Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t k03s 239 km!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet nieźle. Jaki teren i rozmiar opon?

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Masz jakieś logi z przepływu i zapłonu ?

U Siebie na k03s też mam przepływ 190gram+, niestety nie hamowane. Chętnie porownałbym na jakim zapłonie Twoje 1.8t smiga

Opublikowano

Nawet ładnie ci to idzie kolego @booolek, tylko trzeba wziąć pod uwagę że B5 jest jednak trochę lżejsza od B6/B7

Opublikowano

Opony 225/45/17

Mówiąc szczerze rozpedzalem się pod górkę, połowa 3 biegu już na prostej drodze.

To był filmik na LPG soft robiony przez Łukasza.

Teraz mam b5 ale w Quattro też delikatnie podkręcony ale to już zupełnie inna jazda.

Edytowane przez booolek

Opublikowano

Tzn to co na filmie to ośka tak?

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Tak

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Taka refleksja odnosnie 1.8t i jego tuningu:

Wczoraj jechalem z kolega (jego autem) a4 b7 3.0tdi porobionym na cos kolo 320 hp. Przystawil sie do nas koles w starym strupku, wiadomo o co chodzi. Tu mocne auto i Q, tam na pierwszy rzut oka stary trup. No i poza startem gdzie Q mialo przewage ten stary trup odjechal jak zly. Potem chwile gadalismy i okazuje sie ze koles umie sporo robic przy aucie i caly ten "projekt" wyniosl go 6tys lacznie z zakupem....

Nie chce myslec ile kosztowaloby dlubanie 1.8t na takie moce bo przy 350 hp+ i 500 nm wynik tez bylby watpliwy, a kasy 5 razy tyle. Totalnie nieoplacalne ekonomicznie.

Edytowane przez bartez90

Opublikowano

Przecież od zawsze wiadomo, że takie rzeczy są nieopłacalne. Przynajmniej ekonomicznie.

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Randor napisał:

Przecież od zawsze wiadomo, że takie rzeczy są nieopłacalne. Przynajmniej ekonomicznie.

Kompletnie nie o to mi chodzilo. Nieoplacalne to jest w 1.8t, gdzie zrobienie doubla mocowego kosztuje fortune i trzeba do tego wymienic pol auta. W tym samochodzie osiagnal to zmieniajac 5 (piec!) rzeczy za grosze. Tuning 1.8t oplaca sie do pewnej wartosci (230-250 km moze), potem to jest skarbonka, a efekty mizerne.

Opublikowano

Co to było za auto?

Opublikowano

Pewnie jakiś azjata co po zmianie wałków kręci się do 10k. Tam filtr na stożkowy zmienisz i masz +10 kunia. 

Opublikowano
  • Autor

I tak byscie nie zgadli:-) 

E36 2.5tds. Seryjnie 143 km. Teraz miedzy 290-300 km

Opublikowano

Nie moja bajka ale to nieistotne. Każdy dłubie w czym lubi. Ja lubię B5q. Wyścigówki z tego nie zrobię ale te 250km brzmi bdb. I tak już teraz odpycha się wystarczająco. Żaden swap w grę nie wchodzi więc zostaje mi dłubanie 1.8t.

Opublikowano
  • Autor

Ja rozumiem, nikt tu o swapach nie mówi, po prostu pisałem co jest opłacalne, a co nie jest. Dłubanie 1.8t nawet na 250 km po prostu nie jest i tyle, bo z jednej strony dostajesz w d... od nowszego tfsi po zwykłym chipie, a z drugiej od starego strupka z tuningiem za ułamek kwoty przeznaczonej na tuning 1.8t. A każdy robi i wydaje kasę jak chce.

Opublikowano

Wilk w owczej skorze :)

Opublikowano

Jestem ciekaw jak tak tanim kosztem uzyskał tyle kuni w starym tds'ie. Jakiś cudotwórca chyba albo wszystko ulepił z plasteliny :P

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, przem8 napisał:

Jestem ciekaw jak tak tanim kosztem uzyskał tyle kuni w starym tds'ie. Jakiś cudotwórca chyba albo wszystko ulepił z plasteliny :P

Td04-19t, wydech pełen przelot głośny, sprzęgło p&p z nowszego 330d, ic pasujące z jakiegoś busa. Po czasie dołożony stożek. Cała reszta seria.

Opublikowano

Tył napęd i taka moc, sam miałem beemkę i jakoś mnie nie przekonują kompletnie. W dodatku czytając wiadomości o zdarzeniach drogowych szczególnie zimą również włącza się STOP.

Opublikowano
W dniu 3.09.2019 o 08:14, bartez90 napisał:

Ja rozumiem, nikt tu o swapach nie mówi, po prostu pisałem co jest opłacalne, a co nie jest. Dłubanie 1.8t nawet na 250 km po prostu nie jest i tyle, bo z jednej strony dostajesz w d... od nowszego tfsi po zwykłym chipie, a z drugiej od starego strupka z tuningiem za ułamek kwoty przeznaczonej na tuning 1.8t. A każdy robi i wydaje kasę jak chce.

Kolego @bartez90 przecież to wszystko, co my tutaj wyprawiamy przy swoich "oczkach w głowie", jest nieopłacalne! To czysta pasja:yes2:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy kolega bartez90 mógł by podesłać logi standardowe?

Dziękuje.