krzysiek_f Opublikowano 7 Listopada 2023 Opublikowano 7 Listopada 2023 Jakie masz spalanie jeżdżąc po mieście?
Tomafx Opublikowano 8 Listopada 2023 Opublikowano 8 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 31.07.2023 o 09:51, D4NTE napisał(a): Sesja po powrocie smerfa z co rocznego spa Znaczek czerwony na listwie progowej odkleiłeś czy do dokleiłeś? Bo na jednym zdjęciu jest a na drugim nie ma. Zawartość dodana 7 minuty później Znaczek czerwony na listwie progowej odkleiłeś czy do dokleiłeś? Bo na jednym zdjęciu jest a na drugim nie ma. Edytowane 8 Listopada 2023 przez Tomafx
D4NTE Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Opublikowano 9 Listopada 2023 W dniu 7.11.2023 o 13:01, krzysiek_f napisał(a): Jakie masz spalanie jeżdżąc po mieście? Dane z apki wg tankowań do pełna odkąd go mam 😊 Zawartość dodana 3 minuty później 19 godzin temu, Tomafx napisał(a): Zawartość dodana 7 minuty później Znaczek czerwony na listwie progowej odkleiłeś czy do dokleiłeś? Bo na jednym zdjęciu jest a na drugim nie ma. Na listwach progowych przednich są od nowości listwy podświetlane z symbolem S a tylne dokupiłem z napisem a4 bez S, gdyż nie było takich bo nie montują ich fabrycznie i nie można takich dokupić... Zawartość dodana 4 minuty później 11 godzin temu, dekiel 13 napisał(a): Wylizany profesjonalnie. 👍 dokładnie, raz na jakiś czas pasuje oddać w dobre ręce 💪
ohm Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Hej, pytanie techniczne - ostatnio jeżdżę pożyczonym od kumpla B9.5 z Matrixami, i jest tryb AUTO dla świateł przednich (nie ten wybierany pokrętłem tylko ten uruchamiany poprzez popchnięcie dźwigienki kierunkowskazów do przodu). Światła te są absolutnie genialne, w nocy samo obserwowanie jak wycinają strumienie daje frajdę, natomiast większość dostępnych od ręki A4 nie posiada tych opcjonalnych matrixów. I tu pytanie do Ciebie - czy też masz tę funkcję „popchnięcia” dźwigni do przodu i włączenia trybu AUTO, jeśli tak to czy polega on tylko na tym, że wyłącza „długie” jak ktoś jedzie z naprzeciwka?
M4R1O Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 2 godziny temu, ohm napisał(a): Hej, pytanie techniczne - ostatnio jeżdżę pożyczonym od kumpla B9.5 z Matrixami, i jest tryb AUTO dla świateł przednich (nie ten wybierany pokrętłem tylko ten uruchamiany poprzez popchnięcie dźwigienki kierunkowskazów do przodu). Światła te są absolutnie genialne, w nocy samo obserwowanie jak wycinają strumienie daje frajdę, natomiast większość dostępnych od ręki A4 nie posiada tych opcjonalnych matrixów. I tu pytanie do Ciebie - czy też masz tę funkcję „popchnięcia” dźwigni do przodu i włączenia trybu AUTO, jeśli tak to czy polega on tylko na tym, że wyłącza „długie” jak ktoś jedzie z naprzeciwka? Tak, jest dokładnie tak jak napisałeś. Automat włącza i wyłącza długie. Z lekkim opóźnieniem, przez co TIRowcy po 3milisekundach już Cię ostrzeliwują swoimi długimi 😜
Ivanek Opublikowano 20 Listopada 2023 Opublikowano 20 Listopada 2023 9 godzin temu, M4R1O napisał(a): Tak, jest dokładnie tak jak napisałeś. Automat włącza i wyłącza długie. Z lekkim opóźnieniem, przez co TIRowcy po 3milisekundach już Cię ostrzeliwują swoimi długimi 😜 Jechałem z bratem kiedyś koniem i faktycznie to jest mega irytujące.
ohm Opublikowano 20 Listopada 2023 Opublikowano 20 Listopada 2023 To powiem Wam, że jeżdżąc z tymi Matrixami jeszcze nie miałem sytuacji żeby mi ktoś mrugał. Może polift reaguje szybciej na to niż pierwotna wersja tych lamp.
