OLIVER Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Witam Panowie ,doradzi ktoś co się mogło stać ? Chciałem podpiąć moje pod kompa a to niespodzianka po podpięciu i uruchomieniu programu dostałem komunikat Po przejściu i próbie wykonania testu znowu niepowodzenie i komunikat , Dodam ze jakiś czas temu wszystko działało co mogło paść ? Mam taki iterfejs
Muskel1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Może sterownika do kabla nie znalazł. Albo kabel padł. Odinstaluj i zainstaluj na nowo. Zrób sobie tylko na wszelki wypadek kopie foldera, w których masz zapisane scany i kodowania, które przeprowadzałeś. Jaki mas system operacyjny? Jeżeli używasz wirtualnej maszyny i z jej poziomu chcesz używać VCDS to właśnie taki błąd może wywalić. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Muskel1
Yarokot Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Najprawdopodobniej kabel się wysypał. Można wgrać na nowo wsad do niego i będzie działał dalej.
OLIVER Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2020 2 minuty temu, Yarokot napisał: Najprawdopodobniej kabel się wysypał. Można wgrać na nowo wsad do niego i będzie działał dalej. chyba tak mam namiary na gościa co to ogarnia takie rzeczy wiec muszę mu wysłać ...
Yarokot Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Sam możesz sobie ogarnąć. Wystarczy postępować według instrukcji. Mogę na pw podesłać link gdzie dowiesz się co i jak.
Tom A4 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 kabel się zaktualizował i posypało wsad.
pelonek1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Razem z oprogramowaniem powinieneś mieć folder służący do naprawy kabla łącznie z instrukcją.
OLIVER Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2020 47 minut temu, pelonek1 napisał: Razem z oprogramowaniem powinieneś mieć folder służący do naprawy kabla łącznie z instrukcją. No ale nic takiego nie miałem
chudineze Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Odinstaluj razem ze sterownikami wyłącz neta i na nowo zainstaluj czasami pomaga. I podczas diagnostyki miej wyłączony net lub zaznacz w zakładce Interfejs użytkownika aby nigdy się nie aktualizował. 1
OLIVER Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2020 20 minut temu, chudineze napisał: Odinstaluj razem ze sterownikami wyłącz neta i na nowo zainstaluj czasami pomaga. I podczas diagnostyki miej wyłączony net lub zaznacz w zakładce Interfejs użytkownika aby nigdy się nie aktualizował. Próbowałem już takiego sposobu ale po instalacji jak podepnę kabel do kompa to kop nie widzi kabla tak by go zainstalować , czasem wyskoczy komunikat ze jest uszkodzone urządzenie podłączone ale nic z tym nie idzie zrobić
chudineze Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 No to konkretnie uwalony kabel. To teraz ewentualnie kto się zna może jeszcze go zreanimuje jak wcześniej pisali inni.
OLIVER Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2020 7 minut temu, chudineze napisał: No to konkretnie uwalony kabel. To teraz ewentualnie kto się zna może jeszcze go zreanimuje jak wcześniej pisali inni. To prawda, znalazłem gościa na OLX co regeneruje VCDS-y i przedstawiłem mu problem kazał przysłać kabel że to ogarnie bez problemu .i z aktualizuje do najnowszej wersji .. Zobaczymy jaki tego będzie efekt . Dam znać co i jak A na razie Wielkie dzięki wszystkim za pomoc i poświęcony czas ...
OLIVER Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Kabel padł całkowicie ,to znaczy podobno padła elektronika ( jakaś płytka ) co się nie opłaca tego robić i dlatego komputer nie widzi kabla .Ja nie jestem elektronikiem by to potwierdzić patrzyłem do niego do wtyku są tam dwa układy scalone i inne bajery więc nie każdy ma do tego sprzęt by to zregenerował a czy by się to opłacało to już inna bajka To tyle w tym temacie ... Edytowane 17 Grudnia 2020 przez OLIVER
kamil-vag Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zamów za ~ 100zl nowy z Ali i zabawa od nowa ? tylko pamiętaj by wyłączyć w vcds aktualizacje i najlepiej dodać do zapory sam program...
OLIVER Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2020 53 minuty temu, kamil-vag napisał: Zamów za ~ 100zl nowy z Ali i zabawa od nowa ? tylko pamiętaj by wyłączyć w vcds aktualizacje i najlepiej dodać do zapory sam program... Nooo i tak zrobiłem P.Kamilu A nie wystarczy przed użyciem vcds-a wyłączyć internet ? Czy da się w programie (vcds ) wyłączy aktualizacje ? Jeśli tak to proszę o podpowiedź bo w systemie ( XP )mam wyłączone Pytam bo jestem słaby w te klocki
kamil-vag Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Możesz wyłączyć internet, możesz w samym programie vcds wyłączyć aktualizacje i możesz też dodać program do zapory systemu windows, także są 3 opcje, a najlepiej zrobic druga i trzecią razem i nie myśleć o wyłączaniu internetu... 1
OLIVER Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2020 Ok dzięki Spróbuje coś po działać
chudineze Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 W dniu 9.12.2020 o 21:58, chudineze napisał: I podczas diagnostyki miej wyłączony net lub zaznacz w zakładce Interfejs użytkownika aby nigdy się nie aktualizował. Tu opisałem, gdzie to jest w VCDS
OLIVER Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2020 Dzięki Panowie Temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi