Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

czy mógłbym prosić o dobór klocków na przód i tył do A4 B6 1.8T BFB, WAUZZZ8E24A285623, rozważam Ferodo oraz ATE.

W kodach wyposażenia mam 1KP oraz 1LT

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Andrzej

FDB1717(p) FDB1083(t)

jak chcesz zakupić najtaniej na forum pisz :wink:

Dziękuję, jak by co to się odezwę :)

Pozdrawiam

Andrzej

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 587,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1.8t bfb b7 Q W kodach wyposażenia mam 1KP oraz 1LT

Jakie klocki i jakie tarcze. przód i tyl i

poprosze tez pw z cena. albo do kogo mam sie zgłosić.

Frodo i ATE ??

Opublikowano

Witam, jak można sprawdzić które klocki mam do wymiany oprócz ściągania koła ? kotrolka pokazała zużycie klocków.

Opublikowano

Jeżeli wyskoczył Ci komunikat o zużytych klockach hamulcowych i posiadzasz CCC A4 b6 to będą to klocki przednie ponieważ mają czujniki zużycia materiału ściernego, tylne klocki go nie posiadają. :hi:

Pacjent A4 b6 1.9 TDI avant potrzebuje zestawu klocków na tylną oś Na Inter Cars znalazłem dwa zestawy klocków FERODO

Czym różnią się te klocki. czy cenową wygląda to w porządku, a może można znaleźć toś w lepszej ofercie :hi:
Opublikowano

Dzięki kolego.

Opublikowano

Kolega od 1.8t masz klocki Ferodo o nr fdb1717 jak chcesz to mam takie w ofercie.

Kolega od klocków tylnich bierz fdb1083 nie mają tych blaszek które zakłada się na jarzma jak np w golfie. U nas się tego nie montuje :hi:

Opublikowano

Dzięki wielki :hi:

Opublikowano

Witam. czy te klocki beda pasowaly do b6 2003r? poszukalem aukcje i cena jest mega :)http://allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo-p-t-audi-a4-b6-b7-288-245mm-i5290043619.html

Cena mega bo klocki sa od b5 :wink: U mnie masz za 550zł bodajże zestaw z wysyłką do b6 :hi:

Opublikowano

Ponoć cieknie mi tylny zacisk, więc musiałbym zregenerować i ew. wymienić cały zestaw tarcze/klocki.

Numer tarczy prawej to: 8e0 615 601P

Czy jest to tarcza 245mm i tylko takiej mam szukać pod te zaciski?

Tarcze:

IMG_20131106_205846.jpg

IMG_20141118_213735.jpg

Zacisk:

IMG_20141118_213743.jpg

Opublikowano

Witam,

czy mogę prosić o dobór klocków i tarcz przód i tył ( WAUZZZ8E93A217852)

Proponowano mi w warsztacie ATE ale czytając na forum często pada pozytywna opinia o FERODO.

proszę o pomoc i ewentualną wycenę jeśli jest taka możliwość

z góry dziękuję

Opublikowano

Cześć,ja mam tarcze i wszystko pokrewne od 2.5 TDI od w sumie zawsze.

Auto hamuje już mi słabo, zresztą słyszałem, że nawet nowe w 2.5 TDI słabo hamują... i w tym roku zamierzam wymienić sprzęt. Mam jak w opisie teraz 162 Km 1.9 TDI FWD.

Zastanawiam się nad większymi tarczami, zaciskami no i klockami. jaka firma i w rozsądnej cenie.

17' 225 45

Zapodaj 320mm/288mm. Tylko to wydatek rzędu 2tyś zł :wink:

Zgodzę się ale chyba tak drogo po dodaniu oplotu i klocków ds I tarcZ wierconych.

Opublikowano

Cześć,ja mam tarcze i wszystko pokrewne od 2.5 TDI od w sumie zawsze.

Auto hamuje już mi słabo, zresztą słyszałem, że nawet nowe w 2.5 TDI słabo hamują... i w tym roku zamierzam wymienić sprzęt. Mam jak w opisie teraz 162 Km 1.9 TDI FWD.

Zastanawiam się nad większymi tarczami, zaciskami no i klockami. jaka firma i w rozsądnej cenie.

17' 225 45

Zapodaj 320mm/288mm. Tylko to wydatek rzędu 2tyś zł :wink:

Zgodzę się ale chyba tak drogo po dodaniu oplotu i klocków ds I tarcZ wierconych.

No co Ty. Kup tylne zaciski same to minimum 500zł. Do tego przód 200zł i ich regeneracja. Tarcze i klocki około 800zł. Same dsy prawie 400zł kosztuja

Opublikowano

Witam. czy te klocki beda pasowaly do b6 2003r? poszukalem aukcje i cena jest mega :)http://allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo-p-t-audi-a4-b6-b7-288-245mm-i5290043619.html

Cena mega bo klocki sa od b5 :wink: U mnie masz za 550zł bodajże zestaw z wysyłką do b6 :hi:

no to u nas ten zestaw taniej Wandrzeju :)

Opublikowano

Tak ja wiem Ty mas wszystko taniej :hi:

Opublikowano

Przepraszam nie podałem danych auta.

A4 B6 1.9 TDI 130 KM 2002 rok

Warto inwestować spory pieniądz w ATE ( w warsztacie wycenili mi 850 z wymianą) czy jednak coś tańszego?

Ktoś może pomóc i coś zaproponować.

Dzięki

Opublikowano

Witam! Przymierzam sie do wymiany tarcz+klocki na tył, co tam wrzucić dobrego? na wlepce 1KP i 1LT?

Opublikowano

życia nie oszukasz :) ale Twoje ceny dają radę bo co niskie koszty to niskie koszty Wandziu :)

Opublikowano

życia nie oszukasz :) ale Twoje ceny dają radę bo co niskie koszty to niskie koszty Wandziu :)

Co ja będe polemizował.. Jak chcesz mogę Ci powiedzieć po ile i ile kupujesz ferodo. Jak trudnisz się rozdawnictwem to proszę bardzo :hi: Zimmermanna też najtaniej miałeś i nagle zamiast zimmermanna wychwalasz textara bo moich cen nie przeszkoczysz. A ja mam firmę dopiero ROK. Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

od 8 lat trudnię się rozdawnictwem Wandrzeju a Ty rozdajesz jeszcze nie rok :hi:

Ważne że nasi klienci zyskują, Zimmermanna polecamy każdemu ale jeśli na lepszych warunkach możemy zaproponować dla klienta lepszy bądź conajmniej równie dobry produkt bo przecież nie zaprzeczysz to o co chodzi ?:)

Cars udzieli każdemu informacji po ile kupuje Wandrzej a po ile dzik, tak to działa dlatego my z carsem handlujemy bardzo niewiele :)

Ps. 100.1216.20 w jakiej cenie sprzedajesz, może być na pw. Bo nie bardzo rozumiem tego przeskakiwania Twoich cen :)

3maj się :)