Emejcz Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Dokładnie tak. Robiłem tak u siebie - dodawałem jeszcze uelastyczniacza, żeby zminimalizować ewentualne odpryski - przez 2 lata nie pojawiły się uszkodzenia, a lampy jak nowe.
lewmichal Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Wiedziałem, że kiedyś się to wydarzy i w końcu się wydarzyło. Podsufitka opadła. Tylko lampki i uchwyty trzymały w miarę materiał podsufitki. Po ich demontażu opadła całkowicie. Trzeba było zakasać rękawy i zabrać się do roboty. Nowy materiał, klej i rozpuszczalniki zakupione i zabawa w tapicera się zaczęła Efekt końcowy oceńcie sami. Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez lewmichal
staniek Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Według mnie wyszło bardzo OKi Czy tylko mi się wydaje, czy odcień nowego materiału jest sporo inny od oryginału?
lewmichal Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgadza się. Stary był szaro-beżowy, obecnie mam beżowy. Materiał ma identyczną strukturę, tylko jaśniejszy odcień. Wybrałem taki, żeby uzyskać jeszcze jaśniejsze wnętrze i złapać kontrast z elementami podsufitki takimi jak lampki, daszki i uchwyty
staniek Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Czyli celowo taki kolor wybrałeś. Myślałem, że po prostu nie dało się dobrać.
lewmichal Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Tak, celowo. Taki sam szaro-beżowy też jest dostępny.
lewmichal Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2022 Wreszcie pogoda dla quattro 2
lewmichal Opublikowano 2 Marca 2023 Autor Opublikowano 2 Marca 2023 Odkąd posiadam A4, wyświetlacz licznika (pół FIS) zanika po nagrzaniu się i ciężko odczytać temperaturę zewnętrzną. Zbierałem się do tego długo, aż przyszła okazja i pojawił się fajny licznik z pełnym FISem i dodatkowymi wskaźnikami temperatury oleju oraz napięciem ładowania. Trzeba było tylko zdemontować stary licznik Zdemontować kierownicę i manetkę wycieraczek Dołożyć dodatkową wtyczkę do FISa i zrobić wiązkę do wtyczki w manetce wycieraczek, która miała tylko 2 przewody. Połączyć to wszystko Przełożyć obudowy manetek, bo troche się różniły Zamontować nowy licznik oraz manetkę i ustawić przebieg zgodny ze starym licznikiem Drobna zmiana, a cieszy 3
longer_xd Opublikowano 7 Marca 2023 Opublikowano 7 Marca 2023 Pewnie że cieszy Ten nowy licznik brałeś z wymienionym wyświetlaczem FIS na nowy chiński?
Langista Opublikowano 7 Marca 2023 Opublikowano 7 Marca 2023 Jak mi brakuje tych dwóch wskaźników w B6 ?
lewmichal Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Opublikowano 8 Marca 2023 14 godzin temu, longer_xd napisał(a): Pewnie że cieszy Ten nowy licznik brałeś z wymienionym wyświetlaczem FIS na nowy chiński? To jest nowy wyświetlacz, ale nie chiński. Ma filtr i nie świeci na rózówo jak chinole. Barwa prawie jak oryginał.
