GreGoriO Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 PILOTÓW nie zakodujesz mając kabel nie zarejestrowany. zarejestruj/aktywuj kabel i potem spróbuj.
Diglet1234 Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 11 godzin temu, MaTeo85 napisał: praktycznie wszystkie błędy masz od zamków drwi i jeden od syreny alarmu. Sprawdź wiązki kabli w przelotkach drzwi, pozbądź się błędów i może wtedy próbuj douczyć piloty. A co może być z syrena ?
Diglet1234 Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 5 godzin temu, Diglet1234 napisał: jaki Kabel mam zarejestrować ?
MaTeo85 Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 użyj vcds lite 1.2 ale w wersji z takzwaną witaminką
pila24 Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 Chyba w dziale diagnostyka jest w paczce wersja full,a jak nie ma jej tam to ja gdzieś w chmurze mam pełną wersję
Matino Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Witam serdecznie, z dnia na dzień przestał mi działać pilot centralnego zamka w a4 b6. Od razu pomyślałem o baterii, wymieniłem, nic nie pomogło. No to ruszyłem po vaga, a tu zonk. Vag nie widzi kluczyka. Mam drugi sprawny i z nim wszystko ok vag wykrywa naciśnięcie na nim przycisku. Co mogło paść? Płytka ? Jak ją wyjąc z kluczyka, nie chce jej wyłamać. Z góry dzięki za pomoc.
blasterpl Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) Koledzy pomocy bo już na początku mi ręce opadają. Audi A4 B6 04r dziś kupione i powoli zaczynają wychodzić kwiatki. Pilot nie zamyka/otwiera auta (kluczykiem w zamku wszystko działa). Sprzedający twierdzi , ze tak się stało po jakiejś naprawie zamka w klapie bagaznika. VCDS blok 007 widzi pilota i widzi wciskanie przycisków. Przeprowadzalem procedure kodowania zgodnie z tym: Audi A4 (8E) Comfort System - Ross-Tech Wiki WIKI.ROSS-TECH.COM niestety bez rezultatu. Procedury specjalne również bez rezultatu. Co teraz , jakieś sugestie?? Aha , jest tylko jeden klucz oryginalny Audi. Jest błąd 00955 Edytowane 22 Września 2020 przez blasterpl
pila24 Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) 3 godziny temu, blasterpl napisał: Koledzy pomocy bo już na początku mi ręce opadają. Audi A4 B6 04r dziś kupione i powoli zaczynają wychodzić kwiatki. Pilot nie zamyka/otwiera auta (kluczykiem w zamku wszystko działa). Sprzedający twierdzi , ze tak się stało po jakiejś naprawie zamka w klapie bagaznika. VCDS blok 007 widzi pilota i widzi wciskanie przycisków. Przeprowadzalem procedure kodowania zgodnie z tym: Audi A4 (8E) Comfort System - Ross-Tech Wiki WIKI.ROSS-TECH.COM niestety bez rezultatu. Procedury specjalne również bez rezultatu. Co teraz , jakieś sugestie?? Aha , jest tylko jeden klucz oryginalny Audi. Jest błąd 00955 Możliwa usterka pilota,posłuchaj czy nie lata w nim coś jak potrzesiesz. Czasami rezonatory kwarcowe odpadają z płytki. A i sprawdź baterie ☺ Edytowane 22 Września 2020 przez pila24
blasterpl Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Pilot wyglada na sprawny , gdy wciskam przyciski na pilocie to w VCDS w bloku 007 zmieniają sie wartości co by wskazywało , ze sterownik w aucie "widzi" pilota.
pila24 Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 To skoro tak się stało po naprawie zamku to odłącz ten zamek w klapie I sprawdź czy bez niego działa pilot.
blasterpl Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Odłączenie zamka klapy nic nie dało. Robi się coraz ciekawiej , jak zamknę auto kluczem i potem próbuje otworzyć z pilota to centralny nadal się nie otwiera ale zauważyłem ,ze po wciśnięciu przycisku na pilocie zaświeca się podświetlenie przycisku od awaryjnych (trójkąt nad radiem) Czy u was tez tak długo (ok.1min) świeci się ten trójkącik po zamknięciu auta? .
