Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Speech Dialogue System SDS w RNS E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu pisałem o problemie z softem - wkładam płytę i wyskakuje czarna plansza i na środku linijka z chińskimi znaczkami. Czy ktoś tak miał i to ogarnął, bądź ktoś wie jak to ogarnąć?

Opublikowano

tak uwaliłeś navi plikiem chomika flash do programowania

Opublikowano

Ale navi działa i jak powróciłem do wersji z aktualnej mapy to wszystko jest ok a softa mam z tego co pamiętam od domina79

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, zrobiłem dowgrade do 0650, wkładam płytę z softem 0750 z SDS i pisze w nagłowku software update 0750 ale nic się nie dzieje :( co dalej z tym zrobić ?

Opublikowano

Witajcie,

Przymierzam się do tego moda i z wiązku z tym mam kilka pytań

1. Rozpoznanie RNS-E

niestety jak podpinam VAGa i wchodzę w Navigation to nie ma odpowiedzi z kabla (dla innych sekcji działa dobrze), więc nie mam jak odczytać wersji RNS-E. Czy jest jakiś inny sposób rozpoznania czy to typ high?

2. posiadam kierownicę z MF i jak naciskam guzik speak, to odzywa się miła pani z prośbą o podanie komendy. Czy to oznacza, że RNS-E jest już "przestawiony" na tryb SDS i nie muszę nic robić poza doprowadzeniem mikrofonu?

3. typ mikrofona. Przeglądam obecnie ofery na allegro i widzę, że dominują modele z Q7 i są to numery:

4L0 035 711 B / E

np. http://allegro.pl/audi-a4-a5-a6-q5-q7-mikrofon-telefon-4l1035711b-e-i4483459259.html

oraz 4E0 971 613 A

czy one się nadają? Widze, że ma końcówkę typu plug&play i nie wiem jak dalej od tej koncówki miałbym podpiąć okablowanie, by poprowadzić je pod RNS-E. Czy potrzebna będzie jakaś wtyka dodatkowo?

4. okablowanie

jaki kabel najlepiej kupić? w jaki sposób upewnić się, że nie pomyliło się plusa z masą?

pozdrawiam,

Olek

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś by mógł zmienić wagiem język wybierania głosowego SDS we Wrocku lub okolicy?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie mam VCDSa a mój Vag-Com jest za stary, żeby wejść do RNS-E. Wszedłem do Engineering Mode żeby uzyskać info czy mam SDSa, znalazłem zakładkę SDS Version, a po kliknięciu przycisku "poprzedni utwór" babka zaczęła do mnie gadać opisując dostępne komendy a na FISie wyswietlił się napis SPEAK. Czy to oznacza że mam navi z SDSem? Czy już nie potrzebuję CD z SDShack'iem?
Dodatkowo w menu SETUP jest opcja ustawień dla komend głosowych, czyli po podłączeniu multifunkcji i pociągnięciu kabelka od mikrofonu SDS powinien od razu działać? Kodowanie mam 110152, SW Index:0750, HW Index:H80

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,posiada ktos plytke z tym SDShack ? Jak zakodowac aby wszyskie komendy padały w jezyku angielskim ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam do Was pytanie: jak wrażenia po używaniu SDSa? Warto sobie głowę tym zawracać? :) W tym momencie mam obsługę głosową ale samego bluetootha i szczerze to korzystałem tylko raz żeby sprawdzić jak to działa :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jesli sie ktos przyzwyczai do SDSa to bardzo fajna sprawa :)

jesli masz juz BT to koszt jest 2zl warto sprobowac a jak ci sie nie spodoba nie musisz uzywac sprawa jest banalna musisz tylko z mikro podsufikti do nawi jeden kabel pociagnac 2zylowy micro + i micro -

aby zmienic jezyk bez pomocy kabla VAG wgraj Hack 0660 i w Menü pojawi sie opcja jezyka sds jak ja zmineisz bedziesz mial komendy w jezyku angielskim albo jaki sobie wybierzesz - wazne po wgraniu hacka potrzebna jest plytka z navi bez radarow znaczy bez uwalonego softu 0650 bo ustawienia sds czyta z plyty dvd..

Edytowane przez Brysio

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

hej,

chciałbym podziałać z tym modem tylko czy byłby ktoś chętny pomóc mi z tym modem w okolicy Warszawy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

kto z Wrocławia lub okolic mógł by sprawdzić kodowanie do SDS u mnie

odwdzięczę się czteropakiem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam panowie.Wchoraj podłączyłem vcds chcąc zmienić język SDS na angielski i niestety nie dało rady przyjmował tylko wartość 0 jak wpisywalem 1 to wogole nie było opcji zapisz dodam że mam wersję radia RNS-E HIGH EU.Kodowanie 0309717.Proszę o pomoc jak to ogarnąć.

Widzę ze juz temat zamikl a szkoda.

Edytowane przez DJ EDI

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Koledzy posiadam fabryczny BT,zestaw głośnomówiący z przystawką cullman, navi między zegarami,po naciśnięciu przycisku na przystawce jest obsługa głosowa,Nie wiem jak wgrać moją książkę telefoniczną.proszę o pomoc,dzięki pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Od paru dni mam problem z działaniem SDS-a (a dokladnie mikrofonu w RNS-E) - RNS nie słyszy moich komend głosowych, dodam że nic od momentu kiedy przeprowadziłem poprawne kodowanie nie przekodowywałem. Nie wiem gdzie szukać przyczyny - wszystkie mozliwe połączenia bieżącej instalacji sprawdziłem i wygląda OK. Czasami jakby "mikrofon" zaczął działąć i jest OK - po paru dniach znowu przestaje i tak w kóło. Jakoś cieżko mi pomyśleć, że sam mikrofon mógł sie popsuć, bo to chyba rzadkość ;-)

Spotkał się Ktoś z Państwa z podobnym problemem ?

Opublikowano

Witam,posiada ktos plytke z tym SDShack ? Jak zakodowac aby wszyskie komendy padały w jezyku angielskim ?

Podłączam się do prośby. Może ktoś by wystawił iso...

Próbowałem zrobić z map 2012 i 2015, ale nie mam możliwości zapisu zmodyfikowanego pliku.

http://postimg.org/image/vajj2odfx/

Dobra, znalazłem tutaj http://www.a3-freunde.de/forum/t139000-s3/8P-RNS-E-193-LED-SDS-Hack-moeglich.html(post Mia17 z 30.04.2015)

Edytowane przez SweetSquid

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pany przewaliłem cały temat. Mam dobre kodowanie rns 0311715, bt 0011802, softa z sds, dołożyłem bt (wiązkę pod sds robił mi kaju, więc raczej ok) a ta niedojda mnie nie słyszy. Zanim wgrałem softa i zmieniłem kodowanie działał mi bt i komendy głosowe dial i redial. Dziś po zmianie kodowania i wgraniu softa już nawet to nie działa. Pytał ktoś w temacie ale nie ma odpowiedzi. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Pewnie masz żle podpięty mikrofon. Sprawdź czy mikrofon jest wpięty do BT czy do RNS-E. Powinien być wpięty do RNS-E i z tamtąd mic out do BT (o ile dobrze pamiętam)

Opublikowano

Już wszystko jasne. Dzięki

Opublikowano

Jakie komendy przyjmuje SDS ?