Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Nagły komunikat braku ciśnienia oleju podczas jazdy - OIL PRESSURE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z przyjemnością mogę poinformować, że auto było już gotowe do odebrania dzisiaj o 12:30, podczas gdy po 8:00 rano podałem dopiero do warsztatu numer tego uszczelniacza. Musieli go kupić i wymienić... nie trwało to dłużej, jak 3h! Później godzina testów, sprawdzenie wszystkiego 50 razy i po 12:00 telefon, że auto jest do odbioru.

O 14:15 samochód został odebrany, przejechałem na razie z Rumii do Gdańska obwodnicą ok 40km i przez całą drogę na mojej twarzy był jeden wielki BANAN :banan2:

WSZYSTKO CHODZI IDEALNIE!!!

Szczegóły postaram się opisać już wieczorem, a tymczasem idę potestować auto... :decayed: :decayed: :decayed:

czyli w środę jesteś :gwizdanie:

Opublikowano

no to super! tym sposobem mamy obeznanego forumowicza w zakresie podmiany silnika

Opublikowano

WSZYSTKO CHODZI IDEALNIE!!!

A co miało nie chodzić :decayed:

Gratuluję odwagi i dzięki za zaufanie :good:

Opublikowano

Gratki :):good:

Opublikowano

no i super :naughty::good:

Opublikowano

czekam na dalsze relacje i ciesze sie, ze juz smigasz swoja :audi::cool1:

Opublikowano

Przetestuj go dokładnie, podaj porównanie osiągów ;)

Opublikowano
  • Autor

Panowie, przyznam szczerze, że mimo, że tu siedzę, cały czas jestem pod wrażeniem z jazdy... a to jeszcze nie koniec zmian!

Ale chciałbym Wam to dokładnie opisać, także teraz nie będę się rozwodził, bo nie zdążę tego zrobić tak jakbym chciał. Generalnie dziękuję wszystkim za pomoc i za to, że trzymaliście kciuki od początku do końca!

SZCZEGÓLNE PODZIĘKOWANIA dla Jaro4444

To własnie Jaro przekonał mnie do tego całego manewru z przeszczepem silnika i cały czas służył wskazówkami technicznymi, za co jestem mu bardzo, bardzo wdzięczny!!!

Jutro wstaje jak zwykle wcześnie rano koło 4:00, bo dookoła "KRYZYS", a jamam mnóstwo klientów i dużo papierkowej roboty, nie mniej postaram się z samego rana opisać wszystko dokładnie, aby dłużej nie trzymać Was w niepewności. Tym czasem lecę pospać bo dziś dzień pełen emocji i padam na ryj już... :wink4:

:hi: i do jutra!

Opublikowano

jop do jutra kolego, będziesz na matarni w środę??

Opublikowano

Piero jak znajdziesz chwile napisz dokładnie co jest do tego potrzebne i co należy zrobić ,pewnie wielu na to czeka .Ja zaczne chyba w sobote.

Opublikowano

Albinek już pisałem parę razy, ale Piero dopowie szczegóły zapewne :)

Opublikowano

Zgadza się wszystkie wskazówki od ciebie mam zapisane dziękuje,nie wiem tylko co za problem wystąpił z uchwytem (łapą) bo coś tam trzeba było gdzieś obcinać ,dokładnie nie wiem.Ponadto pamiętam że w silniku BKD musi być czujnik wału korb. tylko nie wiem czy wtyczka będzie pasowała czy musze ja zmienić bo jak pamiętam to pisałeś że ten czujnik jest inny jak w BLB.Dzięki za wszystkie wskazówki.

Opublikowano

Zgadza się wszystkie wskazówki od ciebie mam zapisane dziękuje,nie wiem tylko co za problem wystąpił z uchwytem (łapą) bo coś tam trzeba było gdzieś obcinać ,dokładnie nie wiem.Ponadto pamiętam że w silniku BKD musi być czujnik wału korb. tylko nie wiem czy wtyczka będzie pasowała czy musze ja zmienić bo jak pamiętam to pisałeś że ten czujnik jest inny jak w BLB.Dzięki za wszystkie wskazówki.

Nic nie trzeba obcinać w BKD - jak kupujesz miskę od AWX/AVF musisz po prostu kupić nowszy typ w łapą przednią wystającą z miski a nie taki, gdzie łapa jest na belce a gniazdo w misce.

Opublikowano
  • Autor

Panowie, wiem, że czekacie na newsy! Ja też już nie mogę się doczekać żeby Wam opisać wszystko, ale pewnie potrwa to jeszcze 1-2 dni. Aktualnie przez problemy z autem narobiłem sobie sporych zaległości w papierach w pracy i muszę to teraz nadrobić. Jak tylko się z tym uporam napisze wszystko co wiem!

Opublikowano

No to wiem jedną rzecz więcej,potrzebna miska z łapą ,dziękuje.

Opublikowano
  • Autor

Tak, tak... próbowałem, ale nie ma na liście 2.0 140KM BKD :naughty:

Opublikowano

Czy można poprosić modow aby wydzielili ten post Piero i przykleli go na technicznym tak aby zostało dla potomnych.

Nie wiem czy jak komuś padnie silnik będzie to bedzie mial czas i pragnienie uważnie czytac 10 stron w sytuacji kryzysowej zanim dojdzie do tego co najważniejsze.

Opublikowano
  • Autor

MOD - Możecie już wydzielić takie wątek, a ja zbiorę jeszcze inne informacje z forum i dokleimy potem.

Opublikowano

Wedle zyczenia wydzielilem post Piero z relacja ze swap'a.

Znajduje sie na samej gorzej tematow w dziale DIESLA.

Opublikowano

Nie to żebym czuł się urażony, ale można wydzielić też SWAP z AJM na mocny poprzeczny PD (ASZ, ARL, BPX) i z BLB na BKP. Adekwatne opisy mogę przygotować.