AndyN Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 HiRide Jest topik dokładnie o wyłączaniu podgłaszania. Poszukaj
malik Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Jak bardzo jest wam ten caly SDS przydatny w czasie jazdy[/u]?-pominmy szpan gadania z elektroniczna kobieta Podam przykład sytuacji, która mnie zawsze wnerwiała. Jedziesz trasę będąc prowadzonym przez nawigację. Musisz zjechać na tankowanie. Stacja benzynowa nie jest umieszczona tuż przy głównej drodze ale jakieś 500m obok przy drodze bocznej. Odbijasz na stację. Pani z nawigacji zaczyna przeliczać trasę myśląc, że źle zjechałeś ale po chwili może tylko zaproponować "make a U turn if possible" (zawróć jeśli to możliwe). I tak w kółko aż zatankujesz na stacji i wrócisz na drogę główną. Żeby wyłączyć denerwujące komunikaty pani z nawigacji gdy masz SDSa klikasz na kierownicy PTT i mówisz "Stop navigation". Po skończeniu tankowania klikasz na kierownicy PTT i mówisz "Start navigation". Bez SDSa musisz oderwać wzrok od drogi, wcisnąć na nawigacji klawisz Menu, wybrać głównym pokrętłem "Stop Navigation" i potwierdzić wciskając pokrętło. Z SDSem po prostu bezpieczniej
HiRide Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Jak bardzo jest wam ten caly SDS przydatny w czasie jazdy[/u]?-pominmy szpan gadania z elektroniczna kobieta Podam przykład sytuacji, która mnie zawsze wnerwiała. Jedziesz trasę będąc prowadzonym przez nawigację. Musisz zjechać na tankowanie. Stacja benzynowa nie jest umieszczona tuż przy głównej drodze ale jakieś 500m obok przy drodze bocznej. Odbijasz na stację. Pani z nawigacji zaczyna przeliczać trasę myśląc, że źle zjechałeś ale po chwili może tylko zaproponować "make a U turn if possible" (zawróć jeśli to możliwe). I tak w kółko aż zatankujesz na stacji i wrócisz na drogę główną. Żeby wyłączyć denerwujące komunikaty pani z nawigacji gdy masz SDSa klikasz na kierownicy PTT i mówisz "Stop navigation". Po skończeniu tankowania klikasz na kierownicy PTT i mówisz "Start navigation". Bez SDSa musisz oderwać wzrok od drogi, wcisnąć na nawigacji klawisz Menu, wybrać głównym pokrętłem "Stop Navigation" i potwierdzić wciskając pokrętło. Z SDSem po prostu bezpieczniej rozumiem ja nie mam z tym problemu z tego wzgledu ze wylaczylem prowadzenie glosowe -wnerwia mnie czesto ta babka wiec wole w ogole jej nie sluchac
Paweł_cr Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie powiedzieć czy moduł BT z literką F obsłuży w pełni RNS i SDSa także książkę na FISie? Pozdr.
