Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Speech Dialogue System SDS w RNS E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adadur, ruszył Ci w końcu SDS?

Ja sobie darowałem wgrywanie SDSa. Nie wiem czy bym nie stracił VIM hacka, dużo czasu kosztowało mnie też uporaniem się z problemem "nawigacji gadającej z tylnego głośnika" po wgraniu VIM hacka :disgust:

Opublikowano

W RNS-E był wgrany soft PL i wersję SDS jak 4 posty wyżej konrad_A4.

downgrade softu na v. 650 się udał ale teraz nie można załadować softu PL_menu_+_SDS

nagrałem już 3 płytki, 2 CD-R i jedną DVD-R z softem zawierającym pliki:

00.VNS

A2210141.MOT

INDEX.TXT

LDM.BIN

LOADING.KWI

Może macie jakieś pomysły co źle robię lub co może być nie tak że soft się nie ładuje.

W pliku INDEX.TXT jest soft v. 750 może przeedytować ten plik i zrobić v. 660

Klubowicz adadur pisze coś o plikach !

:hi:

ja już nie wiem czy to odpala pełny SDS - na pewno dotyczy PL menu w navi

do SDS napewno podmienia się plik loading.kiwi który niby jest na tej liście.

Jakoś mi nie ruszył SDS jeszcze - mam dokładnie to samo co miałem wcześniej. Może mam zle ustawienia w navi ale to też zmieniałem ... może spróbuję z tej. niemieckiej strony zapodać SDS ale nie wiem co z PL menu będzie.

Opublikowano

Bedziesz w Gda,to daj znac u Olka mam plytke Sds z Pl menu.

Opublikowano

Cześć znalazłem na forum angielskim opis co i jak z SDS

Wolne tłuaczenie...

To nie jest zbyt trudne ... Pobierz najnowsze DVD i uzyskać następujące pliki: 00.VNS A2210138.MOT index.txt LDM.BIN LOADING.KWI je umieścić na katalogu tymczasowego, który potrafi znaleźć łatwo. Run RNSE_SDS.exe i otworzyć powyższego pliku LOADING.KWI ... Następnie, po prostu naciśnij SAVE (jeśli przycisk jest dostępny, plik może być prawidłowo poprawione i rzeczywiście już jest ...). Nagraj powyższe pliki na płycie CD. Włóż płytę CD na RNS-E .... To wszystko ... najgorsze, co może się zdarzyć, jest twój RNS-E nie robi nic po włożeniu płyty CD, a to oznacza złe rejestratora lub brudny obiektyw ... lub nawet złe media ... Hope this helps ... Ciao OPS: Zapomniałem powiedzieć należy zmodyfikować index.txt pliku zawierającego "SOFIDX: 0560" zamiast "SOFIDX: 0550", w przeciwnym razie aktualizacja nie nastąpi ... W przeciwnym razie można po prostu użyć sztuczki zmuszając RNS-E, aby uaktualnić firmware wprowadza żadnych (myślę, że to dostosowanie, ale nie pamiętam który z nich ... Wystarczy wyszukać ...).

Albo -> http://allegro.pl/obsluga-glosowa-full-sds-jednostka-rns-e-i1900259785.html

Albo -> http://www.flother-online.de/audi-a3/download/Workshops/SDS_RNS_E.pdf

Albo -> http://chomikuj.pl/kacper.wolny/Soft+do+nawigacji+fabrycznych

:hi:

Opublikowano

..zaraz wrzuce na jakiegoś upa menu.pl.sds :naughty:

Andy wgranie tego nie wywali Ci vimhacka :cool1:

Wrzuć samego SDSa też

A nie na namiesza z "głośnikiem navi"?

Opublikowano

nimam samego sds :confused4:

nic sie nie stanie smiało wgrywaj , głośnik navi nie ma nic do tego :wink4:

Opublikowano

Witam

Czy wie ktos moze czy jest soft z SDS z polskimi komendami, jezeli tak to barzdo prosze o link do niego.

Opublikowano

Witam

Czy wie ktos moze czy jest soft z SDS z polskimi komendami, jezeli tak to barzdo prosze o link do niego.

kolego nie przeginaj - nie był nie ma i nigdy nie powstanie chyba ze już pod MMI 2G, 3G

Opublikowano

panowie pytanie z innej beczki mi navi mowi tylko z jednego glosniczka przy kierowcy sds chyba tez da sie to jakos obejsc zeby bylo w stereo ustawienia sa niby ok

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie pytanie z innej beczki mi navi mowi tylko z jednego glosniczka przy kierowcy sds chyba tez da sie to jakos obejsc zeby bylo w stereo ustawienia sa niby ok

bo sa OK :)

tak jest - glos navi "idzie" zglosnika od kierowcy :cool1:

Opublikowano

a to dzieki za info myslalem ze cos u mnie nie tak ale pewnie te typy tak maja :))

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Posiada ktoś płytkę z softem aby odpalić SDS i chce się jej pozbyć, chętnie odkupie.

Opublikowano

nagraj sobie sds w necie tego pelno

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kto pomoze zmienic jezyk SDSa, zeby pani nie szprehala po niemiecku tylko po angielsku?

Opublikowano

..mając płytke z mapką w navi dajesz car-setup-ustawienia-wybór języka-polski , poczekasz aż navi zmieni sobie komunikaty głosowe i będzie git:wink:

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz przeczytalem caly watek i juz wiecej wiem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dołączam do grona posiadaczy tej funkcjonalności :-)

Jeśli ktoś ma chęć, mogę pomóc w aktualizacji softu i przekodowaniu RNS-E.

Zapraszam do Wawy na Mokotów :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.Panowie mam pytanie.Planuje uruchomić sobie sds i nie wiem jak sprawdzić czy moja rns-e posiada już wgrany soft z obsługa sds.Dużo czytałem ale nie mogę znależć jednoznacznej odpowiedzi.Mam wgrane pl menu i gdzieś znalazłem,że jeśli ono jest to jest także sds.Czy to prawda?Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi.

Opublikowano
Witam.Panowie mam pytanie.Planuje uruchomić sobie sds i nie wiem jak sprawdzić czy moja rns-e posiada już wgrany soft z obsługa sds.Dużo czytałem ale nie mogę znależć jednoznacznej odpowiedzi.Mam wgrane pl menu i gdzieś znalazłem,że jeśli ono jest to jest także sds.Czy to prawda?Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi.

Przy aktywnym SDS, jest dodatkowa opcja w menu ustawień dźwięku. :wink:

Bez_tytu_u.jpg

Opublikowano

Jednak nie mialem softu z sds-ale z tym jakoś poszło.Tylko przy podłączaniu kabelków do rns-e (piny 1,7,4,10)nie zaizolowałem ich(a mówię zrobię próbę) i zrobiłem ale zwarcie. Nie wiem którymi sie zwarły ale wywaliło mi bezpiecznik od radia.zmieniłem bezpiecznik radio działa,BT dziala tzn dzwoni prawidłowo,ja słyszę jak ktoś mówi tylko problem w tym,że mnie nie słychać.Co mogło się upalić?Mikrofon czy coś module BT?