Pieterb Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 34 minuty temu, blasterpl napisał: Czy u was tez tak długo (ok.1min) świeci się ten trójkącik po zamknięciu auta? . tak, świeci się dłuższą chwilę. Czy akurat minutę nie sprawdzałem.
pila24 Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Godzinę temu, blasterpl napisał: Odłączenie zamka klapy nic nie dało. Robi się coraz ciekawiej , jak zamknę auto kluczem i potem próbuje otworzyć z pilota to centralny nadal się nie otwiera ale zauważyłem ,ze po wciśnięciu przycisku na pilocie zaświeca się podświetlenie przycisku od awaryjnych (trójkąt nad radiem) Czy u was tez tak długo (ok.1min) świeci się ten trójkącik po zamknięciu auta? . Odpal vcds i zrób test modułu komfortu,podczas testu będzie otwierał i zamykał zamki. Wykluczy lub potwierdzi to niesprawności modułu komfortu.
blasterpl Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Test modułu czyli test wyjść? jeśli tak to robiłem . Czy jeśli podczas tego testu będzie uszkodzony jeden z zamków to będzie jakiś komunikat ?
pila24 Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 5 minut temu, blasterpl napisał: Test modułu czyli test wyjść? jeśli tak to robiłem . Czy jeśli podczas tego testu będzie uszkodzony jeden z zamków to będzie jakiś komunikat ? Tak test wyjść,podczas testu nadsłuc**je się czy wszystkie zamki działają. Przy niesprawności któregoś powinien być błąd. Jeżeli podczas testu jest wszystko ok to moduł sprawny
maczownik Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Hej. A co powiecie na taki błąd. Po usunięciu wraca. Address 46: Central Conv. Labels: 8E0-959-433-MIN.LBL Controller: 8E0 959 433 AR Component: Komfortgerát T85 1512 Coding: 06720 Shop #: WSC 63351 VCID: 817586079811 1 Fault Found: 00955 - Key 1 35-10 - - - Intermittent Kluczyk działa. Edytowane 29 Marca 2021 przez maczownik
Andrzej36 Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 Witam. Chopaki takie dziwne zachowanie centralki po wymianie bateri w pilocie,pilot spasowany otwiera i zamyka szyby działają tylko ze...po wymianie tej bateryjki zdarza sie ze po wyjsciu z auta np na papieroska po chwili auto samo sie zamyka po paru min jak jestem w srodku po wyjeciu kluczyka ze stacyjki to sie nie zdarza tylko jak jestem na zewnatrz czy tak ma być???
Langista Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 Sprawdzałeś kodowanie? Ja mam tak, że po zamknięciu auta, kiedy wrócę po coś to o ile nie włożę kluczyka w stacyjkę, to po zamknięciu drzwi po minucie same się ryglują. Nigdy nie miałem tak, że same się ryglowały jeżeli wcześniej nie zrobiłem tego ręcznie.
pila24 Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 18 minut temu, Langista napisał: Sprawdzałeś kodowanie? Ja mam tak, że po zamknięciu auta, kiedy wrócę po coś to o ile nie włożę kluczyka w stacyjkę, to po zamknięciu drzwi po minucie same się ryglują. Nigdy nie miałem tak, że same się ryglowały jeżeli wcześniej nie zrobiłem tego ręcznie. To jest funkcja autouzbrajania po przypadkowym zdalnym odblokowaniu zamków. Tyle że zamki ryglują się po 30 sekundach od odblokowania (jeżeli w tym czasie nie otworzymy drzwi lub klapy).
Andrzej36 Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 No by sie zgadzalo bo wtedy nie ruszam drzwi ani klapy nie polaczylem tych faktow i sprawdzilem teraz faktycznie tak jest tylko u mnie troszke wiecej niz 30 sekund. Tylko dlaczego to nie dzialalo na wczesniejszej padajacej bateri tylko po wymianie dziala??
Rekomendowane odpowiedzi