AndyN Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie powiedzieć czy moduł BT z literką F obsłuży w pełni RNS i SDSa także książkę na FISie? Lista modułów z typologią: http://www.audiforum.us/part-numbers/7639-audi-bluetooth-tel-interface-part-numbers.html Wątek o BT: http://www.a4-klub.pl/smf/b6b7_instalacja_fabrycznego_modulu_bluetooth-t32362.0.html
malik Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2009 boberek, nie nerwuj siem tylko wytłumacz koledze
HiRide Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 boberek, nie nerwuj siem tylko wytłumacz koledze boberek sam nie wiem dlatego sie nerwuje i pyta
ono Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Jedziesz trasę będąc prowadzonym przez nawigację. Musisz zjechać na tankowanie. Stacja benzynowa nie jest umieszczona tuż przy głównej drodze ale jakieś 500m obok przy drodze bocznej. Odbijasz na stację. Pani z nawigacji zaczyna przeliczać trasę myśląc, że źle zjechałeś ale po chwili może tylko zaproponować "make a U turn if possible" (zawróć jeśli to możliwe). I tak w kółko aż zatankujesz na stacji i wrócisz na drogę główną. Mówiłem kup sobie 3.0 TDI ,a teraz zwalasz wkurwa na navigacje,hyhyhy
malik Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2009 no, tankowanie 4.2 po miescie mam co 300km
AndyN Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Już pisałem w tym wątku cytując wątki z audiforum.us, w jednym z nich wypowiadał się autor SDShacka. RNS low/high to kwestia softu, który wgrywany jest np. przy okazji SDShacka :!: Uruchamiali SDShacka na różnych wersjach RNS i działał. Po prostu. Voila: http://www.tyresmoke.net/forum/audi-a4-s4-cabrio/110198-rns-e-manufacture-year-differences.html
kokos Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 wreszczie kompletnie uruchomilem BT,chyba jednak (mimo niepowodzenia Boberka) zrobie podejscie do SDSa, najwazniejsze jednak ze wreszcie rozwiazalem problem braku polaczenia VAG-RNS
boberek Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 no dało sie wkońcu a taka pierdoła była szok normlanie walcz z SDSem moze sie uda
AndyN Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 To może zdradzicie ten sekret w tym wątku?: http://www.a4-klub.pl/smf/rnse_od_a_do_z-t12081.675.html
sito61 Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Sorry, może głupie pytanie, ale nie doczytałem chodzi mi o to czy można założyć rns-e do a4 b5 z 1995r z radiem 1-din i czy można wtedy podpiąć SDS? Z góry dzięki za opowiedź.
malik Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 Sorry, może głupie pytanie, ale nie doczytałem chodzi mi o to czy można założyć rns-e do a4 b5 z 1995r z radiem 1-din i czy można wtedy podpiąć SDS? Z góry dzięki za opowiedź. RNS-E założyć możesz. Wersję od A6. Natomiast SDS na pewno nie będzie działać. Poczytaj dokładnie wątek Alvaro: RNS-E od A do Z.
hafas Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Drodzy koledzy. Mam takie pytanie. Mamjuz zainstalowny zestaw glosnomowiacy ( nieoryginalny) firmy dabendorf audio2000. Zastanawiam sie czy moge skorzystac z juz zamontowanego mikrofonu??? Wczesniej sporo rzezbilem z mikrofonem audio do minidyska polaczonym przez wzmacniacz ale efekty byly marne. Nagrywalem nazwy stacji radiowych i przy ich odtwarzaniu slychac bylo straszne trzaski.... inne komendy byly rozpoznawane tylko jak sie wydzieralem do mikrofonu.... Zastanawiam sie czy mik od zest glosnomowiacego bedzie lepszy, czy mzoe sie w to nie bawic i kupic oryginalny audi??? Z gory dzieki za rady:)
KOval81 Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Panowie - odgrzeję nieco kotleta, bo nurtuje mnie jedna rzecz. Mianowicie - wgrałem sobie SDS Hack'a, zmieniłem kodowania VAG'iem, tak, że pani ładnie dyktowała wszystkie dostępne komendy głosowe i pozostała najgorsza dłubanina, czyli zmiana wiring'u mikrofonu. Wczoraj chciałem się za to powoli zabrać i jakoś przez przypadek wcisnąłem przycisk PTT. Jakież było moje zdziwienie , gdy okazało się, że nic kompletnie się nie dzieje - żadnych komend głosowych, kompletna cisza. Orientujecie się może, co może być przyczyną - dodam, że nie zmieniałem już nic VAG'iem i nie przestawiałem nic poza przekodowaniem, po którym było wszystko ok. Z góry dzięki za podpowiedzi
konian Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 a zapłon był włączony ?? u mnie jest tak, że jak nie mam "przekręconego" kluczyka w stacyjce to PTT nie działa
Rekomendowane odpowiedzi