Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Android Auto w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra chyba się udało.

Powiedzcie które z map są na tą chwile najnowsze.

image.png.958f655402c0296350dcfd718dee4aa0.png

Opublikowano

W czym był problem?

370 są najnowsze, przy czym nie są oficjalnie dostępne. Te, które widzisz na MIB Solution, są z ruskich serwerów. Czy są to rzeczywiście 370 czy może 350 ze zmodyfikowanymi plikiem Meta, pokazującym wersję 370 Ci nie powiem. 

Opublikowano

Problem chyba był z plikami w katalogu Patches wgrałem jeszcze raz wszystko na kartę SD i do katalogu Patches wrzuciłem folder tylko z wersją dla mojego MMI i poszło.

Pobrałem mapy z oficjalnej strony VW one powinny się teraz normalnie zainstalować z karty SD.

Opublikowano
Teraz, ginternet napisał(a):

Pobrałem mapy z oficjalnej strony VW

Ale na pewno nie wersję 370, ostatnie oficjalne na stronach VW czy Skody to wersja 350.

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Ale na pewno nie wersję 370, ostatnie oficjalne na stronach VW czy Skody to wersja 350.

Pobrałem tą wersję EUR_11PR107_FCT3WS-231E0_Offline_Update

ale struktura plików w katalogu jest inna niż dla P350_N60S5MIBH3_EU i teraz nie wiem które instalować.

Opublikowano
5 minut temu, ginternet napisał(a):

EUR_11PR107_FCT3WS-231E0_

To jest mapa do MIB3 a nie MIB2.

Opublikowano

Słuchajcie mam taką sytuację. Zakupiłem niedawno B9 2019 rok (półlift). Niestety bez carplay w związku z czym zależy mi na nowych mapach. No i tu jest problem bo licencje oczywiście wygasły więc trzeba się posiłkować mib patchem ale.... ale auto jest zakupione z Audi Select więc mam na nie rok gwarancji. Czy jest możliwe wgranie patcha, aktualizowanie map, a następnie usunięcie MIB tak żeby nie było po nim śladu (tak wiem, że licencja będzie poniekąd mówiła, że było dłubane"? Kabla do VCDS nie posiadam

Opublikowano

M.I.B. nie jest dla Twojej wersji MMI. Ty masz już MIB3.

Opublikowano

półlft raczej nie ma mib 3 (dotykowego). olej nawigacje zrób carplay. i tak ta navi jest słaba, bedziesz mial o wiele wygodniej korzystajac z carplay. przy gwarancji na uzywane auto raczej pewne jest to ze nawet nie zwroca uwagi ze bylo cos robione w mmi nie przejmowal bym sie gwarancja, wgranie carplay to nie jest duza ingerencja w auto.

Opublikowano

Polift ma MIB3 z dotykowym ekranem.

Opublikowano
9 minut temu, wuPiotrek napisał(a):

półlft raczej nie ma mib 3 (dotykowego). olej nawigacje zrób carplay. i tak ta navi jest słaba, bedziesz mial o wiele wygodniej korzystajac z carplay. przy gwarancji na uzywane auto raczej pewne jest to ze nawet nie zwroca uwagi ze bylo cos robione w mmi nie przejmowal bym sie gwarancja, wgranie carplay to nie jest duza ingerencja w auto.

Zgadza się, u mnie nie ma dotyku. MHI2Q_ER_AUG22_P5092.

Wiesz co... spiąłem się z tą nawigacją bo za miesiąc jadę do Szwajcarii i dobrze by było nie blokować telefonu.

Temat Carplay na razie odpuściłem bo w moim przypadku wymaga wymiany portów w podłokietniku... i znowu temat gwarancji.

Inna sprawa, że auto nie zostanie ze mną zbyt długo więc chciałem raczej uniknąć zbędnego doinwestowywania.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Polift ma MIB3 z dotykowym ekranem.

ja mam przedlift (czy jak go niektórzy określali, nie wiedzieć czemu,  półlift)

Edytowane przez Wojtas_K
Opublikowano

Źle przeczytałem. Przeczytałem polift nie półlift. W takim razie nie masz MIB3.

Opublikowano
1 minutę temu, Wojtas_K napisał(a):

ja mam przedlift (czy jak go niektórzy, nie wiedzieć czemu,  określali półlift)

Bo masz auto po pierwszym (małym) lifcie. Zmienili zderzaki.

Opublikowano
34 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Bo masz auto po pierwszym (małym) lifcie. Zmienili zderzaki.

To teraz już wiem czemu półlift:)

Wracając jednak do głównego pytania... Czy po aktualizacji map jest możliwość usunięcia MIB? Bo potrzebne już chyba nie będzie?

Tak jak powiedziałem... nie chciałbym im dawać powodów do odrzucania gwaranacji... tym bardziej, że będę musiał z niej skorzystać.

Opublikowano

Nie usuwa się M.IB. bo M.I.B. patc**je jednostkę, usunięcie wiąże się z wykasowaniem kodów FEC

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Nie usuwa się M.IB. bo M.I.B. patc**je jednostkę, usunięcie wiąże się z wykasowaniem kodów FEC

Ok... kody skasuje... ale mapy będą już zainstalowane... tych nie będzie miało jak cofnąć :P

Zdaję sobie sprawę, że do kolejnej aktualizacji będę musiał ponownie spatchować jednostkę natomiast na tą chwilę mapy będą świeże a samego MIBa mogę raczej wywalić. Widziałem, że jest opcja "Odinstaluj MIB" z poziomu GEM.

Mocno kombinuję,  wiem, ale chyba w dobrym kierunku? 😅

Edytowane przez Wojtas_K
Opublikowano

Jak skasujesz kody FEC to mapy zablokuje.

Opublikowano

ja dalej twierdze ze chcesz przekombinowac, kabel z golfa + aawireless pod deske schowac i masz nawigacje z carplaya dobrą i łatwą do obsłużenia z telefonu. to nie jest duzy koszt, sam to zrobisz. nawet na sile to mogl bys to odlaczyc i cofnac zmiany przed oddaniem na gwarancje. po prostu nie bedziesz zadowolony z tej wbudowanej navi nawet jak bedzie aktualna.