Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy 17748 i 16395

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, larguss napisał:

U mnie juz zostaly wylaczone fazy dzieki pomocy kolegi soul87 ale problem nadal wystepuje 

Masz wyłączone fazy i wywala błąd od napinacza? Jeśli tak to coś nie do końca pykło :P

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Łukasz13 napisał:

Rozrząd jest ustawiony ok, napinacz nie działa , nie zmienia fazy dlatego błąd.

To co wywalać ten napinacz FAI i zakładać nowy ?

Opublikowano
9 godzin temu, camel669 napisał:

To co wywalać ten napinacz FAI i zakładać nowy ?

Nie wiem to To Twoja decyzja, jesli znowu chcesz przekładać napiancz i tracić kolejną kase ok to Twoje pieniądze, za ten napinacz dostaniesz zwrot czy dostaniesz drugi na gwarancji? Najprostszym wyjsciem z tej sytuacji to jest odłaczyć wtyczkę z tego napinacza, wyłaczyć fazy w sofcie i jezdzic, czyli wracamy do tego samego punktu na początku w którym mówiłem Ci żebyś założył napinacz bez zmiennych faz.

Opublikowano
  • Autor

Na zwrot raczej czy wymiane raczej nie ma co liczyć bo minął prawie miesiąc od zakupu no i jakby nie było jest używany. Spróbuje zrobić tak jak mówisz z tym odpięciem wtyczki i zobaczymy jaki da efekt.

Opublikowano

Efekt będzie taki że będzie inny blad.

Opublikowano
10 godzin temu, camel669 napisał:

Na zwrot raczej czy wymiane raczej nie ma co liczyć bo minął prawie miesiąc od zakupu no i jakby nie było jest używany. Spróbuje zrobić tak jak mówisz z tym odpięciem wtyczki i zobaczymy jaki da efekt.

Przecież jest coś takiego jak gwarancja ale i tak na ten czas musisz kupić drugi więc bez sensu. Taki urok tego dziadostwa.

Opublikowano
W dniu 30.07.2020 o 21:50, przem8 napisał:

Masz wyłączone fazy i wywala błąd od napinacza? Jeśli tak to coś nie do końca pykło :P

U mnie blad p1340

Brak korelacji pomiedzy g40 i g28

Opublikowano
4 godziny temu, larguss napisał:

U mnie blad p1340

Brak korelacji pomiedzy g40 i g28

No dobrze, a co pokazuje w gr 93?

Opublikowano
3 godziny temu, przem8 napisał:

No dobrze, a co pokazuje w gr 93?

Pokazuje wartosc 18. Pisales tam ze napewno jest przestawiony rozrzad. Ale i pasek i lancuch ustawiony prawidlowo. Pozniej ponownie sprawdzany i jest wszystko dobrze poustawiane. 

Opublikowano

To spróbuj podmienić czujnik położenia wałka. Przerabiałem taką sytuację, że nowy przekłamywał o 14.

Opublikowano
W dniu 2.08.2020 o 10:27, przem8 napisał:

To spróbuj podmienić czujnik położenia wałka. Przerabiałem taką sytuację, że nowy przekłamywał o 14.

Czujnik wymienialem juz. Myslisz zeby sprobowac jeszcze raz? 

Opublikowano
8 godzin temu, larguss napisał:

Czujnik wymienialem juz. Myslisz zeby sprobowac jeszcze raz? 

Na ori czy jaki zamiennik? Skoro wszystko jest dobrze złożone to musi coś przekłamywać.

Opublikowano
7 godzin temu, przem8 napisał:

Na ori czy jaki zamiennik? Skoro wszystko jest dobrze złożone to musi coś przekłamywać.

Czujnik boscha

Edytowane przez larguss
Blad

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio na trasie padl mi czujnik G28. Kontrolka EPC, problem z obrotami, blad w komputerze i problem z odpaleniem. 

Pelen nadzieji ze to on byl przyczyna poprzednich problemow, wymienilem go ale nie pomoglo. 

Pozostaje wiec znalezc dobrego mechanika, ktory podejmie sie znalezienia przyczyny. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam i jak znalazłeś przyczynę tych wyskakujących błędów bo mam podobny problem. 

Opublikowano
  • Autor

Tak. W moim przypadku okazał sie winny przewód od ukladu chłodzenia wpięty do parownika. Przewód za nagrzewnicą był zagięty tak że dosyć mocno ograniczał przepływ wody i gaz przy dużym obciążeniu zamarzał

Opublikowano

U mnie problemem okazaly sie zuzyte walki rozrządu. Screenshot_20200923_234452.jpg

Opublikowano
5 minut temu, larguss napisał:

U mnie problemem okazaly sie zuzyte walki rozrządu. Screenshot_20200923_234452.jpg

Z czego te koła zębate są zrobione że tak się zużywają? Już nie pierwszy raz widzę tu na forum takie zdjęcia. Jaki przebieg auta?

Opublikowano

Problem moim zdaniem leży w serwisowaniu olejowy LL u pierwszych właścicieli,napinacz nie napina się właściwie,łańcuch zaczyna wyciągać i uszkadza koła wałków.

Opublikowano

Niektórzy tak mówią, ja jednak się nie do końca z tym zgadzam, bo w b5 przy LL i znacznie większych przebiegach wałki zębatki wyglądały super. 

Ewidentnie problem jest w b6, a wygląda to tak, że szczególnie w b7.