Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witjacie!!

Ja zalozylem sekwencje pali mi w miedzy 9 - 11 l na 100 balem sie ze bedzie wiecej ale to bardzo dobry wynik moim zdanien osiagi tez bardzo dobre roznice miedzy ben a gaz odczowam tylko podczas ruszania no i nie wielka przy deptaniu...

POZDRAWIAM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

AAH quattro, instalacja II gen., założona rok temu.

trasa Radom -> Kraków (200 km) + po mieście 60 km = 14 l,

100% po mieście = 20 l.

To moje pierwsze dwa tankowania, jeszcze nie nacieszyłem się samochodem, więc raczej go cisnę ;) We wtorek jestem umówiony na przegląd instalacji, może po nim się poprawi :notworthy:

Opublikowano

Udało mi się uzyskać wynik 8,92 l na 100km

Opublikowano

Na jak długiej trasie i ile wynosiła V-max ?

Opublikowano

Na jak długiej trasie i ile wynosiła V-max ?

Trasa 250km, V-max ok 125km/h, przejazd nocny

Opublikowano
We wtorek jestem umówiony na przegląd instalacji, może po nim się poprawi

niestety nic sie nie poprawi, bo instalacja jest zalozona i ustawiona poprawnie, tak wiec do 20 l na 100 w miescie musze sie przyzwyczaic :(

ps. gazownik po zauwazeniu instalacji Razmusa do silnika AAH pokrecil z niedowierzaniem glowa :P

Opublikowano

Witam, moje autko w mieście z klima i gigantycznymi korkami to nawet 16 l gazu weźmie, a na trasie przy normalnej jeździe mieszczę się w 10. Pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano

witam.

3 tygodnie temu założyłem brc secuent 24.

Ostatni pomiar, delikatne jeżdzenie 30 procent kraków, 70 poza miastem spalanie 9,3 litra

Opublikowano

w piasecznie bierze ze 12L/100km ale jak jedziemy do Dębowej to nie wiecej niż 10L/100. pozdro

Opublikowano

Mam sekwencje i spokojnie sie w 10l mieszcze przy 2.0 silniku :mysli:

Opublikowano

stag 300:

- w trasie około 10.5 - 11.5 litrów, z klimą 120-130km/h

- w mieście od 12,5 litrów w górę, zależy od jazdy

Opublikowano

Cykl mieszany z klimą 12 l LPG.

Śledząc ten wątek oraz inne wydaje mi się że jadną z najoszczędniejszych instalek jest BRC (chyba że posiadacze ściemniają :bicz3:). Też macie takie odczucia ???

Opublikowano
Śledząc ten wątek oraz inne wydaje mi się że jadną z najoszczędniejszych instalek jest BRC (chyba że posiadacze ściemniają :bicz3:). Też macie takie odczucia ???

To głównie zależy od mapy wtrysku, a nie od instalacji (mowa tu oczywiście o instalacji sekwencyjnej)

Opublikowano

Ja nic nie sciemniam, zobacz moje info o spalaniu i rachunki na paliwo

Opublikowano

Zalożyłem dzisiaj BRC SEQUENT 24 i spalił mi 13.5 w miescie przy niezaciężkiej nodze plus klima do tego.Jutro zrobie testa w trasie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

BRC Sequent 24. Do 3tys. rpm 10,5l/100 w cyklu mieszanym. Normalna jazda bez spoglądania na obrotomierz 12,l/100. :a4fan: + laweta+alfa156 javascript:void(0);

cry na lawecie, 16l/100. A Pb wychodzi tak 10% ilości spalonego gazu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzis sie zdeka wkurzylem ... :angry: przed wczoraj zalorzylem instalacje BRC SEQUENT 24 i dzisiaj tak po przejechaniu 60km postanowilem zatankowac do pelna ...i co sie okazalo ? weszlo 10 litrow gazu ...to wychodzi jakies ponad 16/100 :( Z tym ze po zalorzeniu w celu sprawdzeniia pare razy noga w podlodze i raz vmax ktory wyszedl 190km na troche dziurawej obwodnicy a reszta jazdy to tak ok 3 tys. rpm. Czy to niezaduzo ??? ;/ Dodam ze paliwa spala mi 12-13L 100% miasto krotkie odcinki. I teras mam pytanie czy jak pojade do gazowni w celu zmnejszenia spalania czy strata mocy rozniesz bedzie odczuwalna jak w przyladku zwyklych instalacji ?

Opublikowano

Mam kumpla ktory kiedys mial Golfa zrobionego na gaz. Bez regulacji palil mu okolo 100/100. Ale auto szlo jak burza. Prawie jak WRC :D Mysle ze jak Ci go wyreguluja to autko bedzie slabsze. Podczas dzisiejszej jazdy nie zauwazyles czy autko czasem nie idzie lepiej..? :rolleyes:

Opublikowano

Podczas dzisiejszej jazdy nie zauwazyles czy autko czasem nie idzie lepiej..? :rolleyes:

A czemu mialby isc lepiej ? Tak samo caly czas..

Opublikowano

TTom3k pyta bo kumpel tak mial.. :rolleyes: