wojtas_7 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Witam Gdy jadę autem to czuć jakby auto nie równo jechało. Tak jakby się bujało. Mam wymienione przednie zawieszenie (może to to) zrobiona zbieżność, opony wymienione i wyważone. Co to może być przyczyną?
Langista Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Sam wymieniałeś? Pokaż zdjęcia spod auta jak wygląda ten zawias.
wojtas_7 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Mechanik wymieniał. Niestety nie mam jak zdjęcia zrobic
wojtas_7 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Amortyzatory były sprawdzane na przeglądzie miesiąc temu i były ok
Langista Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Może być, że mechanik skręcił zawias na podnośniku i opuszczając auto, z automatu zerwały się tuleje.
wojtas_7 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2021 I co teraz? Wymiana tulei???
przem8 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 16 minut temu, wojtas_7 napisał: Amortyzatory były sprawdzane na przeglądzie miesiąc temu i były ok Takie sprawdzanie na skp jest nic nie warte.
Langista Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 2 godziny temu, wojtas_7 napisał: I co teraz? Wymiana tulei??? Nie opłacalne jak był zakładany zawias za 500-700 zł. To tylko teoria. Za myszkowanie ogólnie odpowiadają łączniki stabilizatora, może jakimś 'cudem' źle je założył?
lukasz51237 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 3 godziny temu, wojtas_7 napisał: Witam Gdy jadę autem to czuć jakby auto nie równo jechało. Tak jakby się bujało. Mam wymienione przednie zawieszenie (może to to) zrobiona zbieżność, opony wymienione i wyważone. Co to może być przyczyną? Jakie masz zawieszenie? 1BA, 1BE? W jakim stanie masz sprężyny, były może zmieniane? Miałem niedawno podobny przypadek i ciężko się było uporać. Auto, źle wybiera nierówności czy myszkuje po drodze?
wojtas_7 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Panowie dziś zauważyłem dziwną sprawę że takie bujanie jest tylko gdy jadę na biegu. Gdy daje na luz jest OK. Co to może być ze na luzie wszystko jest ok?
Langista Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Ciężko jest sobie wyobrazić to co piszesz. Nagraj to 'bujanie' bo to w ogóle sensu nie ma.
wojtas_7 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Nagranie nic nie da bo to jest wyczuwalne. Chodzi o to ze to wygląda czuć, jakbym jechał cały czas po nierównościach
Rekomendowane odpowiedzi