longer_xd Opublikowano 8 Marca 2023 Opublikowano 8 Marca 2023 6 godzin temu, lewmichal napisał(a): To jest nowy wyświetlacz, ale nie chiński. Ma filtr i nie świeci na rózówo jak chinole. Barwa prawie jak oryginał. Pytałem, bo wygląda jak u mnie - też wymieniałem zakładając pełny FIS. Kilka lat minęło, a dalej świeci jak nowy 1
Kowi87 Opublikowano 9 Marca 2023 Opublikowano 9 Marca 2023 Szczerze to nie ma innych niz chińskie wyświetlacze, ale są tam przerózne na rynku. Widać że jest jaśniejszy niż zegarek cyfrowy, wiec jak większość zamienników. U mnie kiedyś z tym walczył Fazi i stosował folie przyciemnające na ekranik w trakcie montazu, udało sie w miare uzyskać podobną barwe, ale ekranik błyszczący
lewmichal Opublikowano 9 Maja 2023 Autor Opublikowano 9 Maja 2023 (edytowane) Szykuje się duża ingerencja w podwozie. Na razie przygotowuję elementy. Zdobyłem sanki przednie i tylne po przebiegu ok. 100000km. Poza drobnym nalotem, były jak nowe. Dodatkowo oszlifowałem do gołego, wytrawiłem Fertanem, zabezpieczyłem podkładem epoksydowym i masą poliuretanową, a w środek poszły duże ilości wosku. Kolejność zdjęć odwrotnie chronologicznie. Edytowane 9 Maja 2023 przez lewmichal
longer_xd Opublikowano 10 Maja 2023 Opublikowano 10 Maja 2023 Prawda to że od B4 quattro pasują do B5? Sam zdobyłem takie od B4 na tył i są w dużo lepszym stanie niż jakiekolwiek od B5 - chyba kwestia ocynku. To samo z kielichami tył - ja już jeżdżę dłuższą chwilę na tych od B4 quattro i są zdrowiutkie. Fabryczną belkę z tyłu zakonserwowałem, ale w razie czego mam już mam już wspomnianą na podmianę. Zastanawiam się czy sporo pracy przy takiej akcji jest...
lewmichal Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Opublikowano 11 Maja 2023 (edytowane) Nie wiem, czy pasują od B4. Ja swoje zdobyłem z rozbitego B5 z malutkim przebiegiem. Były prawie idealne, a po moich pracach już są idealne. Pracy będzie dużo, bo planuję zrobić podwozie kompleksowo jak już rozbiorę. Edytowane 14 Lipca 2023 przez lewmichal
lewmichal Opublikowano 20 Lutego Autor Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Podwozie rozebrane i umyte. Nie ma tragedii, ale pracy będzie dużo. Edytowane 20 Lutego przez lewmichal 1
longer_xd Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego W dniu 20.02.2024 o 09:24, lewmichal napisał(a): Podwozie rozebrane i umyte. Nie ma tragedii, ale pracy będzie dużo. Ja bym powiedział, że jest całkiem dobrze jak na wiek samochodu Gratuluję ambicji, bo pracy co niemiara, ale będziesz miał ogarnięty spód na tip-top. Chyba planujesz zatrzymać ten wóz na dłużej Fajnie jakbyś napisał jakie części wrzucasz nowe przy składaniu, w co warto zainwestować przy takiej operacji i jak jest z odstępnością. Też planuje zrzucić u spód i domknąć temat zabezpieczenia antykorozyjnego i dobrze byłoby się było co nieco przygotować wcześniej.
Sebalbn Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Gruba robota widzę się szykuje ! Fajnie, że są jeszcze fanatycy którzy dbają o starsze auta. Bardzo ładnie i schludnie będzie to wyglądać i co najważniejsze będzie porządnie zabezpieczone przed korozją na lata. Powiedz tylko robisz to we własnym zakresie czy zlecasz komuś ?
lewmichal Opublikowano 27 Lutego Autor Opublikowano 27 Lutego W dniu 23.02.2024 o 20:12, longer_xd napisał(a): Fajnie jakbyś napisał jakie części wrzucasz nowe przy składaniu, w co warto zainwestować przy takiej operacji i jak jest z odstępnością. Też planuje zrzucić u spód i domknąć temat zabezpieczenia antykorozyjnego i dobrze byłoby się było co nieco przygotować wcześniej. Będę wrzucał stan prac na bieżąco. W dniu 24.02.2024 o 13:27, Sebalbn napisał(a): Powiedz tylko robisz to we własnym zakresie czy zlecasz komuś ? Robię sam w dosyć ciasnym garażu i ograniczonym budżecie czasowym, więc prace zapewne będą się ciągnąć.
Rekomendowane odpowiedzi