Szymoonk Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Wiec moja niunia załapała chorobę polega na tym ze przy 3k obrotów na 4 biegu odcina jakby moc (tak jakbym zdjął nogę z gazu). Czytałem dużo na ten temat i myślałem ze to zaworek N75 lecz mechanik twierdzi ze to taki oto zawór.. Czy ma racje ?
dark79 Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 po pierwsze nazwij poprawnie temat, a po drugie, tak to jest N75
Szymoonk Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Opublikowano 30 Marca 2007 myślałem ze N75 wygląda tak ale jeśli mechanik ma racje to dzięki za pomoc
dark79 Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 to jest do AFN czyli sterowany podcisnieniowo a u nas w 1Z jest nadcisnieniowo
Szymoonk Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Opublikowano 30 Marca 2007 ok dzięki za odpowiedz satysfakcjonuje mnie wystarczająco [ Dodano: 03-04-2007, 22:01 ] podepnę sie pod ten temat: n75 wymieniony i autko chodzi dobrze na obrotach. Ale mam problem do moja audiczka bardzo słabo ciągnie na każdym biegu poniżej 2500 obrotów. Z dwójki jest najgorzej bo zbiera sie katastrofalnie wolno. Komp nic nie wykazuje. Mechanik sam mi powiedział ze coś jest nie tak bo za słabo idzie póki turbina nie zacznie pompować mocno...
Szuder Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Wiec moja niunia załapała chorobę polega na tym ze przy 3k obrotów na 4 biegu odcina jakby moc ja też mam taki problem, który mi nie daje spokoju... czy wymiana N75 pomoże????? czy to jest wina tego zaworka??? mechanik powiedzial mi, ze musze wymienic czujnik cieśnienia doładowania znajdujacy sie w ECU...
woj-o Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 mam sporadycznie dokładnie to samo 3.2krpm i odcian moc na IV biegu. Podejrzewam przeładowanie i notlauf z powodu N75 - nie zawsze się tak dzieje, ale już 2 razy dokładnie przy takim scenariuszu. A jednocześnie na II przy depnięciu z 2krpm potrafi dymić czyli niedoładowuje. N75 juz zamówiony jak wymienię zobaczę co się zmieni, jak będe miał okazję to kabel pozyczę i pomierzę z nowym - zobaczę czy coś się poprawiło.
Szuder Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 N75 juz zamówiony jak wymienię zobaczę co się zmieni jak wymienisz, to daj znać czy jest poprawa... ja musze pożyczyć od kogoś sprawne N75 i załozyć do swojego i zobacze czy bedzie poprawa, o wynikach, oczywiści napisze...
ZABA Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 ja mam podobnie tak jak by odcinalo moc ale jak na chwile popuszcze pedal gazu to i znowu idzie i takimi skokami troche to wkorzajace.
Flaha Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zaba, u mnie jest dokładnie to samo.. Poza tym raz działa a raz nie.. W sumie prawie się przyzwyczaiłem ;-) malusie OT: witam ziomka !
marcin j Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Koledzy, a gdzie znajduje się N 75 w silniku 2.5 tdi v6 AKN Czy różni się znacznie od przedstawionego na zdjęciu w pierwszym poście
Gość zdeniu Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 tak wygląda a znajdziesz sam bez problemu, musisz tylko iść po przewodzie od turbulum i on Ci doprowadzi
NorZad Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 No ja tez muszę zmienić... U Dilera Audi w Białymstoku oryginalny zawór do 1Z kosztuje 168 zł.... czy to duzo sam nie wiem bo tylko w jednym miejscu w Białymstoku takie coś dostanę :biggrin: :biggrin: do tego na zamówienie...az z Poznania :eek:
spanky Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 No ja tez muszę zmienić...U Dilera Audi w Białymstoku oryginalny zawór do 1Z kosztuje 168 zł.... czy to duzo nie ... to jest normalna cena ...
Piotrek98igo Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 U Dilera Audi w Białymstoku oryginalny zawór do 1Z kosztuje 168 zł.dokladnie tyle samo zaplacilem u siebie w Czestochowie
ArkadiuS Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Tez mialem efekt żaby. Mechanior podpial pod kompa i od razu powiedzial, ze trzeba ten zaworek wymienic. Wymiana trwala ok 1,5h. Koszt zaworka 170zl, robocizna 30zl, podpiecie pod kompa 40zl. To koszty we Wrocku. Co do przewodow to wygladaja masakrycznie.
NorZad Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No i byłem dzis u Diulera Audi w Białym..cza soczekiwania to... koło miesiąca napewno :eek: :eek: :eek: ktoś z Białegostojku zamówił juz tą zcęsć.....i juz miesiac minął i jeszcze nie mają :confused: do tego niby z Niemiec musza ją sciągać,....bo w magazynie głownym w Poznaniu nie ma tej części :confused: :confused: :confused: albo w kulki lecą..albo olewają klienta
Piotrek98igo Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 NorZad patologia :eek: nie no ciezko uwierzyc ja czekalem 1dzien bo nie chcialo mi sie jechac na 2 koniec miasta i wylacznie dlatego :confused:
woj-o Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 we Wrocku się czeka min 3 tygoodnie - tak samo sprowadząją od producenta...
Rekomendowane odpowiedzi