kirenos Opublikowano 5 Czerwca 2021 Opublikowano 5 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, mam dziwny odgłos silnika tak jak na filmiku. Audi a4 b8 2.0 tdi. Czy to normalne czy nie? Właśnie zapaliła mi się od silnika VID_20210605_223226.mp4 Edytowane 5 Czerwca 2021 przez kirenos
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Podłącz pod kompa wykonaj Autoscan i go tu wrzuć. Ciężko mi ocenić po tym filmiku. Skąd wydobywa się ten dźwięk? Z której okolicy? Jaki przebieg? Która kontrolka Ci się świeci?
kirenos Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2021 Kontrolka od silnika. Ale to coś poważnego może być?
Muskel1 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Bez analizy autoscanu to wróżenie przyczyny świecenia kontrolki. Co do dźwięku nie jestem w stanie określić co to może być, bez odsłuchania "na żywo".
roni00 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 @RALF76 @Muskel1 ale po filmiku, odsłuchaniu możesz stwierdzić czy pracuje okej? Czy nie do końca?
RALF76 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 25 minut temu, roni00 napisał: @RALF76 @Muskel1 ale po filmiku, odsłuchaniu możesz stwierdzić czy pracuje okej? Czy nie do końca? ciężko stwierdzić, sprawdź błędy..
KINIAM Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Praca silnika niczym szczególnym się nie wyróżnia. Lecz tylko użytkownik zauważy każdą najdrobniejszą zmianę. Nie panikuj tylko podłącz pod kompa. A co z poprzednimi problemami, gdy to kontrolka silnika świeciła się ? co było powodem ?.
Kimas97 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Dziwny basowy dźwięk. Jak by wałek rozrządu dawał o sobie znać.
Muskel1 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Basowy dźwięk, takie dudnienie w silnikach PD powodowały panewnki na wale. W silnikach CR raczej się z tym nie spotkałem.
kirenos Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2021 Panewki? To raczej nie to Chociaż się nie znam
RALF76 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 2 godziny temu, wroniec napisał: Daj znać co wyszło z testu, mam podobny 'problem' w rodzinie, choć auto jeździ już miesiąc z tą kontrolką. radaropadow co to za kontrolka?? sprawdzić błędy..
Muskel1 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 46 minut temu, kirenos napisał: Panewki? To raczej nie to Chociaż się nie znam Dlatego piszę, że w silnikach CR się z tym nie spotkałem.
kirenos Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2021 Rozumiem rozumiem podepnie się i zobaczy
kirenos Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2021 Podpięcie pod komputer bogata mieszanka paliwa, mówią, że to sonda lambda
Muskel1 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 1 godzinę temu, kirenos napisał: Podpięcie pod komputer bogata mieszanka paliwa, mówią, że to sonda lambda Może ale nie musi. W silniku diesla raczej rzadko sondy padają. Przyczyną zbyt bogatej mieszanki może być w tym przypadku lejący/e injektor/y, zapchany dpf i co zatym idzie, częste regeneracje, szczególnie w trybie miejskim gdy jest wtryskiwana większa ilość paliwa, by podwyższyć temp. spalin. 1. Czy ten przebieg, który podałeś jest na 100% realny? 2. Ile nagromadzonego jest popiołu olejowego w dpfie? (odczytaj VCDSem) 3. Jak często wypala dpf (odczytaj VCDSem) 4. Przybywa oleju w silniku (rozrzedzenie oleju dieslem)? 5. Jakie odcinki pokonujesz dziennie? trasa? czy raczej tryb miejski? 6. Jak często wymieniasz olej? 7. Uzupełnij profil.
Muskel1 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Godzinę temu, roni00 napisał: @Muskel1 Uzupełnij profil.
Rekomendowane odpowiedzi