ci reduktor i tyle.... Valteci na styk tez na tą moc
skorpion190 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 na zenicie 45tyś km 3 lata i nadal bez zarzutu
Rekomendowane odpowiedzi