Ivanek Opublikowano 20 Listopada 2023 Opublikowano 20 Listopada 2023 16 minut temu, ohm napisał(a): To powiem Wam, że jeżdżąc z tymi Matrixami jeszcze nie miałem sytuacji żeby mi ktoś mrugał. Może polift reaguje szybciej na to niż pierwotna wersja tych lamp. Nie mam na myśli tu dokładnie "matrix" tylko ogólnie wszystkie te adaptacyjne drogowe światła. Niestety kabina jest wyżej niż światła więc nie wiem jak inżyniery to ogarną 😄
D4NTE Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 20.11.2023 o 10:11, ohm napisał(a): To powiem Wam, że jeżdżąc z tymi Matrixami jeszcze nie miałem sytuacji żeby mi ktoś mrugał. Może polift reaguje szybciej na to niż pierwotna wersja tych lamp. Do mnie na autostradach często Tirowcy strzelają długimi. Niestety albo stety te światła są mega mocne i czujniki nie wyłapują auta ciężarowego z takiej odległości... Na drogach krajowych czy regionalnych 😋 są rewelacyjne i pięknie wychwytują pieszych i auta z przodu. Gorzej przy mocnym deszczu, mgle i pojawiających się oświetleniach zewnętrznych wówczas lubią się.. 'pogubić' . Moim zdaniem jeszcze jest miejsce w tych bajerach do poprawy Edytowane 22 Listopada 2023 przez D4NTE
D4NTE Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Opublikowano 21 Listopada 2023 W dniu 19.11.2023 o 20:34, ohm napisał(a): Hej, pytanie techniczne - ostatnio jeżdżę pożyczonym od kumpla B9.5 z Matrixami, i jest tryb AUTO dla świateł przednich (nie ten wybierany pokrętłem tylko ten uruchamiany poprzez popchnięcie dźwigienki kierunkowskazów do przodu). Światła te są absolutnie genialne, w nocy samo obserwowanie jak wycinają strumienie daje frajdę, natomiast większość dostępnych od ręki A4 nie posiada tych opcjonalnych matrixów. I tu pytanie do Ciebie - czy też masz tę funkcję „popchnięcia” dźwigni do przodu i włączenia trybu AUTO, jeśli tak to czy polega on tylko na tym, że wyłącza „długie” jak ktoś jedzie z naprzeciwka? Ta funkcja jest w każdej poliftowej audi posiadającej lusterko z kamerką 🙂 tryb Auto zmienia automatycznie światła długie na drogowe gdy wykryje źródło światła lub pieszych albo zwierzę
D4NTE Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Z nowości zakupiłem na ali dedykowany uchwyt pod telefon na mmi jednak mi służy jako uchwyt do Yanosika GTR. PS. Musze jeszcze nabyć kabelek z wtyczką kątową Edytowane 21 Listopada 2023 przez D4NTE 1
Muskel1 Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Też nad tym myślałem. Czy w zestawie jest też uchwyt na urządzenie czy tylko nakładka z ramieniem na monitor?
D4NTE Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Opublikowano 21 Listopada 2023 30 minut temu, Muskel1 napisał(a): Też nad tym myślałem. Czy w zestawie jest też uchwyt na urządzenie czy tylko nakładka z ramieniem na monitor? Zależy jaką opcje wybierasz. Ja wybrałem samą nakładkę, gdyż uchwyt miałem wcześniej kupiony. Oferują kilka rodzajów uchwytów z Indukcją po zwykle grawitacyjne. 1
dekiel 13 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Haha czadzik model. 👍Białych nie było , podpasował by mi . P.S. O Sebastian rózowy się zrobił. 1
tasior87 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 17.12.2023 o 20:25, D4NTE napisał(a): 😁 Ma się swoich fanów 😉 Gdzie takie lego idzie dostać? Widziałem ostatnio takie serie z BMW i nie wiem czy to fejk czy jakieś zestawy limitowane. Edytowane 21 Grudnia 2023 przez tasior87
szafa Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 2 godziny temu, tasior87 napisał(a): Gdzie takie lego idzie dostać? Widziałem ostatnio takie serie z BMW i nie wiem czy to fejk czy jakieś zestawy limitowane. fejk 1
D4NTE Opublikowano 22 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2023 W dniu 21.12.2023 o 15:03, tasior87 napisał(a): Gdzie takie lego idzie dostać? Widziałem ostatnio takie serie z BMW i nie wiem czy to fejk czy jakieś zestawy limitowane. Jakąś apką przerabiają zdjęcia i robią efekt Lego. Gdyby były takie zapewne bym zamówił 🤪
Rekomendowane odpowiedzi